داستان سفر پین تاتی
سفر به استانبول با پین تاتی
سفر به استانبول
داستان سفر به استانبول با پین تاتی
یکی بود یکی نبود یه سری آدم عشق سفر و گردش و تفریح توی یه روز بهاری تصمیم گرفتن دور هم جمع بشن و پین تاتی رو درست کنند.
پین تاتی حاصل تفکر و به اصطلاح خرد جمعی یه گروه خوره سفر بود که توی تهران متولد شد و در استانبول بزرگ شد.
البته توی اون سال هنوز ویروس کرونا به زندگی ملت گند نزده بود و همه اگر یکم پول ته حسابشون بود سریع خرج سفر به استانبولش میکردن.
سرتون رو درد نیارم اینقدر این پین کوچولو رو، تاتی تاتی بردن تا شد پین تاتی.
سفر به استانبول با پین تاتی
پین تاتی قصه ما امروز دیگه ته استانبوله. اصلا اینقدر استانبول رو خوب میشناسه که ترکها هم اگه سوالی براشون پیش بیاد از ایشون میپسرن. خلاصه اینجور جا افتاده که با پین تاتی استانبول کف دستته.
این جوان برومند که معلوم نیست آقاست؛ خانومه یا چیه، روزانه دست کلی مسافر رو در استانبول میگیره و تاتی تاتی میبره به جاهای دیدنی استانبول، مراکز خرید و جاهای خفنی که به ذهن خود ترکها هم نمیرسه.
پین تاتی عاشق سفر به استانبول هست
همیشه توریستها رو جوری راهنمایی میکنه که با کمترین هزینه بتونن کلی تو استانبول خوش بگذرونن و حال کنن. آخه هر بار که از گردشگرا میپرسه فلان مکان تاریخی یا بهمان مرکز تفریحی رو دیدید؟ ملت با تعجب نگاهش میکنن و میگن مگه استانبولم از اینا داره. خیلی از این گردشگرای عزیز فکر میکنن استانبول حد فاصل میدان تکسیم تا ته خیابون استقلاله و وقتی از سفر بر میگردن تنها تجربشون از سفر محدود میشه به چندتا سلفی با مجسمه آتاتورک تو میدون تکسیم و گز کردن خیابان استقلال، در ساعتها و روزای مختلف و خوردن کباب ترکی.
بگذریم. بریم سراغ سفر و تجربیات سفر به استانبول از زبان خود پین تاتی.
من پین تاتی هستم یه تورلیدر آنلاین مختص استانبول. هر سوالی دارید از من بپرسید تا راهنماییتون کنم. البته به شرطی که در رابطه با استانبول باشه.
من اینقدر تو خط تهران استانبول رفتم و اومدم که پرندههای تو آسمونم منو میشناسن. پس اگر سوالی دارید بپرسید تا اونجا که بدونم و بتونم در خدمتتون هستم.
وقتی میخواهید بیایید استانبول باید فکر همه چیز رو از قبل بکنید و خودتون رو توی موقعیت سخت قرار ندید. منظورم چیه؟ الان میگم. توی این چندسالی که تو استانبول ساکنم، خیلی وقتا، شاهد ایرانیهایی بودم که بخاطر یه سری چیزا سفرشون خراب شده و تجربه خوبی از استانبول ندارن. مثلا تور، هتل بدی بهشون داده یا تاکسی کلاه سرشون گذاشته، یا تور گشت شهر استانبول رو به قیمت گرون و با دلار خریدن و بعد فهمیدن چه کلاهی سرشون رفته.
خب اگه از من بپرسید میگم سفر رو قبل از اومدن به استانبول شروع کنید. درست از همون لحظهای که تصمیم می گیرید برای تعطیلات بیایید استانبول.
پس کار اولمون میشه تحقیق درباره مقصدمون که استانبوله.
