شرایط مهاجرت و دریافت ویزای تحصیلی آلمان چیست؟
برای آشنایی با شرایط تحصیل در آلمان، ابتدا بهتر است تا به سوالاتی در خصوص مهاجرت تحصیلی آلمان، هزینههای تحصیلی آلمان، شرایط و روش های دریافت ویزای تحصیلی آلمان پاسخ دهیم.
چنانچه عزم خود را جزم کردهاید تا برای تحصیل به آلمان مهاجرت کنید، مطمئنا در این راه سوالات زیادی برای شما پیش خواهد آمد، از مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در دانشگاه های دولتی و خصوصی آلمان گرفته تا هزینه های زندگی در آلمان، شرایط بورسیه تحصیلی، شرط معدل، شرایط اخذ اقامت آلمان از طریق تحصیل، مدرک زبان آلمانی برای مهاجرت، شرایط سنی تحصیل در آلمان، تابعیت آلمان و …
ما در این مقاله قصد داریم تا به طور جامع و کامل هر آنچه را که برای مهاجرت تحصیلی به آلمان نیاز دارید بپردازیم. با پین تاتی همراه شوید!
آنچه در این یادداشت میخوانید:
- شرایط تحصیل در آلمان
- مزایای تحصیل در آلمان در یک نگاه
- شرایط دریافت وقت سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی
- مهاجرت دانش آموزی به آلمان و شرایط پذیرش تحصیلی
- شرایط پذیرش تحصیلی در دانشگاه های آلمان
- ویزای تحصیلی آلمان
- تحصیل در مقطع کارشناسی
- تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
- تحصیل در مقطع دکترا
- تحصیل همراه با بورسیه تحصیلی
- مهاجرت تحصیلی از طریق کالج
- مهاجرت تحصیلی از طریق دوره زبان
- حداقل معدل مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی
- نحوه تبدیل معدل به روش آلمانی
- با ۱۰ تا از بهترین دانشگاه های آلمان آشنا شوید
- رتبه بندی دانشگاه های جهان بر مبنای رنکینگ QS
- هزینه های تحصیل و مهاجرت
- مهاجرت رایگان تحصیلی
- شرایط کار دانشجویی در آلمان
- شرایط سنی برای مهاجرت تحصیلی
- مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی
- ویزای همراه آلمان از طریق مهاجرت تحصیلی
- مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی
- تبدیل اقامت تحصیلی آلمان به اقامت دائم واخذ تابعیت آلمان
از شرایط تحصیل در آلمان چه می دانید؟
تحصیل رایگان و اعتبار بالای مدارک دانشگاهی در آلمان یکی از دلایل اصلی انتخاب این کشور صنعتی و ثروتمند از سوی مهاجران است. همه ساله تعداد زیادی از مهاجران برای ادامه تحصیل به آلمان مهاجرت میکنند. آلمان هفتمین کشور بزرگ در اروپا می باشد که بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و تقریبا نزدیک به ۸ درصد از آن را مهاجران تشکیل دادهاند.
برای آشنایی با هزینه های زندگی در آلمان کلیک کنید!
در دانشگاه های دولتی آلمان تحصیل رایگان میباشد و فرقی نمیکند که شهروند باشید و یا مهاجر قانون تحصیل رایگان برای همه میباشد. در سالهای اخیر نیز مهاجرت تحصیلی به آلمان در بین ایرانیان و دانشجویان بین المللی بسیار افزایش یافته و بسیاری از دانشجویان در تلاش هستند تا از شرایط تحصیل رایگان استفاده نمایند.
سطح علمی بالای دانشگاه های آلمان، امکان کار پاره وقت حین تحصیل، هزینه های معقول زندگی نسبت به سایر کشورها نظیر انگلیس، استرالیا و کانادا، از دلایل عمده مهاجرت تحصیلی آلمان است.
یکی دیگر از مهمترین دلایل انتخاب آلمان برای ادامه تحصیل، داشتن فرصتهای شغلی بیشماری است که در آلمان وجود دارد. تضمین پیدا کردن کار بعد از تحصیل و همکاری دانشگاه های آلمان با موسسات، شرکتها و کمپانیهای بزرگ برای پیدا کردن شغل مناسب دانشجویان از جمله محسنات انتخاب آلمان برای تحصیل میباشد.
همه چیز درباره مهاجرت به آلمان!!!
مزایای تحصیل در آلمان در یک نگاه عبارتند از:
• ارزان ترین کشور اروپایی از لحاظ هزینه های تحصیل و زندگی
• بالا بودن کیفیت آموزشی در دانشگاه ها و هزینه های تحصیل و زندگی پایین
• تنوع در رشته های تحصیلی ارائه شده
• داشتن امنیت شغلی و اقتصادی در آلمان
• اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال دانشجو
• امکان اخذ اقامت آلمان پس از فارغ التحصیلی و پیدا کردن کار
• امکان اخذ ویزای کار آلمان در مهلت ۱۸ ماهه جستجوی کار پس از فارغ التحصیلی
• اشتغال دانشجویی در حین تحصیل تا ۲۰ ساعت در هفته
اینموارد تنها بخشی از مزایای انتخاب آلمان به عنوان یک مقصد تحصیلی میباشد.
