مالیات املاک در ترکیه و انواع آن!
شرایط دریافت مالیات خانه در ترکیه و نحوه محاسبه مالیات املاک و مستغلات در ترکیه، از مهمترین سوالاتی است که خریداران و سرمایهگذاران در حوزه املاک با آن روبرو هستند.
دریافت مالیات یکی از راههای کسب درآمد دولتها در کشورهای مختلف دنیا به شمار میرود. در هر کشور، مشمولیت و پرداخت مالیات و همچنین انواع مالیاتی که شهروندان موظف به پرداخت آن هستند، بر طبق قانون آن کشور تعیین میشود. یکی از انواع مالیات در اغلب کشورها، مالیات ملک است.
دولت ترکیه نیز، با وضع قوانینی در راستای دریافت مالیات املاک در ترکیه (برای شهروندان و افرادی که اقامت این کشور را دارند) درآمدی را حاصل کرده که در جهت بهبود اقتصاد و آبادانی این کشور هزینه شده است.
یکی از دلایل امکانات رفاهی فراوان، حملونقل ارزان و ساده، آموزش و تحصیل با کیفیت، و به طور کلی شرایط خوب زندگی در ترکیه، دریافت مالیات خانه در ترکیه است. در این مطلب به توضیح نکات مهم پیرامون مالیات ملک در ترکیه میپردازیم. با پین تاتی همراه شوید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
سیر تا پیاز مالیات املاک در ترکیه
همانطور که گفته شد، دریافت مالیات برای خرید خانه در ترکیه یکی از اقدامات دولت این کشور برای تامین بودجه خدمات اجتماعی، رفاهی و درمانی این کشور است. طبق قوانین کشور ترکیه، کلیه افرادی که صاحب ملکی در این کشور باشند، چه در ملک خود ساکن باشند و چه آن را اجاره دهند، ملزم به پرداخت مالیات ملک هستند.
نوع مالیات و درصد آن بسته به عوامل مختلفی از جمله نوع کاربری ملک و نزدیک یا دور بودن موقعیت آن نسبت به مراکز مهم شهرها، متفاوت است. افرادی که ملک خود را اجاره دادهاند، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد حاصل از اجاره ملک هستند.
اگر قصد خرید خانه در ترکیه را دارید بهتر است با شرایط و قوانین آن آشنا شوید. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید!
به طور کلی، درصد مالیات خانه در ترکیه بین 0.1 و 0.6 (سالانه) است. این مبلغ برای خانههای معمولی (آپارتمانهای داخل شهر و نزدیک به مراکز مهم) حدود 0.2 درصد، برای بناهای واقع در بخشهای مهم شهر حدود 0.4 درصد، و برای حومه شهر (مناطق نزدیک به شهر) حدود 0.1 درصد است. علاوه بر این، صاحبان املاک تجاری در ترکیه، موظف به پرداخت مالیات املاک در ترکیه با نرخ 0.4 درصدی هستند. سایر اراضی نیز، مشمول مالیات 0.6 درصدی میشوند.
موارد نامبرده مربوط به مالیاتهای سالانه دارایی (املاک و مستغلات) در ترکیه بود. طبق قوانین این کشور، نوع دیگری از مالیات و هزینهها نیز وجود دارند که در زمان معامله ملک باید پرداخت شوند.
در ادامه به توضیح کامل انواع مالیات املاک و مستغلات در ترکیه میپردازیم.
با انواع مالیات ملک در ترکیه آشنا شوید!
مالیات خانه در ترکیه به دو دسته کلی مالیات در زمان معامله ملک و مالیاتهای دورهای ملک تقسیم میشوند. هر یک از این موارد شامل هزینههای مختلفی است که به شرح زیراند.
آخرین قوانین خرید خانه در استانبول که باید بدانید!
مالیات در زمان معامله ملک
این نوع مالیاتها در حقیقت هزینههایی هستند که به منظور انتقال مالکیت یا کاربری هر ملک باید به دولت پرداخت شوند.
مالیات بر ارزش افزوده (VAT)
تمام املاک در زمان معامله مشمول مالیات بر ارزش افزوده با نرخی بین 1 تا 18 درصد میشوند. درصد این نوع مالیات به مساحت خالص ملک و قیمت هر متر مربع آن (قیمت روز) وابسته است و برای املاکی که مساحتی بیش از 150 متر داشته باشند، با نرخ 18 درصد محاسبه میشود.
با شرایط دریافت اقامت ترکیه با خرید خانه آشنا شوید!
