گالاتاپورت یک جاذبه توریستی چندمنظوره بی نظیر در استانبول!
مجتمع زیبا و عظیم گالاتاپورت، Galataport یک مرکز باشکوه در استانبول هست که پس از یک بازسازی اساسی و با هدف جذب توریست و درآمد زایی، به یک مرکز چند منظوره تبدیل شده است. موزه های هنر و نقاشی، مرکز خرید، فواره توپحانه، گالری عکاسی، برج ساعت تنها بخشی از مواردی است که می توانید در گالاتاپورت استانبول بازدید کنید.
گالاتاپورت استانبول دارای شعبه هایی از بهترین رستوران های استانبول، کافه ها و مغازه های دسر ترکی است که میتوانید آنها را تجربه کنید. رستوران های گالاتاپورت به عنوان ویترینی برای تبلیغ شهری که به خاطر غذاهایش معروف است عمل می کند.
درون گالاتاپورت، موزه هنر مدرن استانبول، یکی از مهمترین مراکز هنری شهر قرار دارد. علاوه بر این، موزه دیگری نیز وجود دارد که مجموعه نقاشی و مجسمه دانشگاه هنرهای زیبای معمار سینان در آن به نمایش گذاشته شده است.
با تمام این ویژگی ها، گالا تاپورت به یک ایستگاه مهم در میان مکانهای دیدنی استانبول تبدیل شده است. دیدن موزه ها و میدان های گالاتاپورت و بازدید از بناهای تاریخی اطراف آن می تواند یک روز کامل طول بکشد. با پین تاتی همراه شوید!
آنچه در این یادداشت میخوانید:
- با پروژه گالاتاپورت استانبول آشنا شوید!
- آشنایی با محله کاراکوی
- گالاتاپورت استانبول کجاست؟
- چطور از تکسیم به گالاتاپورت رویم؟
- دیدنی های گالاتاپورت
- مراکز فرهنگی وهنری گالاتاپورت استانبول
- جاذبه های تاریخی گالاتاپورت
- مرکز خرید گالاتاپورت
- کافه و رستوران ها در گالاتاپورت
- مکان های دیدنی در اطراف گالاتاپورت
با پروژه گالاتاپورت استانبول آشنا شوید!
گالاتاپورت یک مرکز و مجتمع عظیم در امتداد ساحل ۱.۲ کیلومتری محله کاراکوی Karaköy و در ساحل اروپایی تنگه بسفر و در تلاقی با شاخ طلایی و در قلب استانبول با وسعتی بالغ بر ۴۰۰ هزار متر مربع واقع شده است. ساخت و بازسازی بندر قدیمی کاراکوی که بیش از ۲۰۰ سال بلا استفاده مانده بود از سال ۲۰۱۶ با سرمایه ۱.۸ میلیارد دلار و مشارکت گروه Doğuş ترکیه و Bilgili Holding آغاز گردید و در نهایت در سال ۲۰۲۱ ترمینال کروز افتتاح گردید و اولین کشتی کروز در اکتبر ۲۰۲۱ در آنجا پهلو گرفت و در سال ۲۰۲۲ ترمینال به طور کامل میزبان کشتی ها شد.
اینجا شامل ترمینال کشتی های کروز شهر، حدود 250 فروشگاه و رستوران، یک هتل شبه جزیره، موزه هنر مدرن استانبول و سایر امکانات فرهنگی و سرگرمی است
آشنایی با محله کاراکوی
کاراکوی یک محله تاریخی است که هر سلیقهای را راضی خواهد کرد! از ساختمانهای قدیمی بازسازی شده بگیرید تا بوتیکهای خوشگل و کافه رستورانهای دنج و چترهای رنگی رنگی و کافه و رستوران های با منظره دریا.
کاراکوی karakoy که در منطقه بی اوغلو (Beyoğlu) و در قسمت اروپایی استانبول قرار گرفته، و از غرب با خلیج شاخ طلایی و توپحانه Tophane، از جنوب با دریای مرمره و از شمال با گالاتا همسایه است.
