احمد زورلو از روستای باباداغ شهر دنیزلی تا هلدینگ زرلو
احمد زورلو و شرح حال او! با آخرین اخبار ترکیه و مطالب خواندنی با پین تاتی همراه باشید.
احمد نظیف زورلو
Ahmet Nazif Zorlu
وی در سال ۱۹۴۴ در روستای باباداغ از توابع شهر دنیزلی به دنیا آمد.
بعد از اتمام دوره ابتدایی مجبور به ترک تحصیل شد و در کنار پدرش در مغازهای مشغول به کار شد.
در ۱۵ سالگی برای پیدا کردن کار به ترابوزن مهاجرت کرد. او دستبافتههای مادر و خواهرانش را از دنیزلی به ترابزون آورده و دستفروشی میکرد. بعدها برای کار در کارگاه بافندگی که برادرش تاسیس کرده بود به شهر بورسا رفت و شروع به کار کرد. او توانست بعد از موفقیت فروش محصولات نساجی خانوادگیشان حتی سفارشهایی برای صادرات به خارج از کشور نیز دریافت کند.
او با راه اندازی کارخانهای در شهر چورلو نام پادشاه پردههای توری را از آن خود نمود و در سال ۲۰۰۴ همکاریاش را با برند کنکورد فرانسه آغاز نمود.
زورلو در سال ۱۹۹۰ هنگامی که وضعیت سهام و ارزش کارخانه وستل رو به نابودی بود آن را خرید و به دنیای لوازم برقی خانگی پا گذاشت. او که در دنیای نساجی پردههای توری صاحب قدرت جهانی شده بود این بار در زمینه محصولات الکترونیکی در اروپا نیز صاحب شهرت شد و اکنون با سرمایهای بالغ بر ۳.۵ میلیون دلار در حال تولید محصولات مختلف است.
او توانست از یک کارگاه بافندگی کوچک، به تاسیس ۵۰ شرکت و کارخانه عظیم هلدینگ زرلو برسد.
احمد زورلو محصولاتش را به ۱۹۸ کشور با یادداشت Made in Zorlu صادر کرده است.
احمد زورلو فارغ التحصیل هیچ دانشگاهی نیست او تنها توانست در مقطع ابتدایی تحصیل کند و بعد از آن مجبور به ترک تحصیل شد.
زورلو بدون داشتن هیچگونه آموزشی تنها با تلاش فراوان توانست سرنوشت خود را جور دیگری رقم بزند.
احمد در سالهایی که با پدرش کار میکرد متوجه ضرر خیلی بزرگی شد که به سرمایه پدرش به میزان ۱۰.۰۰۰ لیر وارد شده بود و تصمیم گرفت در روزهای یکشنبه که مغازه تعطیل است در بازارهای هفتگی محصولاتی که به فروش نرفته را دستفروشی کند تا بتواند آن ضرر را جبران کند.
سختی های ابتدای فعالیت او
او در سالهای نخست برای برپا نگه داشتن کارگاه بافندگی در شهر بورسا سختیهای زیادی را تحمل کرد. احمد در حالی که به سختی مبلغی برای خرید ماشین ریسندگی فراهم کرد؛ توانست طی ۶ ماه کارگاه ساخت ماشین ریسندگی خود را نیز راهاندازی کند.
در نتیجه این کار، با دستگاههای ساخت خودش مواد اولیه نخ ریسی برای تولید منسوجات خود را در کارگاه جدیدش تولید میکرد.
احمد زرلو با تولید الیافی با طرحهای متنوع و رنگی انتقادات زیادی از جانب هموطنان خود دریافت میکرد؛ بعدها برخلاف نظراتی مبنی بر اینکه این طرحها مورد قبول نخواهد بود؛ برند تاچ را به ثبت رساند و در سال ۱۹۷۵ توانست کارخانه بافندگی کورتکس را نیز تاسیس نماید.
همانند خیلی دیگر از سرمایهگذاران موفق در ابتدای راه هیچ کس با او همراه نمیشد!
راز موفقیت های زورلو از زبان خودش
او در یکی از مصاحبههای خود اینگونه گفته است: من پارچه فروش بودم و با این تفکر که هیچ خانهای که بدون پرده نمیشود وارد کار پرده فروشی شدم. بعدها دوباره به این فکر افتادم که خانه بدون تلویزیون نیز خانه نمیشود و به همین دلیل وارد دنیای محصولات الکترونیکی نیز شدم. راز موفقیت و راه از فرش به عرش رسیدن تنها پشتکار است و هیچ موفقیتی تصادفی نیست و در پشت آن موفقیت، زحمتهای فراوانی هست که دیده نشده است.
احمد در مصاحبهاش اینگونه افزود که هیچ وقت با این سوال که چگونه میتوانم مدیر شوم برای خود رویا پردازی نکردم بلکه همیشه در ذهنم چگونگی موفق شدن را جستجو کردم؛ پدرم به من یک جمله گفت و آن سرمشق زندگی من است:
اگر میخواهی کاری را انجام دهی، بهترینش را انجام بده و به هنگام مواجه شدن با سختیها همیشه این ضرب المثل را در گوشهای از ذهنم به یاد میآوردم: گرگی که بگردد گرسنه نمیماند. برای همین نیز همیشه سعی کردم در حرکت رو به جلو باشم.
یکی از مهمترین خصوصیات احمد زورلو، قدرت تصمیمگیری با سرعت بالا بوده است. او در مورد این خصوصیتش مثالی را بیان کرده است: همیشه ماهی کوچک طعمه ماهی بزرگ نمیشود، بلکه میتواند تندتر و سریعتر حرکت کند و پیش از همه طعمه را به دست آورد! برای همین هم من همیشه با قدرت تصمیمگیری آنی بلافاصله وارد عمل میشوم.
بهترین کارآفرین
احمد زورلو طبق نظرسنجی انجام گرفته در مورد بهترین کارآفرین کشور ترکیه توانسته است در رتبه اول جای بگیرد. او در زمینه نساجی و الکترونیک از جمله کسانی است که از صفر شروع کرده و به بهترین درجه از موفقیت و بهرهبرداری رسیده است. هلدینگ زورلو درآمریکا تا آفریقای جنوبی و از فرانسه تا کشور چین صاحب چندین کارخانه و تولیدی است.
او فلسفه موفقیتش را درفارغ التحصیلی از دانشگاه زندگی میداند. او در مورد اینکه نتوانسته ادامه تحصیل بدهد هیچ وقت پشیمان نشده است. در ۲۵ سالگی اولین کارخانه خود را تاسیس نمود و به گفته خودش دانش آموزی که تازه از دانشگاهی فارغالتحصیل شده باشد آیا میتواند در این سن کارخانه ای را برپا کند؟ -نمیتواند اما من انجام دادم؛ موفقیت ۲۰٪ تئوری و ایدهپردازی و ۸۰٪ تلاش است و برای رسیدن به خواستههایتان باید تلاش کنید و پس از بدست آوردن قدر آن را بدانید.
اگر چنانچه تمایل دارید میتوانید به این صفحات نیز سر بزنید:
- خرید خانه در ترکیه
- اقامت ترکیه
- راهنمای سفر به استانبول
- تور گشت شهری استانبول
- خیابان استقلال
- میدان تکسیم
- خرید از ترکیه