مالیات ثبت سند (TAPU)
انتقال سند و ثبت نام مالک جدید باید در اداره ثبت املاک ترکیه انجام شود. برای این منظور، مالیاتی با نرخ 0.4 درصد قیمت ثبت شده ملک تعیین میشود که باید توسط خریدار و فروشنده (به طور مساوی) پرداخت گردد. این مالیات در هر بار انتقال سند، به طور مجدد تعیین و دریافت میشود. البته به طور معمول، خریدار و فروشنده مبلغ کمتری از مبلغ مبادله شده را ثبت میکنند تا میزان مالیات تعیینشده کاهش یابد.
اما باید این نکته را در نظر داشت که قیمت ثبت شده در زمان انتقال سند، ارزش خالص ملک را نشان میدهد که در زمان تعیین وامهای مختلف توسط بانکها، ملاک ارزشگذاری قرار میگیرد.
هزینههای جانبی مالیات املاک در ترکیه
علاوه بر مالیاتهای نامبرده، هزینههای دیگری مانند هزینه ترجمه پاسپورت به زبان ترکی (حدود پنجاه دلار) و هزینه دریافت سند مالکیت به نام مالک جدید (حدود شصت دلار)، هزینه دفتر نقشهکشی اداره ثبت املاک ترکیه برای انتقال سند (حدود دویست دلار) و هزینه باز کردن کنتورهای آب و برق برای بار اول (حدود سیصد دلار) وجود دارند که باید در زمان معامله ملک پرداخت شوند.
از هزینه های جانبی خرید ملک در ترکیه چه میدانید؟
مالیات خانه در ترکیه؛ مالیاتهای دورهای ترکیه
این نوع از مالیات املاک و مستغلات در ترکیه باید به صورت دورهای (معمولا سالانه) توسط مالک پرداخت شود.
مالیات سالانه شهرداری در ترکیه
عوارض سالانه شهرداری در ترکیه مبلغی معادل 0.03 درصد ارزش ملک است که در ماه می هر سال باید توسط کلیه مالکان پرداخت شود. مبلغ این نوع مالیات کم است اما پرداخت آن در موعد تعیین شده بسیار ضروری است.
بیمه حوادث طبیعی و زلزله در ترکیه به چه صورت است؟
بیمه اجباری زلزله (DASK) باید به صورت سالانه پرداخت شود. مبلغ آن بر اساس عوامل مختلفی مانند نوع کاربری ملک (تجاری یا مسکونی یا …)، سن بنا (نوساز یا قدیمیساز بودن)، محله و موقعیت جغرافیایی)، مصالح ساختمان و غیره مشخص میشود.
با بهترین مناطق استانبول برای زندگی آشنا شوید!
هزینه خدمات ماهانه شهرداری در ترکیه
افرادی که در مجتمعهای مسکونی زندگی میکنند، باید در هر ماه مبلغی را به منظور هزینه مواردی مثل استفاده از استخرها و زمینهای بازی، آبیاری و نگهداری از فضای سبز، دستمزد کارکنان خدماتی، امنیت مجموعه و غیره پرداخت کنند. این هزینهها که به آنها Aidat گفته میشود، جزء مالیات خانه در ترکیه هستند و پرداخت آنها طبق قانون این کشور اجباری است.
سایر انواع مالیات ملک در ترکیه
علاوه بر موارد معرفی شده، مالیات تمبر (با نرخ 1 درصد ارزش ملک) باید در زمان فروش خانه پرداخت شود و اگر ملکی به ارث رسد یا هدیه شود، مبلغی بین یک تا سی درصد ارزش ملک به عنوان مالیات تعیین میشود که باید در دو قسط و در مدت سه سال، پرداخت گردد.
سخن آخر:
در این مطلب به توضیح قوانین مالیات املاک در ترکیه پرداختیم و انواع مختلف مالیات خانه در ترکیه را معرفی کردیم. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه پرداخت مالیات ملک در ترکیه و تبصرههای قانونی مربوط به شرایط خاص، میتوانید از مشاوره تخصصی مراکز حقوقی و مهاجرتی کمک بگیرید.
سوالات متداول:
- مالیات سالانه شهرداری در ترکیه به شکل می باشد؟
عوارض سالانه شهرداری در ترکیه مبلغی معادل 0.03 درصد ارزش ملک است که در ماه می هر سال باید توسط کلیه مالکان پرداخت شود. مبلغ این نوع مالیات کم است اما پرداخت آن در موعد تعیین شده بسیار ضروری است. - مالیات بر ارزش افزوده (VAT) چقدر است؟
تمام املاک در زمان معامله مشمول مالیات بر ارزش افزوده با نرخی بین 1 تا 18 درصد میشوند. - انواع مالیات ملک در ترکیه چیست؟
مالیات خانه در ترکیه به دو دسته کلی مالیات در زمان معامله ملک و مالیاتهای دورهای ملک تقسیم میشوند. هر یک از این موارد شامل هزینههای مختلفی است که به شرح زیراند.