از نکات مهمی که دانشجویان و افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را دارند باید بدانند؛ شرایط سنی متقاضی است. سن دانشجو برای مقطع لیسانس یا همان کارشناسی حداکثر ۲۳ سال، برای فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) ۳۰ سال باید باشد. همچنین نداشتن گپ تحصیلی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه شود.
به طور مثال چنانچه بیش از ۴ تا ۵ سال بین مقطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس فاصله افتاده باشد شرایط دریافت بورسیه و یا پذیرش در دانشگاه های دولتی آلمان سختتر خواهد شد.
دانشگاه های آلمان به ۲ بخش دولتی و خصوصی تقسیم میگردد که تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان است اما دانشگاه های خصوصی دارای شهریه میباشد که متناسب با رشته، اعتبار دانشگاه و مقطع تحصیلی هزینه های آن متفاوت است.
برای اخذ ویزای تحصیلی و پذیرش در دانشگاه های دولتی آلمان، داشتن مدرک زبان آلمانی یکی از مهمترین پارامترهایی است که باید به آن توجه داشته باشید. بدون داشتن مدرک زبان آلمانی امکان دریافت پذیرش از دانشگاههای دولتی آلمان را نخواهید داشت. دانشجو میبایست متناسب با انتخاب نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی، مدرک زبان آلمانی را همراه با ریز نمرات خود به دانشگاه ارائه نماید.
چنانچه قصد ادامه تحصیل به زبان انگلیسی را داشته باشید میبایست از دانشگاه های خصوصی آلمان درخواست پذیرش نمایید.
راهنمای کامل اجاره خانه در آلمان و نکاتی که باید بدانید!
شرایط دریافت وقت سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی
اگر قصد دریافت وقت سفارت آلمان را دارید بهتر است بدانید در حال حاضر سیستم نوبت دهی سفارت از طریق مجموعه ویزامتریک انجام میپذیرد. برای دریافت نوبت کافی است از طریق لینک زیر وارد سایت شوید و سپس اقدام به دریافت نوبت نمایید. در حال حاضر وقت سفارت آلمان از طریق مجموعه ویزامتریک به متقاضی داده میشود که بسیار زمانبر است. مدت زمان انتظار برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان حداقل ۳ تا ۶ ماه میباشد.
البته پرونده دارندگان بورسیه تحصیلی و پذیرفته شدگان در فرصت های تحقیقاتی و مطالعاتی، دوره فوق لیسانس و دکترا در زمان کوتاهتری بررسی و وقت سفارت داده میشود. وقت مصاحبه هم اکنون چیزی در حدود ۳ تا ۴ هفته میباشد.
مهاجرت دانش آموزی به آلمان و شرایط پذیرش تحصیلی
آشنایی با شرایط تحصیل در آلمان برای مهاجران بسیار مهم است و بهتر است در ابتدا کمی با سیستم آموزشی آلمان آشنا شد. در آلمان کودکان از ۳ تا ۶ سالگی میتوانند به مهدکودک بروند و پس از آن وارد مقطع تحصیلی ابتدایی شوند.
تحصیل در مدارس ابتدایی (Grundschule ۴ ) سال است و برای همه کودکان اجباری است. در این ۴ سال توانایی های کودک بررسی و متناسب با استعدادهایش میتواند یکی از ۳ نوع مدرسه که در زیر به آن اشاره میگردد ادامه تحصیل دهد.
برترین دانشگاه های پزشکی آلمان کدامند؟
انواع مدارس در آلمان
Hauptschule
این مدارس شبیه مدارس فنی و حرفهای میباشند و مختص دانش آموزانی است که توانایی کمتری در مباحث تئوری، علمی دارند. درصورت اخذ نمرات بین ۵ تا ۹، دانش آموز تا سن ۱۸ سالگی میتواند در مدارس ادامه تحصیل دهد. همزمان با تحصیل دوره های کارآموزی هم برای ورود به بازار کار برگزار میگردد و سبب میشود تا پس از پایان دوره تحصیلات به راحتی جذب بازار کار شوند.
۱۰ نکته ای که در خصوص بورسیه تحصیلی در آلمان باید بدانید!
Realschule
برای ورود به این مدارس نمرات دانش آموز بین ۵ تا ۱۰ میباشد و پس از پایان تحصیلات در این دوره دانش آموز میتواند در دوره های کارآموزی شرکت و یا با ادامه تحصیل در مدارس دیگر وارد دانشگاه شود.
Gymnasium
اگر دانش آموز دارای استعداد و توانایی های لازم باشد و نمره او بین ۱۰ تا ۱۳ باشد و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه را داشته باشد میتواند پس از پایان دوره تحصیلی با شرکت در آزمون ورودی دانشگاه های طراز اول و دولتی آلمان شرکت نماید و در صورت قبولی وارد رشته مورد نظر شود.
هرچیزی که در سفر به آلمان باید بدانید!
شرایط پذیرش تحصیلی در دانشگاه های آلمان
مواردی که در پایین به آنها اشاره میگردد بخشی از شرایط پذیرش در دانشگاه های آلمان میباشد:
آزمون TestAS:
این آزمون به ۲ زبان آلمانی و انگلیسی برگزار میشود و برای بررسی استعداد تحصیلی دانشجو برای ورود به دانشگاه های آلمان می باشد.