گالاتاپورت استانبول کجاست؟
گالاتاپورت در ساحل محله کاراکوی واقع شده و فاصله زیادی با میدان تکسیم ندارد. گالاتاپورت در یکی از مرکزی ترین مناطق استانبول قرار دارد. مرزهای گالاتاپورت از کاراکوی که مرکز حمل و نقل بی اوغلو است شروع می شود و در امتداد منطقه توپحانه Tophane ادامه پیدا میکند و قبل از رسیدن به ایستگاه تراموا Findikli به پایان می رسد.
در بخش ساحلی گالاتاپورت هتلها، مراکز خرید، موزه مدرن استانبول، مسیر پیاده روی و ترمینال مسافربری بندر کروز قرار دارد. علاوه بر این، رستورانها و کافههای گالاتاپورت در اطراف ترمینال قرار دارند.
چطور از تکسیم به گالاتاپورت رویم؟
محله کاراکوی در نزدیک میدان تکسیم قرار دارد و شما میتوانید حتی پیاده هم به کاراکوی بروید، اگر اهل پیاده روی هستید با ۲۰ دقیقه پیاده روی میتوانید به کاراکوی برسید، کافی است از میدان تکسیم بجای خیابان استقلال وارد خیابانی که به موازات آن قرار دارد siraselviler شده و پیاده به سمت خیابان کمرآلتی (kemeralti) بروید انتهای این خیابان به محله کارکوی میرسد، اگر هم تمایلی به پیاده روی ندارید میتوانید از مترو و تراموا استفاده کنید.
شما می توانید از ایستگاه مترو تکسیم سوار فونیکولار( خط F1 ) شده و در ایستگاه کاباتاش پیاده شوید، از ایستگاه کاباتاش هم سوار تراموا شده و در ایستگاه کاراکوی و یا گالاتاپورت پیاده شوید.
دیدنی های گالاتاپورت
کارهایی که باید در گالاتاپورت انجام دهید
کارهایی که باید در گالاتاپورت انجام دهید شامل بازدید از گالری های هنری، خرید از برندهای معروف و غذا خوردن در معروف ترین رستوران های استانبول و دیدن مساجد با قدمت چند صد ساله است.
مراکز فرهنگی وهنری گالاتاپورت استانبول
موزه هنر مدرن استانبول
موزه هنر مدرن استانبول در سال ۲۰۰۰ با طراحی معماری مدرن و بازسازی یک انبار قدیمی در کنار دریا افتتاح شد. یکی از آثار برجسته در این موزه طراحی ریچارد ونت ورث به نام سقف کاذب بود.
اگرچه هنر مدرن در ترکیه سابقه کوتاهی دارد، اما به سرعت مخاطبان خود را پیدا کرد. IKSV (بنیاد فرهنگی) نمایشگاههای زیادی برای معرفی هنر مدرن به مردم برپا کرد.
در ادامه تصمیم به بازسازی موزه و قرار دادن آن در مرکز بندر کروز استانبول گرفته شد. طراحی موزه جدید توسط معمار ایتالیایی رنزو پیانو انجام شده است. پیشنهاد میکنیم اگر به مجموعه گالاتاپورت رفتید حتما سری به این موزه جذاب بزنید.
موزه نقاشی و مجسمه سازی
موزه نقاشی و مجسمه سازی وابسته به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه معمار سینان است. این موزه دارای مجموعه بزرگی از آخرین دوره امپراتوری عثمانی تا پایان قرن بیستم (دوران جمهوری) میباشد.
ساختمان این موزه برنده جایزه طراحی معماری شده و اگر از دور به بندر گالاتاپورت استانبول نگاه کنید، به راحتی می توانید این ساختمان زیبا با معماری معاصر را ببینید.
نمایشگاه عکاسی آرا گولر
نمایشگاه عکاسی آرا گولر یک گالری هنری کوچک است که هنگام پرسه زدن در خیابان های گالاتاپورت با آن روبرو خواهید شد. این نمایشگاه در داخل یک کافه آثار مهم ترین عکاس ترکیه را به نمایش گذاشته است.
آرا گولر در قرن بیستم به شهرت جهانی رسید و به یکی از عکاسان مگنوم تبدیل شد. گولر با عکس های سیاه و سفید خود دهه های 50 و 60 استانبول را جاودانه کرد.
موزه اصلی عکاسی آرا گولر که به این هنرمند اختصاص دارد، در شیشلی واقع شده است. با این حال، تعدادی از نقاشی ها و عکس های او از مجموعه بندر استانبول در این گالری کوچک قرار دارد.
