ویزای خود اشتغالی در آلمان و شرایط دریافت آن
دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان، از جمله روش های پرطرفدار در بین مهاجرانی است که قصد مهاجرت به آلمان و راه اندازی کسب و کار خود را دارند، شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی در آلمان رابطه مستقیم با نوع کسب وکار و تخصص شخص متقاضی دارد، آلمان به عنوان قدرتمند ترین عضو اتحادیه اروپا برای تامین نیروی انسانی متخصص هر ساله میزبان مهاجران بسیاری است.
در میان انواع روش های اخذ اقامت آلمان نظیر اقامت کاری، تحصیلی، کارآفرینی و ثبت شرکت، ویزای خود اشتغالی یکی از مواردی است که در سالهای اخیر مورد توجه متخصصان و کارآفرینان خارجی قرار گرفته است.
ما در این مقاله قصد داریم تا به سوالات شما در خصوص مهاجرت به المان و دریافت ویزای خود اشتغالی پاسخ دهیم، پس به پین تاتی همراه شوید!
آنچه در این یادداشت میخوانید:
مراحل دریافت ویزای خوداشتغالی آلمان
برای دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان باید توجه داشت طرحی که به دولت آلمان ارائه میشود باید از هر لحاظ دارای توجیه مادی و منطقی باشد. دولت آلمان با طرحهایی که دارای سود آوری میباشد و همچنین تاثیرات مثبتی بر اقتصاد آلمان میگذارد موافقت میکند. پس ارائه یک بیزنس پلن قوی اولین گام در رسیدن به ویزای خود اشتغالی آلمان میباشد. درواقع متقاضی باید ثابت نماید که طرح وی دارای خلاقیت و نوآوری بوده و تاکنون در کشور آلمان اجرا نشده است و قابلیت اجرا و راه اندازی در آلمان را نیز دارد. آشنایی با فرهنگ آلمان، اقتصاد و شرایط کار به متقاضی اخذ ویزای خود اشتغالی کمک خواهد کرد تا درک بهتری نسبت به شرایط کار در آلمان به دست بیاورد و بتواند طرحی را که ارائه می دهد، دقیق و تاثیرگذار باشد.
دولت آلمان در زمان بررسی طرح به سوابق شغلی و کاری، میزان تحصیلات و تجربیاتی که متقاضی داشته، توجه دارد و تنها به یک بیزنس پلن، ویزای خود اشتغالی را صادر نخواهد کرد. زیرا هدف از این نوع ویزا همانطور که پیش تر اشاره شد، کمک به اقتصاد آلمان است.
در ادامه، اداره مهاجرت شهری که قرار است کسب و کار خود را در آن راه اندازی کنید ممکن است از شما مدارک تکمیلی بیشتری بخواهد و پس از بررسی های دقیق تردر خصوص اقتصادی بودن طرح و مشاوره با اتاق بازرگانی آلمان و دیگر نهادهای مربوطه، ممکن است طرح را تایید و یا رد نماید. حتی گاهی ممکن است در خصوص محل و مکان راه اندازی کسب و کار محدودیت هایی را اعمال نماید. به افرادی که طرح و بیزنس پلن آن ها مورد قبول قرار می گیرد، ویزای خوداشتغالی آلمان اعطا میگردد و متقاضی می تواند جهت دریافت اقامت آلمان برای خود و خانواده (همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال) اقدام کند.
برای آشنایی با هزینه های زندگی در آلمان کلیک کنید!
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان
مدارکی که باید برای دریافت ویزای خود اشتغالی به سفارت آلمان تحویل دهید عبارتند از:
• رزومه تحصیلی و مدارک تحصیلی
• سوابق شغلی
• طرح توجیهی و سود ده بودن کسب و کار
• تمکن مالی
• مدارک هویتی و مدارک پزشکی
• عکس
• بیمه درمانی
• مصاحبه در سفارت آلمان
• توصیه نامه
دقت داشته باید برای نوشتن بیزنس پلن حتما تحقیقات کافی نسبت به وضعیت و شرایط کار در آلمان را مدنظر قرار دهید.
پاسپورت آلمان سومین پاسپورت قدرتمند دنیا!