آزمون TMS:
این آزمون ۲ بار در سال در کشور آلمان برگزار میگردد و برای تحصیل پر رشته های پزشکی و دندانپزشکی در آلمان است.
همه چیز درباره شرایط تحصیل در دانشگاه های رایگان آلمان!
مهارت زبان آلمانی:
برای ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان دانشجو میبایست مدرک زبان آلمانی را به دانشگاه ارائه نماید.
با شرکت در آزمون زبان آلمانی TestDaF یا DSH و دریافت مدرک زبان، دانشجو میتواند نسبت به اخذ پذیرش دانشگاه اقدام نماید. پیش نیاز ورود به دانشگاه های دولتی آلمان و دریافت پذیرش، ارائه مدرک زبان آلمانی است.
داشتن تمکن مالی:
یکی از مواردی که باید به آن توجه شود، داشتن تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان است. در حال حاضر سفارت آلمان هزینه زندگی یک دانشجو در سال را ۱۰۳۳۲ یورو معین کرده که چیزی در حدود ۸۶۱ یورو در ماه میباشد. این گواهی را بانک شما، به صورت ارزی و معادل مبلغ یورویی را محاسبه و طی نامهای به سفارت اعلام مینماید.
لیست دانشگاه های رایگان آلمان!
بیمه درمانی:
بیمه درمانی یکی دیگر از مواردی است که در هنگام ثبت نام در دانشگاه و دریافت اقامت آلمان باید ارائه شود.
ویزای تحصیلی آلمان:
پیش نیاز مهاجرت تحصیلی، دریافت ویزای تحصیلی میباشد. پس از اخذ پذیرش از دانشگاه مرود نظر و تکمیل تمام موارد، از طریق ویزامتریک میبایست نسبت به دریافت نوبت ویزا اقدام نمود و شخص متقاضی چنانچه حائز شرایط دریافت ویزا باشد، ویزای تحصیلی آلمان به او اعطا میگردد.
به برلین پایتخت آلمان خوش آمدید!
تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی
شرط ورود به دانشگاه های آلمان در مقطع لیسانس، داشتن دیپلم کامل و اخذ پذیرش از دانشگاه دولتی یا خصوصی است. شرایط مناسب تحصیل و هزینه های پایین زندگی و تحصیلات، سبب شده تا حجم زیادی از دانشجویان خارجی در دانشگاه های آلمان پذیرش شوند. دوره کارشناسی در آلمان متناسب با نوع رشته ۳ تا ۴ سال می باشد.
محبوب ترین رشته های تحصیلی در مقطع لیسانس در آلمان، لیسانس هنر (BA)، علوم (BSc)، لیسانس مهندسی (BEng) و لیسانس آموزش و پرورش (BEd) میباشد.
دانشگاه های دولتی در آلمان سالانه هزینه بسیار کمی معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ یورو پرداخت میکنند اما در دانشگاه های خصوص مبلغ شهریه چیزی در حدود ۱۲ تا ۲۰ هزار یورو در سال افزایش مییاد. دانشجو در مقطع لیسانس امکان کار دانشجویی و پارت تایم تا ۲۰ ساعت در هفته را دارد.
صفر تا صد مهاجرت به آلمان و نکاتی که باید بدانید!
نکته:
حداکثر زمان پذیرش تحصیلی در مقطع لیسانس ۲۳ سال است و چنانچه از زمان دیپلم تا زمان درخواست در مقطع کارشناسی بیش از ۴ یا ۵ سال گذشته باشد امکان دریافت پدیرش بسیار پایین خواهد بود.
مدرک زبان مورد نیاز در مقطع لیسانس
برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی حداقل B1 میباشد البته دانشجو پس از ورود به آلمان میبایست سطح زبان خود را به B2 برساند. برای تحصیل در رشته های انگلیسی زبان، حداقل مدرک زبان آیلتس برای پذیرش تحصیلی آلمان نمره ۶ میباشد.
مدارک مورد نیاز برای پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاههای آلمان
• ترجمه مدرک دیپلم و ریزنمرات
• ترجمه مدرک پیشدانشگاهی و ریزنمرات
• کپی پاسپورت
• CV
• گواهی زبان آلمانی یا انگلیسی
• گواهی قبولی در آزمون ورودی دانشگاههای آلمان
• انگیزه نامه به زبان آلمانی
پس از معادل سازی مدارک دیپلم، چنانچه مدارک تحصیلی دبیرستان دانش آموز معادل مدارک آلمانی نباشد، میبایست قبل از ورود به دانشگاه در کالج هایی مانند: G-Course ،T-Course و M-Course به زبان آلمانی شرکت نماید.
شرایط دریافت ویزای پیوست آلمان!
تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا همان فوق لیسانس در آلمان متناسب با نوع رشته تحصیلی میتواند از ۱ تا ۲ سال باشد. داشتن مدرک لیسانس و زبان آلمانی و یا انگلیسی بسته به انتخاب دانشگاه، از مهمترین پیش نیازهای اخذ پذیرش و ویزای تحصیل آلمان است. از مواردی که باید به ان دقت نمود گپ تحصیلی بین مقطع لیسانس و فوق لیسانس است، این فاصله نباید بیشتر از ۴ یا ۵ سال باشد.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسیارشد در آلمان
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:
• اصل و ترجمه گواهی پایان دوره دیپلم و ریزنمرات
• اصل و ترجمه گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی و ریزنمرات
• اصل و ترجمه مدرک فوق دیپلم و ریزنمرات درصورت لیسانس نا پیوسته
• اصل و ترجمه مدرک لیسانس و ریزنمرات
• اصل و کپی پاسپورت
• ارائه رزومه کاری و تحصیلی
• ارائه مدرک زبان آلمانی B2 و مدرک ایلتس یا تافل 6.5
• انگیزه نامه
همانطور که پیش تر اشاره شد تحصیل در دانشگاه های دولتی رایگان است اما تحصیل در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های دولتی چیزی در حدود ۸ تا ۳۰ هزار یورو متفاوت است.
تحصیل در آلمان در مقطع دکترا
پذیرش در مقطع دکترا سختتر از مقاطع تحصیلی دیگر در آلمان است. در این مقطع دانشجو پس از تکمیل یک رزومه قوی میبایست به دنبال یک استاد راهنما بگردد و پس از بررسی مدارک و رزومه دانشجو توسط استاد و احتمالا برگزاری چند جلسه و مصاحبه با وی، درصورت تایید استاد راهنما، میتوان پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع دکترا را دریافت کرد.
داشتن چندین مقاله ISI، سابقه کاری، تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط،معدل بالا در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس، مدرک زبان C1 و C2، توصیه نامه و انگیزهنامه قوی از جمله مواردی است که دانشجو برای پذیرش در مقطع دکترا به آن نیاز دارد. طول دوره تحصیلی در مقطع دکترا متناسب با رشته چیزی بین ۳ تا ۵ سال است و دانشجو در این مقطع از کمک هزینه های تحصیلی برخوردار میشود و نیازی به پرداخت شهریه ندارد.
تحصیل در مقطع دکترا به ۲ روش ارائه میگردد که عبارتند از:
1- دکترای فردی:
رایجترین شیوه دریافت دکترا در آلمان، دکترای فردی است و دانشجو با کمک استاد راهنما بر روی پروژه موردنظر کار خواهد کرد و مقاله و رساله خود را ارائه خواهد نمود در این روش دانشجو میتواند با دانشگاه های دیگر و سایر سازمان های پژوهشی و نهادهای غیر دانشگاهی همکاری نماید.
2- دکترای گروهی یا ساختار یافته
همانطور که از نام دوره پیدا است، تحصیل در مقطع دکترا به صورت گروهی و بر اساس راهنمایی گروهی از استادان راهنما انجام خواهد شد.
بیش از ۷۰۰ طرح در آلمان وجود دارد که دانشجویان مقطع دکترا با زبان انگلیسی بر روی آن. ها کار میکنند. رساله نهایی دانشجویان به صورت گروهی و متمرکز بر یک موضوع میباشد و با رساله های فردی متفاوت است.
تحصیل در آلمان همراه با بورسیه تحصیلی
بورسیه تحصیلی امکانی است که سیستم تحصیلی آلمان در اختیار داشنجویان و یا دانش آموزان باهوش و با استعداد میگذارد. در این شیوه مهم نیست که وضعیت توانایی مالی دانشجو به چه صورت است و تنها ملاک اعطای بورسیه تحصیلی میزان توانایی و استعداد دانشجو میباشد.
دانشجویانی که قصد مهاجرت از روش تحصیلی به آلمان را دارند و به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی هستند باید بدانند که اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس کار آسانس نیست. در آلمان طیف وسیعی از برنامه های بورسیه ای وجود دارد. برنامههای بورسیه توسط سازمان DAAD ارائه می گردد.
به طور معمول بورسیه ها به محصلین با استعداد و دارای رزومه تحصیلی بسیار قوی تعلق می گیرد که عبارتند از:
بورسیه Mailcheck 1,500 دلار ماهیانه مقطع کارشناسی
بورسیه trendhim talent 2,000 یورو ماهیانه مقطع کارشناسی
بورسیه بنیاد فردریش ایبرت 1,000 یورو ماهیانه مقطع کارشناسی ارشد
بورسیه بنیاد علمی علوم آلمانی 1,250 یورو ماهیانه مقطع دکتری
بورسیه stipendiumplus 1,350 یورو ماهیانه مقطع دکتری
از جمله بورسیه های تحصیلی در آلمان، میتوان موارد زیر را نام برد:
۱- بورسیه DAAD:
بورسیه DAAD به دانشجویان بین المللی که توانایی های لازم برای دریافت بورسیه را دارند اعطا میگردد و شامل هزینه های تحصیلی، زندگی و در مواردی هزینه سفر را شامل میشود.
۲- بورسیه اراسموس:
بورسیه آراسموس برای دانشجویان بین المللی در اتحادیه اروپا میباشد که عضو پیمان اراسموس هستند و شامل هزینه های تحصیل و زندگی در اروپا را شام میشود.
۳- بورسیه پزشکی در آلمان:
این بورسیه در برخی از دانشگاه های علوم پزشکی آلمان به دانشجویان مستعد اعطا میشود.
هر ۳ بورسیه ای که به آن ها اشاره شد دولتی هستند اما در آلمان موسساتی وجود دارند که بخش یا تمام هزینه های دانشجویان با استعداد و توانمند را تامین مینمایند که به بورسیه های خصوصی معروفند.
مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق کالج
افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق کالج را دارند، میتوانند با تحصیل در کالجهای آلمان علاوه بر تحصیل در زمینه های مختلف و گذراندن دوره های آموزشی، از درآمد حین تحصیل نیز بهره مند شوند.
دوره های آوسبیلدونگ یکی از نمونه های پرطرفدار در آلمان است که طرفداران زیادی دارد. متقاضی علاوه بر تحصیل و گذراندن دروس و آموزشهای کاربردی به صورت ماهانه کمک هزینه نیز دریافت میکند و پس از گذراندن دوره شرایط آسانتری برای پیدا کردن کار خواهد داشت. نکته قابل توجه این است که حداقل سطح زبان آلمانی برای پذیرش در این دوره ها B2-B1 میباشد. فاکتور سن هم در دریافت پذیرش در کالج بسیار مهم است.
مهاجرت تحصیلی آلمان از طریق دوره زبان
شرایط تحصیل در دوره های زبان آلمانی در کشور آلمان برای متقاضیان خارجی وجود دارد،اما احتمال دریافت ویزا بسیار پایین است زیرا با هزینه ای بسیار کمتر متقاضی میتواند در کشور خودش نسبت به آموزش زبان آلمانی اقدام نماید.
حداقل معدل مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان
یکی از مهمترین مواردی که برای پذیرش تحصیلی در دانشگاه های رایگان آلمان به آن توجه میشود، ریز نمرات و معدل متقاضی است. در حال حاضر معدل مورد قبول دانشگاه های آلمان ۱۵ میباشد یعنی برای تحصیل در مقطع لیسانس، باید معدل دیپلم، سال دوازدهم و یازدهم متقاضی ۱۵ یا بالاتر باشد. همچنین معدل درخواستی دانشگاه ها متناسب با رشته ها و سطح علمی دانشگاه متفاوت است. به طور مثال دانشگاههای پزشکی به پذیرش دانشجو با معدل بالای ۱۹ تمایل بیشتری دارند.
نحوه تبدیل معدل به روش آلمانی
اگر قصد تحصیل در آلمان را دارید بهتر است پیش از هرچیز معدل خود را به سیستم آلمان تبدیل و ارزیابی نمایید و سپس معدل خود را با حداقل معدل مورد تایید دانشگاه مقایسه نمایید. نحوه تبدیل معدل به سیستم آلمانی به شرح زیر میباشد.
Z= [(Nmax-Nd)/(Nmax-Nmin)]*3+1
Nmax:بیشترین نمره قابل کسب در سیستم ایران
Nmin:حداقل نمره برای پاس کردن یک درس در سیستم ایران
Nd: نمره یا معدل متقاضی
Z: نمره معادل در سیستم آلمانی
حداقل معدل پذیرش تحصیلی در آلمان ۱۲ میباشد اما شانس کمی برای پذیرش وجود دارد.
با ۱۰ تا از بهترین دانشگاه های آلمان آشنا شوید!
نام دانشگاه نام دانشگاه براساس رنکینگ QS
دانشگاه فنی مونیخ Technical University of Munich ۴۹
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ Ludwig-Maximilians-Universität München ۵۹
دانشگاه هایدلبرگ Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg ۶۵
دانشگاه آزاد برلین Freie Universitaet Berlin ۱۱۸
دانشگاه هومبولت برلین Humboldt-Universität zu Berlin ۱۳۱
مؤسسه فناوری کارلسروهه KIT, Karlsruhe Institute of Technology ۱۴۱
دانشگاه فنی آخن RWTH Aachen University ۱۴۷
دانشگاه فنی برلین Technische Universität Berlin (TU Berlin) ۱۵۸
دانشگاه توبینگن Eberhard Karls Universität Tübingen ۱۶۹
دانشگاه فرایبورگ Albert-Ludwigs-Universitaet Freiburg ۱۸۹
این ۱۰ دانشگاه بر أساس آخرین رتبه بندی موسسه QS در سال ۲۰۲۲ میباشد.
رتبه بندی دانشگاه های جهان بر مبنای رنکینگ QS
دانشگاه های دنیا همه ساله با موسسات مختلفی امتیازدهی و رتبه بندی میشوند، این رتبه بندی ها بر أساس معیارهای خاصی صورت میپذیرد که عبارتند از:
• اعتبار علمی دانشگاه
• تعداد اعضای هیئت علمی
• کیفیت تحقیقات و تعداد مقالات
• تعداد دانشجویان بین المللی حاضر در دانشگاه
رتبه بندی دانشگاه های سراسر دنیا از سال ۱۹۹۸ میلادی به بعد انجام گرفته است.
موسسه رتبه بندی QS یکی از معتبرترین موسسات در سراسر دنیاست که مورد استناد بیشتری نسبت به سایر موسسات قرار میگیرد.
پاسپورت آلمان سومین پاسپورت قدرتمند دنیا!
هزینه های تحصیل و مهاجرت در آلمان
دانشگاه های دولتی در آلمان برای متقاضیانی که قصد تحصیل داشته باشند رایگان میباشد، اما همانطور که پیشتر اشاره کردیم هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی متفاوت است هزینه تحصیل بسته به مقطع تحصیلی، دانشگاه و رشته ممکن است از ۷۵۰۰ یورو تا ۳۰ هزار یورو برای هر سال تغییر کند.