جاذبه های تاریخی گالاتاپورت
مسجد نصرتیه
مسجد نصرتیه بنایی از قرن هجدهم است که وقتی به سمت میدان و دریا در پشت سر خود نگاه کنید، می توانید آن را ببینید. این مسجد برجسته ترین ساختمان میدان گالاتاپورت است.
مسجد نصرتیه جذاب ترین خطوط باروک را در میان مساجد استانبول دارد. دلیل این امر این است که توسط محمود دوم ساخته شد که اصلاحات بزرگی در امپراتوری عثمانی انجام داد و ارتش را به نظم غربی سازماندهی کرد. محمود دوم در دهه 1700 متوجه شد که امپراتوری عثمانی از نظر فنی و نظامی بسیار عقب تر از غرب است و سازماندهی مجدد بزرگی را آغاز کرد. ردپای این مسیر را می توان در معماری مسجدی که ساخته بود دید.
برج ساعت Tophane
برج ساعت توپحانه Tophane یکی از اولین آثار تاریخی است که توسط کسانی که با کشتی کروز به استانبول میرسند دیده میشود. این برج عثمانی متعلق به سال 1905، است و امروز زینت بخش میدان گالاتاپورت است.
فواره توپحانه
فواره توپحانه یکی از چشم نوازترین آبنماهای دوره عثمانی است. در آن زمان، کسانی که می خواستند کارهای خیریه انجام دهند، در میدان ها فواره می ساختند.
فواره Tophane در ضلع جنوب غربی میدان گالاتاپورت و در مجاورت ایستگاه توپحانه Tophane تراموا T1 قرار دارد.
مسجد کلیچ علی پاشا
مسجد کیلیچ علی پاشا درست در کنار فواره توپخانه قرار دارد. این مسجد برای علی پاشا یکی از دریاسالاران در سالهای اوج امپراتوری عثمانی ساخته شد. علی پاشا که اصالتا ایتالیایی دارد به دلیل جسارتش لقب کیلیچ (شمشیر) را دریافت کرد.
بارزترین ویژگی مسجد کلیچ علی پاشا این است که شبیه ترین فضای داخلی به کلیسای بیزانسی در معماری عثمانی را دارد. دلیل این امر این است که دریا سالار سازنده مسجد، از طرفداران ایاصوفیه بود.
حمام کیلیچ علی پاشا
حمام کیلیچ علی پاشا نزدیکترین حمام ترکی تاریخی به بندر کروز استانبول است. از ترمینال کشتیهای کروز گالاتاپورت فقط با چند دقیقه پیاده روی می توانید به اینجا برسید.
حمام کیلیچ علی پاشا اخیراً به طور کامل بازسازی شده است و یکی از بهترین حمام های استانبول به حساب می آید. حمام ترکی در اینجا شما را پس از گشت و گذار سرحال می کند.
مرکز خرید گالاتاپورت
گالاتاپورت به عنوان یک مرکز خرید مدرن در استانبول طراحی شده است و برندهای لوکس بزرگ داخلی و بین المللی برای خرید در گالاتاپورت وجود دارد.
کافه و رستوران ها در گالاتاپورت
ترکیه در سال های اخیر سعی در تبلیغ و معرفی فرهنگ غذایی خود به سایر ملل و کشورها داشته و رستورانهای گالاتاپورت به ویترینی از فرهنگ غذایی استانبول تبدیل شده.
شما میتوانید رستوران گونایدین Gunaydin را برای انواع کباب در گالاتاپورت امتحان کنید. Sekerci Cafer Erol، حافظ مصطفی و بلیان، معروف ترین شیرینی فروشی های استانبول، در اینجا شعبه دارند.
علاوه بر این، ممکن است به Nusr-et، معروف ترین رستوران استیک هاوس استانبول یا Mezzaluna، نماینده غذاهای مدیترانه ای علاقه مند باشید.
در نهایت، رستوران های نسل جدید Happy Moons و Kirpi نیز هم برای گردشگران از محبوبیت خاصی برخوردار هستند.
