مکان های دیدنی استانبول کجا قرار دارند؟
اگر به دنبال جاهای دیدنی استانبول هستید، بهتر است این مقاله را تا انتها بخوانید، ما در این مقاله به معرفی مناطق دیدنی استانبول میپردازیم. استانبول، شهری فرهنگی و تاریخی در ترکیه است که با ثروت تاریخی و جاذبههای دیدنی فراوانش شناخته میشود.
این شهر پر از مساجد با معماری خیرهکننده، کاخهای زیبا با معماری خاص، بازارهای تاریخی و شلوغ و مناظر طبیعی زیباست. یکی از جاذبههای برجسته استانبول، ایاصوفیه است که در حال حاضر به عنوان مسجد ایاصوفیه معروف است و به عنوان یکی از مساجد مهم و معتبر در این شهر شناخته می شود. همچنین، بازدید از کاخ توپکاپی و قدم زدن در خیابانهای پر جنب و جوش استانبول، تجربهای فراموشنشدنی را برای گردشگران به همراه خواهد داشت.
آنچه در این یادداشت میخوانید:
- جاهای دیدنی استانبول
- دیدن جاهای تاریخی محله سلطان احمد
- خرید کردن در بازار بزرگ استانبول
- مناطق دیدنی استانبول
- گشت و گذار در محله نیشانتاشی
- گشت و گذار در محله کاراکوی
- گشت و گذار در محله فنر و بالات
- استانبول کجا بریم
- صبحانه در کنار بسفر
- تجربه حمام ترکی
- تور تنگه بسفر
- رفتن به تپه پیرلوتی با تله کابین
- عکس گرفتن از بالای برج گالاتا
- چرخیدن در خیابان استقلال
- سر زدن به مغازههای آنتیک فروشی چوکور جوما
- بازدید از سازههای دوران بیزانس
- گشت و گذار در مسجدهای استانبول
- سر زدن به جزایر پرنس
- دیدن استانبول از بالای تپه چاملیجا
- قدم زدن در خیابان بغداد
- شرکت کردن در ماراتن استانبول
- لذت بردن از شبهای زنده کومکاپی
- گشت و گذار در طبیعت استانبول
- آفتاب گرفتن در سواحل استانبول
- نوشیدن راکی در میخانههای استانبول
جاهای دیدنی استانبول
ممکن است مدتی طول بکشد تا افرادی که برای اولین بار از استانبول دیدن می کنند بزرگی استانبول را درک کنند. به خصوص بازدیدکنندگان خارجی از تعداد کارهایی که میتوانند در استانبول انجام دهند شگفت زده میشوند.
در این شهر بزرگ که بیش از 15 میلیون نفر جمعیت دارد، زندگی 24 ساعته شبانه روز ادامه دارد. در حالی که برخی از نقاط شهر در شب کاملاً ساکت می شوند، سرگرمی در سایر نقاط استانبول تا صبح ادامه دارد.
برای احساس کامل حال و هوای استانبول، بازدیدکنندگان باید زمانی را در بی اوغلو، بشیکتاش و کادیکوی بگذرانند. این امر به این دلیل است که منطقه سلطان احمد که مکان های تاریخی در آن فراوان است، به جز ماه رمضان، بعد از ساعت 23:00 در سکوت فرو می رود.
کارهایی که حتما باید در سفرتان به استانبول انجام دهید!
دیدن جاهای تاریخی محله سلطان احمد
استانبول در طول تاریخ پایتخت امپراتوری روم، بیزانس و عثمانی بوده است. حاکمان همه این تمدن ها در جایی زندگی می کردند که امروزه به نام سلطان احمد شناخته می شود. به همین دلیل مهمترین آثار تاریخی استانبول در سلطان احمد قرار دارد.
از کاخ بزرگ امپراتوران روم و بیزانس چیز زیادی باقی نمانده است. با این حال، کاخ توپکاپی سلاطین عثمانی هنوز اینجاست. سلطان احمد که میزبان دو اثر معماری دیگر مانند ایاصوفیه و مسجد آبی است که از مهم ترین مکان های دیدنی استانبول است.
دیدن جاهای دیدنی استانبول؛ خرید کردن در بازار بزرگ استانبول
پس از بازدید از بناهای تاریخی سلطان احمد، مرسوم است که در پایان روز به بازار بزرگ بیایید. بازار بزرگ که در سال 1461 ساخته شده است، مردم را مجذوب خود می کند و مانند آهنربا بازدیدکنندگان را به خود جذب می کند. حتی افرادی که از انتظار در صف موزههای سلطان احمد خسته شدهاند، نمیتوانند در مقابل ایده خرید در بازار بزرگ مقاومت کنند.