نکته ای که متقاضیان مهاجرت باید درنظر بگیرند این است که منظور از تحصیل رایگان صرفا شهریه دانشگاه میباشد و دانشجو میبایست هزینه های زندگی، اجاره، حمل و نقل، خورد و خوراک، انرژی و اینترنت را پرداخت نماید.
در حال حاضر سفارت آلمان هزینه زندگی ۱ دانشجو را ۸۶۱ یورو برای هرماه تخمین زده است. البته این رقم پایین ترین هزینه زندگی میباشد و ممکن است هزینه ای زندگی متناسب با نوع زندگی دانشجو بیشتر باشد.
برخی از هزینه های زندگی در آلمان به طور میانگین عبارتند از:
• هزینه مسکن: حداقل ۶۵۰ یورو
• بلیط برای حمل و نقل عمومی: ۱۰ یورو
• ۱ وعده غذا در رستوران: ۱۰ یورو
• ۱۲ عدد تخم مرغ: ۱.۹ یورو
• شیر ۱ لیتری. ۰.۷۱ یورو
• آب معدنی نیم لیتری ۱.۹۱ یورو
• ۱ کیلو پیاز: ۱.۱۲ یورو
• ۱ کیلو سیب زمینی ۰.۹۸ یورو
• غذا برای ۱ ماه ۱۵۴ یورو
• تلفن، اینترنت و تلویزیون ۳۲ یورو
• لباس ۵۰ یورو
اینموارد تنها بخش کوچکی از هزینه های زندگی در آلمان میباشد که برای اطلاع از حدود قیمتها در این مقاله آورده شده.
با بهترین دانشگاه های هنر آلمان آشنا شوید!
تحصیل در آلمان
اگر تصمیم به تحصیل در کشوری بجز ایران را دارید ما به شما کشور آلمان را پیشنهاد میدهیم؛ این کشور در زمینه آموزش بسیار قدرتمند است و دانشگاههای آلمان از لحاظ اعتبار و رتبه های جهانی در سطح بسیار بالایی قرار دارند.
تحصیل در آلمان این امکان را به شما میدهد تا به راحتی وارد بازار کار شده و از امکانات و مزایای یک کشور پیشرفته و ثروتمند برخوردار شوید.
آلمان بهشت دانشجویان است و همواره از سراسر دنیا برای تحصیل به این کشور مهاجرت میکنند.
کار دانشجویی در حین تحصیل در آلمان
اگر قصد اقامت در آلمان را دارید باید به فکر کارهم باشید. دانشجوها در مقاطع تحصیلی مختلف اجازه کار موقت دارند اما نمیتوانند کار تمام وقت داشته باشند. اگر در مقطع لیسانس یا فوق لیسانس تحصیل می کنید تا سقف ۲۰ ساعت در هفته و اگر در مقطع دکتر تحصیل می کنید تا سقف ۳۰ ساعت در هفته اجازه کار پاره وقت دارید. معمولاً دانشجویانی که مهارت کافی داشته باشند میتوانند به راحتی در این کشور مشغول به کار شوند. علاوه براینکه شما با کار پاره وقتی که انجام میدهید، کمک هزینه بسیار خوبی خواهید داشت، در آینده و پس از اتمام تحصیلات شرایط آسانتری برای پیدا کردن کار دارید، زیرا که سابقه کاری یکی از آیتمهای مهم در میزان حقوق شما می باشد.
تحصیل در آلمان برای متاهلین
اگر متاهل هستید و قصد ادامه تحصیل و مهاجرت به آلمان را دارید قطعا یکی از دغدغههای شما همراهی خانواده باش ماست. خبر خوب اینکه براساس قانون الحاق خانواده، آلمان این حق را برای همراهی همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال در آلمان را به شما میدهد.
نکته قابل توجه در خصوص همراه این است که همسر شما اجازه کار تمام وقت را خواهد به شرط آنکه حداقل مدرک زبان A2 را داشته باشد.
مهاجرت رایگان تحصیلی به آلمان
از سال ۲۰۱۴ دولت آلمان هزینه تحصیل را رایگان کرد و دانشجویان در مقاطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس رایگان میباشد و تنها دانشجویان هزینه اندکی در حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ یورو بابت هزینه های اداری به دانشگاه پرداخت مینماید. البته در مقطع دکترا به دانشجو بابت هزینه ای زندگی و تحقیقات مبلغی نیز پرداخت میشود.
شرایط کار دانشجویی در آلمان
طبق قوانین آلمان، دانشجویان در مقطع لیسانس و فوق لیسانس اجازه کار پاره وقت به میزان ۲۰ ساعت در هفته را دارند، در مقطع دکترا نیز به دانشجو ۳۰ ساعت در هفه اجازه کار داده میشود.
حداقل دستمزد دانشجویان در آلمان بر اساس قانون، ساعتی ۱۰ یورو است که کفاف هزینه های زندگی و تحصیل دانشجو را میدهد. البته چنانچه دانشجو دارای تخصص و مسلط به زبان آلمانی باشد دستمزد او تا ساعتی ۲۰ یورو هم افزایش مییابد.