مکان های دیدنی در اطراف گالاتاپورت
آثار تاریخی استانبول، محبوب ترین مناطق و خیابانها برای خرید از جمله مکانهایی است که در اطراف گالاتاپورت باید بازدید کرد.
کاخ دولما باغچه
کاخ دولما باغچه یکی از مهم ترین مکان های تاریخی استانبول است و در چند قدمی بندر گالاتا قرار دارد. اگر از درب بندر کروز استانبول به سمت بشیکتاش خارج بروید، به راحتی می توانید به کاخ دولما باغچه برسید.
در اوایل دوره عثمانی، سلاطین در کاخ سنتی توپکاپی در سلطان احمد زندگی می کردند و در قرن نوزدهم به کاخ دولما باغچه در ساحل بسفر که معماری اروپایی دارد نقل مکان کردند.
وقتی گالاتاپورت را ترک می کنید و به سمت شمال شرقی می روید، ابتدا ایستگاه تراموا فیندیکلی Findikli را خواهید دید. پس از آن، ایستگاه تراموا کاباتاش Kabatas میباشد که آخرین ایستگاه تراموا T1 است. کاخ دولما باغچه 5 دقیقه پیاده تا کاباتاش فاصله دارد.
استودیوم ودافون Vodafone Arena
وودافون آرنا ورزشگاه بشیکتاش اف سی، یکی از تیم های بزرگ فوتبال استانبول است. این استادیوم در مجاورت کاخ دولما باغچه و بسیار نزدیک به ایستگاه تراموا کاباتاش قرار دارد.
علاوه بر مسابقات بشیکتاش، کنسرت ها و رویدادهای بین المللی در ورزشگاه وودافون آرنا برگزار می شود. همچنین موزه باشگاه بشیکتاش در ورزشگاه میباشد.
منطقه بشیکتاش؛ محبوب و دوست داشتنی
منطقه بشیکتاش یکی از محبوب ترین مناطق استانبول است. در اینجا می توانید چیزهای زیادی در مورد زندگی روزمره استانبول، غذاهای خیابانی و خرید پیدا کنید.
برای رفتن از گالاتاپورت به بشیکتاش می توانید از اتوبوس یا تاکسی استفاده کنید. این منطقه همچنین میزبان موزههایی مانند موزه نیروی دریایی استانبول و کاخ یلدیز است.
میدان تکسیم از گالاتاپورت
میدان تکسیم قلب تپنده استانبول است. از میدان تکسیم میتوان به خیابان استقلال یا برج گالاتا بروید.
برای رفتن از گالاتاپورت به میدان تکسیم، ابتدا می توانید به ایستگاه تراموا کاباتاش بروید و از آنجا میتوانید با خط فونیکولار F1، به میدان تکسیم بروید.
خیابان استقلال ترکیه
خیابان استقلال مکانی ایده آل برای کسانی است که می خواهند در استانبول خرید کنند. در این خیابان علاوه بر آثار تاریخی، فروشگاه ها و مراکز خرید زیادی همچون مرکز خرید Demiroren AVM قرار دارد و تنوع برندها در این خیابان زیاد است.
در نزدیکی خیابان استقلال، موزه هایی مانند موزه مادام توسو، موزه پرا و برج گالاتا قرار دارد. همچنین ۲ تا از بهترین رستوران های استانبول یعنی 360 Istanbul و Mikla نیز در اینجا قرار دارند.
برج گالاتا در استانبول
برج گالاتا یکی از نمادهای استانبول است. این برج و میدان آن که توسط جنواها (ژنویها) در قرن چهاردهم ساخته شد، امروزه یکی از پر جنب و جوش ترین مقاصد گردشگری شهر است.
برای رسیدن به برج گالاتا از بندر گالاتا، می توانید در جهت جنوب غربی حرکت کرده و به منطقه کاراکوی برسید. می توانید از میدان کاراکوی تا برج گالاتا پیادهروی کنید یا سوار فونیکولار F2 شوید که یک وسیله نقلیه زیرزمینی یک ایستگاهی است.
میدان کاراکوی استانبول
میدان کاراکوی یکی از پر انرژی ترین مکان های شهر است که با پای پیاده از گالاتاپورت تنها چند دقیقه فاصله دارد. از میدان موزه در بندر کروز استانبول به راحتی می توانید به کاراکوی بروید.
