همه چیز درباره خرید ملک دسته دوم در ترکیه
امکان خرید خانه دسته دوم در ترکیه، یک گزینه محبوب برای خریداران خارجی است. ملکهای دسته دوم به معنای خرید ملکهای موجود و قبلاً ساخته شده در ترکیه است که شامل آپارتمانها، ویلاییها، خانههای شهری و روستایی و ملکهای تجاری میشود. اگر به دنبال خرید ملک دسته دوم در ترکیه هستید بهتر است پیش از هرچیز نسبت به شرایط و قوانین خرید ملک در ترکیه آشنا شوید.
عدم اطلاع از قوانین اقامت ترکیه در سال ۲۰۲۳ ممکن است سرمایه شما را به خطر بیندازد و تجربه تلخی از سرمایه گذاری در ترکیه را کسب نمایید. خرید ملک دسته دوم در ترکیه دارای مزایا و معایبی است که باید در نظر گرفته شود.
از جمله مزایا این خرید، قیمت مناسب تر ملک نسبت به ملک دسته اول، زمینههای سرمایهگذاری مطمئنتر و مسئولیت کمتر در مورد ساخت و ساز و تحویل ملک است. ما در این مقاله تمامی ابعاد مختلف خرید خانه چندسال ساخت را بررسی خواهیم کرد. برای آشنایی با مهم ترین نکات سفر به ترکیه کلیک کنید.
آنچه در این یادداشت میخوانید:
- شرایط خرید خانه دسته دوم در ترکیه
- ملک دسته دوم به چه معنا است؟
- مزایای خرید خانه دسته دوم در ترکیه:
- خطرات خرید ملک دسته دوم در ترکیه:
- در هنگام خرید ملک دسته دوم در ترکیه به چه مواردی توجه کنیم؟
- نکات مهم برای خرید ملک دسته دوم در ترکیه
- هزینه های جانبی خرید و فروش ملک در ترکیه چیست؟
- انواع مالیات ملک در ترکیه کداماند؟
به طور کلی برای سرمایه گذاری و خرید خانه در ترکیه ۲ مسیر وجود دارد که عبارتند از:
۱- خرید ملک نوساز از سازنده
۲- خرید ملک دسته دوم از مالک
پیش از اقدام به خرید ملک در ترکیه بهتر است هدفتان از خرید ملک را مشخص نمایید. اگر هدف شما از خرید ملک دریافت اقامت ترکیه است باید بدانید در آخرین اصلاح قوانین اقامتی ترکیه در سال ۲۰۲۲، حداقل قیمت خرید ملک در شهرهای بزرک برای دریافت اقامت ۷۵ هزار دلار در شهرهای بزرگ نظیر استانبول، آنکارا، ازمیر و … و ۵۰ هزار دلار برای شهرهای کوچک ترکیه میباشد.
برای اطلاع از تفاوت اقامت و شهروندی ترکیه کلیک کنید.
شرایط خرید خانه دسته دوم در ترکیه
افرادی که قصد خرید ملک دسته دو در ترکیه را دارند می توانند ملک موردنظر خود را با قیمتی پایین تر از املاک نوساز خریداری نمایند همین امر سبب شده تا افرادی که به دنبال خرید ملک در ترکیه هستند نیم نگاهی هم به خانه های دسته دوم داشته باشند. ملک های دسته دوم عموما در سایت های فروش املاک و مستغلات و یا با معرفی آژانس های املاک در ترکیه قابل عرضه و روئیت هستند.
اگر به دنبال خرید ملک در ترکیه هستید بهتر است قبل از خرید این مقاله را مطالعه نمایید.