شرایط سنی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان
برای اخذ پذیرش تحصیلی ازدانشگاه های آلمان، داشتن سن مناسب بسیار مهم است به ویژه اگر قصد شما اخذ پذیرش از دانشگاه های دولتی آلمان باشد. در مقطع لیسانس حداکثر سن ۲۳ و برای کارشناسی ارشد ۳۰ سال، سن مناسب برای پذیرش است. به طور معمول گپ تحصیلی بین ۳ تا ۵ سال مورد تایید دانشگاه ها می باشد. برای توجیه گپ تحصیلی شما نیازمند به ارایه مدارک کاری و شغلی مرتبط با رشته تحصیلی هستید. البته در دانشگاه های خصوصی میتوان راحتتر پذیرش تحصیلی گرفت.
مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان باید مدرک زبان متناسب با مقطع و رشته تحصیلی به دانشگاه ارائه نمایند. در آلمان در اکثر دانشگاهها به زبان آلمانی تدریس میشود. هرچند برخی از دانشگاه های دولتی و خصوصی در بعضی از رشته ها پذیرش به زبان انگلیسی هم دارند.
مدرک زبان آلمانی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان
حداقل مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی و اخذ پذیرش در دانشگاه های رایگان آلمان، سطح B1 میباشد اما این بدان معنا نیست که سطح زبان B1 برای دانشجو کافی باشد. در بدو ورود دانشجو میبایست سطح زبان خود را به B2 ارتقا دهد. پیشنهاد میشود با توجه به هزینه های بالای آموزش متقاضی در ایران سطح زبان خود را به B2ارتقا دهد.
مدرک زبان انگلیسی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان
تحصیل در دانشگاه های خصوصی آلمان به زبان انگلیسی امکان پذیر است شرط اخذ پذیرش در این دانشگاه ها حداقل نمره ۶ آیلتس میباشد.
ویزای همراه آلمان از طریق مهاجرت تحصیلی
دانشجو می تواند برای همراه خود درخواست ویزای همراه بدهد، منظور از همراه همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال میباشد. دانشجو میتواند همزمان با درخواست خود، درخواست ویزای همراه هم بدهد به شرطی که مدارک مورد نیاز و تمکن مالی برای همراه را بتواند تامین کند. در روش دیگر دانشجو پس از ورود به آلمان و ارائه شرایط مالی مناسب و برگه تمکن درخواست ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال را بدهد.
در حال حاضر پیشنهاد میشود چنانچه متقاضی از تمکن مالی مناسب برخوردار است به طور همزمان درخواست ویزا را بدهد.
در سایت سفارت آلمان یا ویزامتریک مبلغ مشخصی برای ویزای همراه قید نشده اما طبق تجربهای که تا بحال داشتهایم، بهتر است میزان تمکن مالی برای همراه چیزی در حدود خود دانشجو باشد. تمکن برا یدانشجو ۱۰۳۳۲ یورو میباشد. البته برخی از سایتها نصف این مبلغ را برای همراه مناسب میدانند اما با توجه به افزایش هزینه ها در آلمان احتمال ریجکت شدن پرونده همراه وجود دارد.
یکی از موارد مهم دیگری که باید به آن توجه داشت، ارائه مدرک زبان آلمانیA1 برای همراه میباشد. بدون ارائه مدرک زبان امکان دریافت ویزای همراه وجود ندارد. همراه متقاضی میتواند پس از گذراندن دوره زبان آلمانی در آزمون گوته شرکت نماید و در صورت قبولی، مدرک زبان خود را به سفارت ارائه دهد.
مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آلمان
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان پس از دریافت پذیرش دانشجویی میبایست نسبت به ترجمه رسمی مدارک اقدام نمایند، توجه داشته باشید حداقل زمان ترجمه رسمی به زبان آلمانی چیزی در حدود ۱ ماه خواهد بود. پس از مشخص شدن زمان ترجمه رسمی مدارک، دانشجو میبایست از سایت ویزامتریک درخواست وقت نمایند.
به این نکته توجه داشته باشید که متقاضی باید همزمان وقت تاییدیه ترجمه و ارائه مدارک به ویزامتریک را به صورت جداگانه دریافت نماید. وقت تایید و لگال مدارک بهتر است حداقل ۱ هفته زودتر از وقت اصلی گرفته شود.
پس از تایید کلیه مدارک شما میتوانید مدارکتان را برای ارائه به سفارت تحویل ویزامتریک دهید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان
• اصل و کپی پاسپورت (ارائه پاسپورت های قبلی در صورت داشتن سفر خارجی)
• تکمیل و ارائه ۲ فرم درخواست ویزا
• 2 قطعه عکس با پشت زمینه طوسی در اندازه 35 در 45 میلی متر
• پذیرش دانشگاه
• اصل و ترجمه مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات
• نامه تمکن مالی
• بیمه دانشجویی با حداقل 3 ماه اعتبار
• انگیزه نامه
• سند ازدواج (درصورت متاهل بودن)
• مدرک پرداخت هزینه بررسی پرونده توسط سفارت به مبلغ 60 یورو
• مدرک زبان آلمانی (در صورت داشتن پذیرش از دانشگاه های دولتی)
• مدرک زبان انگلیسی (در صورت داشتن پذیرش از دانشگاه های خصوصی)
بهتر است برای جلوگیری از نقص پرونده و از دست رفتن زمان ویزامتریک، پیش از روز مصاحبه مدارک خود را بازبینی نمایید.