روش های خود اشتغالی در آلمان
یکی از علت های رونق اقتصادی آلمان، حمایت دولت از کسب و کارها و سرمایه گذاری های داخلی و خارجی است. مهم نیست ابعاد و بزرگی کسب و کار چقدر است، چیزی که اهمیت دارد، نوع آوری، خلاقیت و بازده طرح می باشد. در آلمان شرکت های بیشماری از کوچک تا شرکت ها و کمپانی های بزرگ و بین المللی در حال کار و فعالیت میباشند و هرکدام نسبت به شرایطی که دارند از حمایت های دولت آلمان برخوردار میباشند.
در آلمان خود اشتغالی به ۲ روش اصلی قابل اجرا میباشد که عبارتند از:
خود اشتغالی از طریق فریلنسری در آلمان
داشتن مدرک مرتبط و تخصص با موضوع فعالیت اولین اصل در ویزای خود اشتغالی و فریلنسری در آلمان می باشد. به طور معمول خدماتی در حوزه هنر، انتقال اطلاعات (IT) آموزش، صنایع دستی و آرایشگری میتوانند از طریق فریلنسری مشغول به کار شوند.
یک فریلنسر که قصد دارد در آلمان شروع به فعالیت نماید نیازی به اخذ مجوز و ثبت شرکت ندارد و تنها با مراجعه به اداره مالیات شهر محل سکونتش میتواند شروع به کار کند. اداره مالیات مرجع صدور شماره مالیاتی و اخذ مالیات از فریلنسرها میباشد.
هرچیزی که در سفر به آلمان باید بدانید!
خود اشتغالی تجاری در آلمان
در این روش از خود اشتغالی، متقاضی میبایست متناسب با بیزنس پلنی که ارائه داده نسبت به تولید محصول و یا خدمات خود نماید.
مراحل و شرایط شروع کار با ویزای فریلنسری در آلمان
پس از دریافت ویزای خود اشتغالی و ورود به آلمان متقاضی می بایست شرایط شروع کارش را فراهم نماید. در آلمان برخی از مشاغل نیاز به گواهی و مجوز دارد.
در قدم اول دارنده ویزای خود اشتغالی میبایست محل اقامت خود را مشخص نماید و شرایط را برای شروع کار آماده نماید. متقاضی میبایست به همراه پاسپورت، ویزا و قرارداد اجاره ملک، ظرف مدت ۷ روز پس از ورود با مراجعه به اداره ثبت محل سکونتش در آلمان اقدام به تکمیل فرم های درخواست نماید. بعد از این مرحله ظرف مدت ۱ هفته شماره مالیاتی (Steuer-ID) و شماره شناسایی برای افتتاح حساب و پرداخت قبوض از طریق پست به آدرس متقاضی ارسال میگردد.
شخصی که به عنوان فریلنسر (خود اشتغال )، وارد آلمان میشود باید مالیات سالانه کسب و کار خود را به دولت آلمان پرداخت نماید به همین علت شماره مالیاتی به عنوان بخشی از مجوز کار و فعالیت به حساب میاید و سالانه فریلنسر برای پرداخت مالیات کار باید به اداره مالیات شهر خود مراجعه و فرم های مالیاتی را به درستی تکمیل نماید.
فریلنسر عملا پس از دریافت شماره مالیاتی امکان شروع کار و فعالیت حرفه ای خود در آلمان را دارد.
همه چیز درباره شرایط تحصیل در دانشگاه های رایگان آلمان!
افتتاح حساب بانکی در المان:
پس از دریافت شماره مالیاتی و هویتی، فریلنسر میتواند نسبت به افتتاح حساب اقدام نماید. داشتن حساب برای دریافت حق الزحمه کار از مشتریان یک ضرورت است.
شرایط افتتاح حساب بانکی در آلمان به چه صورت است؟
انتخاب بیمه درمانی در آلمان:
بیمه در آلمان به ۲ بخش خصوصی و عمومی تقسیم میشود، هر یک از بیمه ها دارای مزیت ها و معایبی هستند
بیمه درمانی دولتی (SGK) در آلمان
بیمه های دولتی یا SGK را همه افراد میتوانند انتخاب نمایند به ویژه افرادی که درآمد پایینی دارند، بیمه دولتی آلمان کلیه هزینه های درمان را متناسب با شرایط اعلامی به بیمه شده پرداخت مینمایند.