ملک دسته دوم به چه معنا است؟
در ترکیه خانه های دسته دوم طیف وسیعی از املاک را شامل می شود؛ از خانه های کلنگی و قدیمی در مناطق مختلف شهر گرفته تا املاکی زمان زیادی از ساخت آن ها نگذشته اما سند ملک حداقل یکبار از مالک اصلی به نام خریدار منتقل شده است. به طور مثال چنانچه شخصی ملکی را از یک سازنده در پروژهای خریداری کند اگر قصد فروش ملک را داشته باشد این ملک به عنوان ملک دسته دوم به حساب میاید.
این ملک عمدتا قیمت مناسب تری نسبت به ملک ها نوساز دارند و به همین خاطر بعضی از خریداران ملک که سرمایه کافی برای خرید ملک از پروژهها را ندارند و یا به دنبال ملک قیمت مناسب هستند به دنبال ملک های دسته دوم می روند.
در کنار قیمت مناسب ملک های دسته دوم خطراتی هم وجود دارد که اگر چنانچه نسبت به آن ها بی اطلاع باشید ممکن است سرمایه گذاری شما با شکست روبرو شود.
اگر قصد شما دریافت شهروندی ترکیه باشد این مبلغ باید ۴۰۰ هزار دلار آمریکا باشد. یعنی با خرید ۱ یا چند ملک به ارزش ۴۰۰ هزار دلار می توان نسبت به دریافت شهروندی ترکیه اقدام نمود.
از مزایای خرید خانه دسته دوم در ترکیه چه می دانید؟
مهمترین مزیت خرید ملک دسته دوم در ترکیه قیمت مناسب تر آن نسبت به ملک های دسته اول و نوساز است. اما در کنار مزایای خرید ملک ارزان قیمت یا به عبارتی قیمت مناسب؛ ممکن است خرید خانه دسته دوم معایبی هم داشته باشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
از شرایط خرید خانه در استانبول چه می دانید؟
با خطرات خرید ملک دسته دوم در ترکیه آشنا شوید!
با توجه به مالیات خرید و فروش ملک در ترکیه بسیاری از فروشندگان املاک تمایلی به پرداخت مالیات به دولت نیستند و به همین خاطر قیمت اصلی ملک را در زمان فروش در سند نمینویسند و با توافقی که با خریدار انجام میدهند بخشی از مبلغ ملک را به صورت نقد از خریدار دریافت میکنند.
۱- عدم درج قیمت اصلی ملک در سند ملک
شاید در ظاهر متوجه مشکلاتی که در روند دریافت اقامت و یا پاسپورت ترکیه نشوید اما پس از آنکه به دنبال تشکیل پرونده اقامت و یا پاسپورت تان بروید خواهد فهمید که چه اشتباه بزرگی را مرتکب شده اید.
نکته:
چنانچه ملکی را که خریداری کردهاید ارزش آن ۷۵ هزار دلار باشد و شما بخشی از ۷۵ هزار دلار را به صورت نقد و بدون انتقال از سیستم بانکی و دریافت گواهی ارزی به مالک پرداخت نمایید، امکان اثبات پرداخت ۷۵ هزار دلار در پرونده اقامت خود را ندارید و به همین دلیل پروسه دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک به بن بست خواهد خورد.
۲- خرید ملک بر اساس گزارش کارشناسی و برگه اکسپرتیز
یکی از قوانین دولت ترکیه در روند اعطای شهروندی و یا حتی اقامت یک ساله ترکیه، پرداخت ۷۵ هزار دلار برای اقامت و ۴۰۰ هزار دلار برای شهروندی است. برای مشخص شدن میزان سرمایه گذاری، فروشنده ملک باید درخواست کارشناسی ملک یا همان اکسپرتیز را بدهد و ملاک قیمتی است که کارشناس در برگه کارشناسی قید می کند.
پیش میآید که فروشنده با روشهای غیر اخلاقی سعی در افزایش غیر واقعی قیمت ملک خود دارند. دولت ترکیه برای جلوگیری از سواستفاده های احتمالی و عدم پرداخت قیمت واقعی ملک پرونده های ملکی را در اختیار کارشناسان ۳ نفره قرار می دهند و چنانچه قیمت منطقه بندی و ارزش ملک غیر واقعی باشد پورسه شهروندی و یا اقامت کنسل خواهد شد.