تبدیل اقامت تحصیلی آلمان به اقامت دائم واخذ تابعیت آلمان
یکی از محبوبترین روشهای مهاجرت به آلمان، اخذ پذیرش تحصیلی آلمان است زیرا دانشجو پس از پایان تحصیلات میتواند به راحتی کار مورد نظر خود را پیدا کند و مشغول کار شود. پس از پایان تحصیلات به دانشجو ۱۶ ماه ویزای جستجو کار داده میشود و چنانچه دانشجو بتواند کار مورد نظر را پیدا کند میتواند مسیر دریافت اقامت دائم و در نهایت اخذ تابعیت آلمان را دریافت نماید.
ار متقاضی بتواند بصورت رسمی استخدام شود و حداقل سالانه حقوق ۵۵ هزار یورو را دریافت نماید پس از ۳ سال می تواند درخواست اقامت دائم را به دولت آلمان بدهد.
پس از گذشت ۵ سال و کار بصورت مستمر و دریافت حقوق و ارائه بیمه و مدارکی دال بر پرداخت مالیات متقاضی میتواند درخواست شهروندی آلمان را بدهد.
علاوه بر این متقاضی باید دارای شرایط باشد که در زیر به آن اشاره مینماییم:
• نداشتن سابقه کیفری
• تسلط به زبان آلمانی حداقل در سطح B1
• ارائه دارکی دال بر تمکن مالی و تامین هزینه های جاری زندگی
• پایبندی به قانون اساسی کشور آلمان
پاسپورت کشور آلمان در حال حاضر در جایگاه سوم قدرتمندترین پاسپورتهای دنیا میباشد.
سخن آخر:
ما در این مقاله به ابعاد مختلف شرایط تحصیل در آلمان، به همراه هزینههای تحصیل و شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان پرداختیم. بهتر است قبل از اینکه برای پذیرش تحصیلی آلمان اقدام کنید همه جوانب مهاجرت تحصیلی آلمان را بررسی نمایید. همچنین اگر قصد شما تحصیل در دانشگاه های رایگان آلمان است، باید نسبت به تقویت زبان آلمانی در سطح B2 اقدام و مدرک زبانتان را برای دریافت ویزای تحصیلی به دانشگاه و سفارت آلمان تحویل دهید.
شرایط کار پس از اتمام تحصیل در آلمان
یکی از خواستههای فارغالتحصیلان در آلمان امکان اقامت بلندمدت و در نهایت شهروندی آلمان است. برای رسیدن به این مهم باید بتوانید برای دریافت اقامت، کار پیدا کنید. باتوجه به اینکه آلمان از کشورهای صنعتی اتحادیه اروپاست و ثروتمند، نرخ بیکاری بسیار پایینی دارد و شما به راحتی میتوانید متناسب با رشته تحصیلیتان در آلمان، کار پیدا کنید.
برای اینکه بتوانید شرایط ادامه حضور در آلمان را پس از اتمام تحصیلات فراهم کنید، میبایست نوع اقامتتان را تغییر دهید یعنی بعد از إتمام تحصیلات و پیدا کردن کار مناسب شما باید اقامت تحصیلیتان را به اقامت کاری تبدیل و ویزای کاری آلمان را دریافت کنید.
خوشبختانه آلمان شرایط بسیار خوبی را برای دانشجویان بینالمللی فراهم کرده و شما زمان کافی برای پیدا کردن کار خواهید داشت. به طور معمول پس از فارغالتحصیلی شما امکان اقامت به مدت ۱۸ ماه در خاک آلمان را برای پیدا کردن کار خواهید داشت. چنانچه در این ۱۸ ماه بتوانید کار پیدا کنید، باید درخواست ویزای کاری آلمان را به اداره مهاجرت بدهید.
اگر تمایل به ادامه تحصیل و مهاجرت به آلمان را دارید پین تاتی در کمترین زمان ممکن میتواند شما را به خواستهتان برساند.
لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان پین تاتی پس از بررسی فرم و در صورت داشتن شرایط لازم با شما تماس بگیرید.
سوالات متداول:
- هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان چقدر است؟
هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان بستگی به دانشگاه و مقطع تحصیلی دارد اما دانشگاه های دولتی آلمان رایگان می باشند. - شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان به چه صورت است؟
شرایط سنی متناسب با نوع دانشگاه منفاوت است دانشگاه های دولتی برای مقطع لیسانس از ۱۸ سال، مقطع فوق لیسانس تا ۲۷ سال می باشد. اما دانشگاه های خصوصی محدودیت سنی ندارند. - آیا از طریق مهاجرت تحصیلی به آلمان میتوان اقامت دائم آلمان را اخذ کرد؟
چنانچه پس از پایان تحصیلات بتوانید به صورت رسمی استخدام شوید و کار پیدا کنید می توانید پس از گذشت ۳ سال درخواست اقامت دائم دهید.
اگر چنانچه تمایل دارید میتوانید به این صفحات نیز سر بزنید:
مجله مهاجرت
دی 21, 1401 at 8:12 ق.ظسلام.وقت بخیر .
در مورد مهاجرت دانش آموزی به آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟
محنا
دی 8, 1401 at 11:15 ق.ظکدوم شهر المان برای تحصیل بهتره؟