خب حالا برای سفر به استانبول باید دنبال چه اطلاعاتی بگردیم؟
- قیمت بلیط
- قیمت هتل
- قیمت تور
- قیمت گشت شهری استانبول
- هزینه سفر به استانبول و …
البته این اطلاعات بستگی به زمان سفرتون داره، مثلا اگه تابستون بخواید بیایید اوضاع با زمستونش زمین تا آسمون فرق میکنه.
بیخیال اطلاعات تاریخ مصرف گذشته بشید.
همه توریستا به صورت عادی یا از فامیل پرس و جو میکنن یا میرن توی سایتای گردشگری. اما اگه از من میشنوید بهتون میگم کار اشتباهی میکنید چون اطلاعات فامیل ممکنه مال سال پیش باشه یا خیلی مطمئن نباشه سایتها هم که قربونشون برم الا ماشالا از روی دست هم اطلاعات رو کپی کردن و توی سایت خودشون گذاشتن و بزرگترین مشکلشون اینه که ممکنه همه قیمتها و مطالبشون بر اساس سال گذشته باشه. ترکیه هم مثل ایران تورم داره پس اگر قیمت بلیط ایاصوفیه رو در یک سایت خوندید ۶۰ لیر بدونید مال یکی دوسال قبل هست و اطلاعاتش به روز نیست.
چیزی که شاید شما رو نگران کنه انبوه سایتای گردشگریه که آدم نمیدونه باید به حرف کی اعتماد کنه.
این همه سایت و یه استانبول
بهترین راه برای سفر به استانبول!!
خیلی راحت بدون اعصاب خوردی با من بیایید بریم استانبول، به همین راحتی.
چجوری؟؟؟
اگر سایت پین تاتی و اینستاگرامش رو دنبال کنید خودتون به حرف من میرسید. خب چه کاریه این همه وقت هدر بدید اونم برای یه سری اطلاعات دسته چندم. هرچی بخواید در سایت من پیدا میشه.
حالا اگه به من ایمان آوردین بیایید با مدل من بریم سفر
برای یه سفر توپ آماده اید؟ پس بزن بریم
اگه پین تاتی ساربونه بلده شترش رو کجا بخوابونه!
الان که فصل بهار هست و هوا به سمت گرمی میره بهتره حتما یه جا واسه مایو و وسایل آفتاب گرفتن در چمدونتون بذارید البته اگه اهل ساحل و آفتاب گرفتن و شنا هستید. از من میشنوید اگه اهلش هم نیستید برای یه بارم که شده متفاوت سفر کنید. سعی کنید ۱ هفته فقط کیف کنید و لذت ببرید.
مگه چندبار در سال میشه رفت استانبول که بخوایم این فرصت عالی رو از دست بدیم.
توی فصل تابستون، استانبول هوای گرم و شرجی داره و بهتره چندتا تیشرت خنک و شلوارک هم بردارید، کرم ضد آفتابم که دیگه گفتن نداره همه تو کیفاشون پیدا میشه. البته اگر بارون بیاد و باد شروع به وزیدن کنه هوا خنک میشه پس بهتره یه لباس آستین بلند هم بردارید که خدای نکرده سرما نخورید.
البته اگه فکر خرید هم دارید و پاساژگردی هم بخشی از برنامه سفرتون هست خیلی چمدونتون رو سنگین نکنید، توی استانبول با هر بودجهای میتونید خرید کنید.
وزن چمدون
یه چیزی که باید بدونید اینه که وزن هر چمدون نباید بیشتر از ۳۰ کیلو باشه حتی اگر ۲ نفر باشید و کل بارتون ۱ چمدون ۴۰ کیلویی باشه مجبور میشید توی فرودگاه چمدونتون رو سبک کنید تا بشه ۳۰ کیلو. دلیل هم دارن برای وزن چمدون. چون اون کسی که باید چمدونتون رو در قسمت بار، تخلیه کنه هرکول نیست بنده خدا و طبق قانون نباید بیش از ۳۰ کیلو گرم وزن رو بلند کنه.