از هزینه های بیشتر پرهیز کنید!
علاوه بر از بین رفتن فرصت دریافت اقامت و یا شهروندی ترکیه، پول بیشتری پرداخت نموده ایم و باید برای احقاق حقوق از دست رفته خود متوصل به دادگاه های ترکیه شوید.
هرچیزی که برای اقامت ترکیه باید بدانید!
۳- بدهی های ملکی:
یکی دیگر از خطرات احتمالی بر سر راه خریداران ملک دسته دوم در ترکیه داشتن بدهی های مالک نظیر بدهی مالیاتی، بانک و یا حتی بازداشت سند توسط دادگاه باشد که شرایط استعلام برای خریداران ملک کار آسانی نیست. علاوه بر این داشتن بدهی برق، عایدات و یا دیگر هزینه های نگهداری ساختمان جز مواردی است که خریدار باید نسبت به تسویه آن از سوی مالک مطمئن شود.
در هنگام خرید ملک دسته دوم در ترکیه به چه مواردی توجه کنیم؟
• منطقه و محله ای که قرار است ملک مورد نظر را خریداری نمایید
• متراژ خانه، آپارتمان و یا ویلا
• سال ساخت آپارتمان، خانه یا ویلا
• امکانات ملک
• دسترسی های ملک
• امکانات محلی و منطقه ای
به این نکته توجه داشته باشید ملکی که قصد خرید آن را دارید حتما در شهرهای بزرگ ۷۵ هزار دلار و در شهرهای کوچک باید ۵۰ هزار دلار باشد تا بتوانید درخواست اقامت ترکیه را بدهید.
نکات مهم برای خرید ملک دسته دوم در ترکیه
۱- پیش از هر چیز ابتدا قیمت منطقه و محله موردنظرتان را بدست بیاورید با دیدن سایت های خرید و فروش املاک و دیدن نمونه های مشابه و نزدیک به خواست و سلیقهتان می توانید حدود قیمت ملک را بدست بیاورید.
۲- اگر از طریق املاک نسبت به خرید ملک اقدام مینمایید به این موضوع توجه داشته باشید که بیش از ۱ درصد ارزش ملک بابت مبایعه نامه پرداخت نکنید زیرا در زمان استعلام و گرفتن برگه کارشناسی ملک ممکن است، سند ملک با مشکلاتی که دربالا به آن اشاره شده مواجه شوید.
۳- از مالک تسویه عایدات و هزینه های نگهداری ملک را دریافت نمایید.
۴- به دسترسی های ملک توجه کنید زیرا ملکی که دسترسیهای خوبی نداشته باشد ارزش خریدن ندارد، در ترکیه هزینه های حمل و نقل بالاست و کسی تمایل به خرید ملک با دسترسی های بد ندارد.
آشنایی با شرایط خرید اقساطی ملک در ترکیه!
هزینه های جانبی خرید و فروش ملک در ترکیه چیست؟
۱- هزینه برگه اکسپرتیز
۲- هزینه کمیسیون املاک بین ۲ تا ۴ درصد
۳- هزینه انتقال سند ۴ درصد (۲ درصد خریدار و ۲ درصد فروشنده)
۴- هزینه مترجم
۵- هزینه نوتر
۶- هزینه خرید کنتورهای آب، برق و گاز
این ها تنها بخشی از هزینه های خرید ملک دسته دوم در ترکیه می باشد.
برای آشنایی بیشتر با هزینه های جانبی خرید ملک در ترکیه کلیک کنید.
انواع مالیات ملک در ترکیه کدام اند؟
در ترکیه مالیات خانه به دو دسته کلی مالیات در زمان معامله ملک و مالیاتهای دورهای ملک تقسیم میشوند. هر یک از این موارد شامل هزینههای مختلفی است که به شرح زیراند.