در میدان کاراکوی مغازههایی وجود دارد که محصولات برندهای معروف فضای باز مانند North Face، Jack Wolfskin و Columbia را با قیمتهای اوت لوت به فروش میرسانند. این منطقه همچنین دارای رستورانهای نوستالژی مانند Karakoy Lokantasi است.
میدان Karakoy همچنین دارای Murat Muhallebicisi، یکی از بهترین شیرینی فروشی های استانبول است. همانطور که در خیابان های فرعی کاراکوی پرسه می زنید، می توانید کافه بوتیک های عالی و رستوران های محلی را امتحان کنید.
پل گالاتا استانبول
پل گالاتا یک مسیر ارتباطی بین کاراکوی (بی اوغلو) و امینونو (شهر قدیمی) است. پل گالاتا نیز در محل اتصال شاخ طلایی و بسفر قرار دارد. قایقهای کروز بسفر نیز از اینجا حرکت می کنند.
به لطف این پل، می توانید با پای پیاده از Karakoy به Eminonu بروید. این دو منطقه به خاطر غذاهای خیابانی و رستوران های محلی استانبول معروف هستند. وقتی از Eminonu عبور می کنید، بازار ادویه درست در مقابل شما قرار دارد.
بازار ادویه استانبول؛ بازار مصری ها
با 20 دقیقه پیاده روی از گالاتاپورت می توان به بازار ادویه رسید. بازار ادویه یکی از معروف ترین مکان های خرید تاریخی استانبول است که قدمتی 350 ساله دارد. در یک فروشگاه های بازار ادویه، می توانید شیرینی ترکی، برگ چای، آجیل محلی، میوه های خشک، زعفران و البته ادویه بخرید. همچنین، خرید در خیابان های اطراف بازار ادویه یک تجربه فوق العاده است.
منطقه سلطان احمد
منطقه سلطان احمد بدون شک توریستی ترین منطقه استانبول است. در اینجا معروف ترین بناهای تاریخی شهر مانند مسجد ایاصوفیه، مسجد آبی و کاخ توپکاپی قرار دارند.
تراموا T1 بهترین راه برای رفتن از گالاتاپورت به سلطان احمد است. اگر از طرف فیندیکلی یا توپخانه با تراموا به سمت باغجیلار بروید، میتوانید در عرض 15 دقیقه به ایستگاه تراموا سلطان احمد برسید.
سخن آخر:
گالاتاپورت در بی اوغلو و در یکی از مهمترین مناطق استانبول واقع شده است. به همین دلیل به کاراکوی، جهانگیر، گالاتا، خیابان استقلال و میدان تکسیم که محله های بی اوغلو هستند بسیار نزدیک است.
با رفتن به سمت شمال از گالاتاپورت می توان به بشیکتاش (اورتاکوی و ببک) که زیباترین مکان های سواحل بسفر را شامل می شود، رسید. از سوی دیگر، با رفتن به جنوب از بندر گالاتا می توانید به منطقه تاریخی سلطان احمد و اطراف آن برسید.
تراموا T1 که توریست پسند ترین وسیله حمل ونقل استانبول است، درست از مقابل گالاتاپورت میگذرد. به این ترتیب می توان از بندر کروز استانبول با وسایل نقلیه عمومی به مکان های گردشگری شهر رفت.
استانبول یکی از مهم ترین مسیرهای کشتی های کروز مدیترانه است. مطمئن باشید در گالاتاپورت استانبول به شما خوش می گذرد.
سوالات متداول:
- چگونه به گالاتاپورت برویم؟
بستگی دارد محل اقامت شما کجاست اما اگر در میدان تکسیم هستید مسیر دسترسی را در این مطلب کاملا توضیح داده ایم. - چگونه به پل گالاتا برویم؟
کافی است از میدان تکسیم سوار فونیکولار شوید و در ایستگاه کاباتاش پیاده شوید و سوار تراموا شده و در ایستگاه پل گالاتا پیاده شوید. - بندر گالاتا همان بندر گالاتاپورت است؟
گالاتاپورت بخشی از بندر بزرگ کاراکوی می باشد. بندر گالاتاپورت صرفا برای کشتی های کروز می باشد اما بندر کاراکوی محل استقرار کشتی های مختلف و به مقاصد مختلف است.