۳ ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشیم
در سفر برنامهریزی حرف اول رو میزنه. اگه با تاکسی یا ماشین شخصی میاید فرودگاه، حواستون به مسافت باشه حداقل ۱ ساعت در راه هستید؛ بنابراین اگه بلیطتون برای ساعت مثلا ۱ بعدازظهره شما ساعت ۹ صبح از خونه بزنید بیرون تا به موقع برسید به پرواز.
توی فرودگاه هم نیازی نیست بپرسید که کانتر فلان ایرلاین کجاست. کافیه یه نگاهی به بلیطتون بندازید ببینید شماره پروازتون و نام شرکت هواپیمایی چیه، بعدش هم رو تابلوی فرودگاه بدنبال اون شماره بگردید. در کنار شماره و نام شرکت هواپیمایی، شماره کانتر رو مینویسه. بالای هر کانتری که بار شما رو پذیرش میکنه و کارت پرواز رو صادر میکنه یه شماره هست که باید اون شماره رو پیدا کنید.
اگر زود به فرودگاه بیایید این حسن رو داره که میتونید از کارمند شرکت هواپیمایی بخواهید تا صندلی بهتری به شما بده و یا اگر خدای نکرده به مشکلی در خصوص بلیط یا بار داشتید بتونید بدون استرس برطرفش کنید.
عوارض خروج ۹۹
- برای سفر اول ۲۶۴هزار تومن
- سفر دوم ۳۹۶ هزار تومن
- سفر سوم و بیشتر ۵۲۸ هزار تومن
برای پرداخت عوارض خروج هم کلی کیوسک دریافت عوارض خروج قرارداره که میتونید بدون معطلی و صف انتظار عوارض خروجتون رو بانک پرداخت کنید. اگر هم نتونستید با دستگاه کار کنید باجه بانک ملی در فرودگاه امام هست نگران نباشید.
از زمانی که عوارض رو پرداخت میکنید تا زمانی که به حساب شما منظور بشه حدودا ۱۵ دقیقه طول میکشه. پس تا عوارض رو پرداخت کردید به سمت کانتر پاسپورت چک و مامور گذرنامه نرید چون توی سیستم هنوز قابل دیدن نیست و الکی معطل میشید. بهتره تا کلی کیوسک دریافت عوارض خروج در فرودگاه هست و نیازی نیست تا برید بانک ملی و در صف انتظار خودتون رو خسته کنید. خیلی راحت سفر تفریحی رو انتخاب میکنید و شماره کارت ملیتون رو میزنید، عین شیر خودش محاسبه میکنه و بهتون عوارض خروج رو اعلام میکنه و شما کارت بانکی رو میکشید و رمز رو وارد میکنید.
حواستون باشه از زمان پرداخت عوارض پانزده دقیقه طول میکشه تا در حساب شما اطلاعات وارد بشه پس سریع به سمت گیت پاسپورت چک نرید. این صد دفعه!!!
در فرودگاه
بهترین کار اینه که به محض ورود به فرودگاه کانتر رو پیدا کنید و تا زمانی که بخواد نوبت تحویل بارتون بشه عوارض خروج رو پرداخت کنید اینجوری دیگه معطلی هم نداره.
کارت پروازتون رو که گرفتید به سمت گیت پاسپورت چک برید و پس از اون برای خودتون راحت بشینید و از دیدن پرواز هواپیماها لذت ببرید تا زمان پذیرش برسه و شماره پروازتون رو اعلام کنن. سعی کنید بار همراهتون در کابین بیش از ۸ کیلو نباشه چون اجازه سوار شدن به هواپیما رو نمیدن.در بار دستیتون اسپری خوشبو کننده هم نذارید چون گیت سپاه قطعا به شما اجازه بردن اسپری در هواپیما رو نمیده.