بیمه درمانی خصوصی (PKV) در آلمان
بیمه های درمانی خصوصی یا PKV گزینه مناسبی برای همه نمیباشد و به کار افرادی میاید که درآمد بالایی دارند به طور مثال کارمندانی که درآمد سالانه آن ها بیش از ۵۷.۶۰۰ یورو باشد بیمه های خصوصی میتواند گزینه مناسبی باشد. هزینه های مربوط به بیمه براساس سن، وضعیت سلامتی و نوع پوشش درخواستی فرد بیمه شده متغیر است.
در زمان استفاده از بیمه های خصوصی امکان استفاده از بیمه درمانی دولتی نمی باشد. برخلاف بیمه های دولتی، بیمه های خصوصی افراد تحت تکفل بیمه شده را تحت پوشش خود قرار نمیدهد.
متقاضیان باید توجه داشته باشند که فهرست مدارک بالا کامل نیست، زیرا مدارک مورد نیاز بسته به شرایط افراد متغییر است و تمامی این مدارک به شرایط افراد بستگی دارد.
بنابراین بهترین روش این است که قبل از درخواست با موسسه MIE تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان تلفنی بهره مند شوید.
به برلین پایتخت آلمان خوش آمدید!
اخذ اقامت دائم و تابعیت آلمان از طریق ویزای خوداشتغالی
اقامت خود اشتغالی آلمان در ابتدا برای مدت ۳ سال صادر میگردد و چنانچه متقاضی در زمان حضور خود در آلمان بتواند به درآمد کافی برای گذران زندگی برسد میتواند درخواست اقامت دائم و درنهایت پاسپورت آلمان را کسب کند.
اقامت فریلنسری در آلمان و مزایای آن
خدمات فریلنسری سالهاست که بازار خوبی پیدا کرده، به ویژه با شیوع کرونا شیوه کسب وکارها به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و فریلنسرها توانستند بازار کار بهتری داشته باشند. در حال حاضر با تغییر رفتار شرکتها و تجربه دورکاری با کارمندان خود تمایل بیشتری به همکاری با فریلنسرها دارند و اگر به سایت های فریلنسری سری بزنید با انبوهی از فرصت های شغلی روبرو خواهید شد، همچنین بسیاری از سایت های جستجوی کار برخی از فرصت های شغلی را با آپشن های کار در محل و دورکار به متقاضیان جستجوی کار ارائه می دهند.
جدیدترین قوانین شهروندی آلمان در سال ۲۰۲۳
آزادی عمل، انتخاب مشتری و پروژه های دلخواه، عدم نیاز به حضور در شرکت، رفت و آمد و زمان دلخواه برای انجام کار از مزایای کار فریلنسری می باشد و باعث شده تا متخصصان تمایل و رغبت بیشتری به کار در منزل و دورکاری داشته باشند.
صفر تا صد مهاجرت به آلمان و نکاتی که باید بدانید!
سخن آخر:
ما در این مقاله به شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی در آلمان پرداختیم و سعی کردیم تا به مواردی اشاره کنیم که می تواند به متقاضی فریلنسری در آلمان و یا افرادی که قصد راه اندازی کسب و کار خود در آلمان را دارند کمک کند. شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی در آلمان رابطه مستقیم با نوع کسب وکار و تخصص شخص متقاضی دارد، آلمان به عنوان قدرتمند ترین عضو اتحادیه اروپا برای تامین نیروی انسانی متخصص هر ساله میزبان مهاجران بسیاری است.
همانطور که در بالا اشاره شد به واسطه شرایط عالی اقتصادی و کیفیت بالای زندگی در آلمان، مهاجران زیادی تمایل به زندگی در این کشور زیبا و ثروتمند دارند. علاوه بر این شرایط دریافت اقامت دائم واخذ تابعیت آلمان یکی از مهمترین عوامل برای مهاجرت به آلمان است، پاسپورت آلمان در رتبه سوم قدرتمندترین پاسپورت های جهان قرار دارد.
سوالات متداول:
- چه شغل های فریلنسری در آلمان رایج هستند؟
متخصصان حقوق و مالیات (وکلا، حسابداران)
نویسندگان و هنرمندان (روزنامهنگاران، عکاسان، موسیقیدانان)
متخصصان پزشکی (پزشکان، دندانپزشکان، درمانگران)
مربیان (معلمان)
مهندسان و معماران - روش های خود اشتغالی در آلمان
خود اشتغالی از طریق فریلنسری در آلمان، خود اشتغالی تجاری در آلمان