اخذ مالیات در زمان معامله ملک در ترکیه
این نوع مالیاتها در حقیقت هزینههایی هستند که به منظور انتقال مالکیت یا کاربری هر ملک باید به دولت پرداخت شوند.
مالیات بر ارزش افزوده در ترکیه به چه میزان است؟
تمام املاک در زمان معامله مشمول مالیات بر ارزش افزوده با نرخی بین 1 تا 18 درصد میشوند. درصد این نوع مالیات به مساحت خالص ملک و قیمت هر متر مربع آن (قیمت روز) وابسته است و برای املاکی که مساحتی بیش از 150 متر داشته باشند، با نرخ 18 درصد محاسبه میشود.
با انواع مالیات در ترکیه آشنا شوید!
مالیات ثبت سند در ترکیه چقدر است؟
انتقال سند و ثبت نام مالک جدید باید در اداره ثبت املاک ترکیه انجام شود. برای این منظور، مالیاتی با نرخ 0.4 درصد قیمت ثبت شده ملک تعیین میشود که باید توسط خریدار و فروشنده (به طور مساوی) پرداخت گردد. این مالیات در هر بار انتقال سند، به طور مجدد تعیین و دریافت میشود.
البته به طور معمول، خریدار و فروشنده مبلغ کمتری از مبلغ مبادله شده را ثبت میکنند تا میزان مالیات تعیینشده کاهش یابد. اما باید این نکته را در نظر داشت که قیمت ثبت شده در زمان انتقال سند، ارزش خالص ملک را نشان میدهد که در زمان تعیین وامهای مختلف توسط بانکها، ملاک ارزشگذاری قرار میگیرد.
تاپو چیست؟
سخن آخر:
ما در این مقاله درباره شرایط خرید خانه دسته دوم در ترکیه را به صورت کامل توضیح دادیم، اگر به دنبال ملک کلنگی، ملک ارزان قیمت و یا املاک قیمت مناسب هستید باید مواظب مشکلات و خطراتی که در این راه وجود دارد باشید. دریافت پاسپورت و یا اقامت ترکیه از طریق خرید ملک دسته دوم همواره با خطرات بسیاری روبرو بوده و باید با دقت و تحت نظارت وکیل خبره انجام شود.
در مرحله خرید، باید با دقت قرارداد خرید را بررسی و مطالعه کنید و از صحت اسناد و مدارک لازم مطمئن شوید. همچنین، به طور کامل هزینهها، شرایط پرداخت و تسویه حساب را در نظر بگیرید و در صورت لزوم، بهرهبرداری از خدمات وکیل یا مشاور حقوقی در انجام معامله را در نظر بگیرید.
خرید آپارتمان دسته دوم در ترکیه میتواند فرصتی مناسب باشد، اما حتماً توصیه میشود تمامی مراحل را با دقت و با حضور کارشناسان متخصص طی کنید تا تجربهای مطمئن و موفقیتآمیز داشته باشید.
سوالات متداول:
- آیا با خرید ملک دسته دوم می توان اقامت ترکیه را دریافت نمود؟
بلی؛ چنانچه ملک در مناطق ممنوعه نباشد و در شهرهای بزرگ قیمت آن حداقل ۷۵ هزار دلار باشد امکان دریافت اقامت وجود دارد. - اکسپرتیز چیست؟
به برگه کارشناسی ملک در ترکیه اکسپرتیز می گویند. - خانه دسته دوم به چه معنا است؟
ملک های دسته دوم طیف وسیعی از املاک در ترکیه را شامل می شود؛ از خانه های کلنگی و قدیمی در مناطق مختلف شهر گرفته تا املاکی زمان زیادی از ساخت آن ها نگذشته اما سند ملک حداقل یکبار از مالک اصلی به نام خریدار منتقل شده است.