به سمت کانتر خروج برید و از قبل کارت پرواز و پاسپورتتون رو در دستتون بگیرید تا نه خودتون معطل بشید نه نفرات پشت سری شما توی صف. کارت رو نشون بدید و سوار هواپیما بشید.
توی کارت پروازتون شماره صندلیتون نوشته شده. پس از ورود به هواپیما شماره صندلیتون رو پیدا کنید و ببینید کدوم ردیف هستید اگر هم نتونستید صندلیتون رو پیدا کنید مهماندارها به شما کمک میکنن.
معمولا زمانی که از تهران به سمت استانبول پرواز میکنید بخاطر باد مخالف زمان سفر شما حدودا ۳۰ دقیقه بیشتر میشه یعنی حدودا ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه اما در زمان برگشت این زمان به ۳ ساعت کاهش پیدا میکنه.
فرودگاه جدید استانبول
در گذشته هواپیماها در فرودگاه آتاتورک فرود میومدن و این فرودگاه فاصله خیلی زیادی تا تکسیم نداشت و مترو هم توی خود فرودگاه بود اما از پارسال تا حالا که فرودگاه جدید استانبول افتتاح شده همه هواپیماها در این فرودگاه فرد میان.
فرودگاه جدید استانبول اینقدر بزرگه که امکان داره توش گم بشید. پس به تابلوهای راهنما حتما توجه کنید تا پس از خروج از هواپیما بتونید مسیر پاسپورت چک رو پیدا کنید. پاسپورتتون رو به مامور اداره گذرنامه نشون بدید تا مهر ورود به استانبول توش زده بشه. حالا نوبت دریافت چمدونهاست.
چطور چمدونم رو پیدا کنم؟
توی این فرودگاه بزرگ همه چیز روی حساب و کتابه!
پس اگر به تابلوهای راهنما توجه کنید خیلی راحت میتونید مسیرتون رو پیدا کنید.
همه تسمه نقالهها که بار شما رو تحویل میدن دارای شماره هستن پس اگر به تابلوی اعلانات نگاه کنید، کنار شماره پرواز و نام ایرلاین، شماره جایگاه تحویل بار هم مشخص شده به اونجا برید و بارتون رو تحویل بگیرید. خدایی کاری داشت؟
ترولی فرودگاه
در هر قسمت فرودگاه ایستگاههای کرایه ترولی به صورت مکانیزه قرارداره، متاسفانه ترولیها پولی هستن و باید برای ترولی ۵ لیر پرداخت کنید. با پرداخت پول از طریق دستگاه قفل یک ترولی باز میشه که می تونید اون رو بردارید.
چطور از فرودگاه برم هتل؟
بهترین و ارزونترین راه استفاده از اتوبوسهای فرودگاه هست به نام هاوایست.
وقتی بارتون رو تحویل گرفتید و خواستید از سالن فرودگاه خارج بشید به دنبال در خروج بگردید. اتوبوسهای هاوایست در طبقه منفی ۲ هستن پس در کنار در خروج سوار آسانسور بشید و برید طبقه منفی ۲ تا اتوبوسها رو پیدا کنید، برای پیدا کردن ایستگاه و شماره هر اتوبوس لینک رو کلیک کنید تا کاملا با مسیر و ایستگاههای اتوبوس آشنا بشید.
اگر چنانچه تمایل دارید میتوانید به این صفحات نیز سر بزنید:
- خرید خانه در ترکیه
- اقامت ترکیه
- راهنمای سفر به استانبول
- تور گشت شهری استانبول
- خیابان استقلال
- میدان تکسیم
محمد
شهریور 1, 1399 at 5:54 ب.ظخیلی اطلاعات خوبی بود، واقعا تو سفر به یه کشور دیگه داشتن یه تور لیدر که نخواد فقط جیب آدم رو خالی کنه خیلی خوبه. سایت شما همه ی این اطلاعات رو رایگان میده.
تشکر عالی