داستان پنجره هواپیما!
پنجره هواپیما ، چیزی که اغلب بخاطر نشستن در کنارش بین مسافران پرواز دعواست!!
شاید یکی از انگیزههای برادران رایت برای اختراع هواپیما، دیدن کوچهها، خیابانها و مردم از ارتفاع بالا بود. پرواز کردن مانند پرندگان و دیدن مناظر با چشم آنها! هواپیماهایی که آنها ساختند، پنجرهای نداشت و برای همین بهراحتی سرشان را به اطراف میچرخاندند و از تماشای منظرههای زیر پایشان لذت میبردند.
پنجره هواپیما
تا اینکه در اوایل قرن بیستم پرواز هوایی رواج پیدا کرد. چون در آن زمان هواپیماها در ارتفاع بسیار پایین پرواز میکردند، برای افزایش جذابیت سفر، پنجرهها تا جایی که امکان داشت بزرگ و دلباز طراحی میشد. میتوان تصور کرد که در هواپیما چه اتفاقی میافتاد! همه مسافران در کنار پنجرهها در حال تماشاکردن و نشاندادن منظرههای شهرها و دریاها به یکدیگر بودند.
اما متاسفانه این لذت برای عدهای به قیمت از دستدادن جانشان تمام شد! بعد از وقوع اولین سانحههای هوایی، کارشناسان دستبهکار شدند. طبق بررسیهای آنها، یکی از دلایل اصلی سقوط هواپیماها، بزرگی پنجرهها بود. طراحان هم سریعا تصمیم گرفتند تا تغییراتی در طراحی بدنه هواپیماها انجام دهند. مشخص است که کوچک کردن ابعاد پنجرهها در اولویت بود. پنجره هواپیما تا جایی کوچک شد تا هیچ خطری هواپیما را تهدید نکند.
روند تغییر پنجره هواپیما!
در هواپیماهای جدید فقط تعداد کمی از مسافران میتوانستند از دیدن مناظر لذت ببرند. از طریق پنجرههای کوچک مربعی! مانند پنجره ماشینها! حدود دهه 1950 میلادی، همه هواپیماها پنجرههایی مربع شکل داشتند. ولی باز هم دو هواپیما سقوط کرد! دوباره کارشناسان دستبهکار شدند. باز هم تقصیر بر گردن پنجرههای بیچاره افتاد! طبق تحقیقات، این بار علت سقوط چیزی نبود جز شکل پنجره هواپیماها
پنجرههای چهارگوش، تبدیل به پنجرههای بیضی شکل شدند تا سهم مسافران از لذت دیدن مناظر، کوچکترین دریچههای ممکن باشد.
بهگفته کارشناسان پنجرههای چهارگوش باعث وارد شدن فشار بیش از حد به بدنه هواپیما میشد.
از آنجا که با اوجگرفتن هواپیما در آسمان، فشار جو بیرونی کاهش و فشار درونی کابین افزایش پیدا میکند، اختلاف بالای فشار هوا باعث میشود هوای درون هواپیما تمایل زیادی به بیرون رفتن از هواپیما داشتهباشد و به شیشهها فشار وارد کند. بههمین خاطر اگر شیشه ها زاویهدار باشند، تمرکز فشار در گوشهها بالا میرود و منجر به شکستهشدن شیشه پنجره میشود، اما گرد و منحنیبودن قاب پنجرهها کمک میکند تا این فشار وارده به اطراف پخش شود.
کارشناسان به این هم راضی نشدند! پنجرهها را تا جایی پایین آوردند که مسافر بیچاره مجبور به خمشدن شود. این هم دلیل علمی دارد:
پنجرهها باید دقیقا روی خط وسط کابین هواپیما قرار بگیرند.
با این کار، بار هواپیما به میزان مساوی تقسیم شده و باعث امنیت کابین میشوند.
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که مگر اول کابین را میسازند و بعد صندلیها را قرار میدهند؟
دقیقا همین طور است. این یعنی محل پنجرهها به نسبت کل فضای کابین مشخص میشود نه نسبت به محل صندلی. برای همین وقتی روی صندلی مینشینیم پنجرهها پایینتر از دید چشمان قرار دارند.
با این حال هنوز بر سر صندلی کنار پنجره دعواست و اینها جزء اولین صندلیهایی هستند که پر میشوند.
چیزی شبیه صندلیهای وسطی سینما. با این تفاوت که پرده کنار آنهاست!
از دیدن فیلم طبیعت لذت ببرید!
خدمات پینتاتی
ممنون که با پینتاتی همراه هستید.