بازار بزرگ دارای 67 خیابان و بیش از 3000 مغازه است و یکی از آخرین نمادهای خرید سنتی در استانبول است. برای دوستداران خرید، بازار بزرگ در میان 10 کاری که در استانبول باید انجام شود، قرار دارد.
بازدید از بازار ادویه
این عادت مردم محلی است که آخر هفته ها به میدان امینونو Eminonu بیایند و از مغازه های اطراف بازار ادویه دیدن کنند. میدان روبروی بازار ادویه نماد شهر قدیمی استانبول است و به کبوترهایش معروف است.
اگرچه بازار ادویه ستاره محله است، اما در خیابان هایی که مرکز تاریخی را احاطه کرده اند، چیزهای مختلفی می توان یافت. ارزانترین کالا، اعم از نساجی، زیور آلات یا اسباببازی در این محله یافت میشود.
اگرچه مسجد جدید با معماری با ابهت خود متمایز است، اما در کوچه پس کوچه ها نیز جواهرات مخفی وجود دارد. به عنوان مثال مسجد رستم پاشا که با زیباترین نمونه های کاشی ایزنیک تزیین شده است، حتما باید قبل از ترک این محله از آن بازدید کرد.
مناطق دیدنی استانبول
دیدن جاهای دیدنی استانبول؛ گشت و گذار در محله نیشانتاشی
نیشانتاشی نقطه بسیار مهمی است که بهترین بوتیک های استانبول را در خود جای داده است. اگر به مد علاقه دارید، نیشانتاشی قطعا ارزش دیدن دارد.
اگر میخواهید بهجای لباسهای معمولی چیزی خاص بخرید که در هر مرکز خریدی میتوانید پیدا کنید، نیشانتاشی مقصد شماره یک شما خواهد بود.
در نیشانتاشی می توانید از بوتیک های مهم ترین طراحان مد در ترکیه دیدن کنید و مد را از نزدیک دنبال کنید. علاوه بر این، نیشانتاشی یکی از بهترین مکان ها برای کافی شاپ های منحصر به فرد در استانبول است.
دیدن جاهای دیدنی استانبول؛ گشت و گذار در محله کاراکوی
کاراکوی در دوران بیزانس به عنوان مکانی دور در آن سوی شهر قدیمی دیده می شد. از آنجایی که در آن زمان پل گالاتا که دو طرف را به هم متصل میکند وجود نداشت، بیزانسیها کاراکوی (و گالاتا) را «پرا» مینامیدند که به معنای «طرف دیگر» است.
یک سر زنجیره معروف که از قسطنطنیه در برابر محاصره دشمن محافظت می کرد به بندر کاراکوی متصل بود. انتهای دیگر این زنجیره تا شبه جزیره تاریخی، جایی که کاخ بزرگ امپراتورهای بیزانس در آن قرار داشت، امتداد داشت. امپراتوری بیزانس مقدار زیادی مالیات از تجارت در منطقه مدیترانه شرقی جمع آوری می کرد. مستعمرات تجاری ونیزی و ژنوی در این نظام جایگاه مهمی داشتند.
ابریشم و ادویه های ارزشمندی که از آسیا به قسطنطنیه فرستاده می شد توسط این دو مستعمره ایتالیا به اروپا صادر می شد. جنواها سازه های باشکوهی مانند برج گالاتا در استانبول به جا گذاشتند.
زمانی که عثمانی ها زمام امور را در دست گرفتند، نمی خواستند سیستم مستقر را خراب کنند و همان امتیازات تجاری را به این مستعمرات ایتالیایی اعطا کردند. مرکز این تجارت قدیمی محله های کاراکوی و گالاتا بود.
هنوز هم می توان آثار آن روزها را در کوچه پس کوچه های کاراکوی دید. ردیابی جنواها در کوچه پس کوچه های کاراکوی از جمله کارهای متفاوتی است که باید در استانبول انجام دهید.
آشنایی با بهترین و مناسب ترین قیمت های تور استانبول ترکیه!!!
گشت و گذار در محله فنر و بالات
قدم زدن در فنر و بالات یک فرصت طلایی برای کسانی است که می خواهند از مسیر توریستی استانبول خارج شده و مکان های مختلف را کشف کنند.
مناطق فنر و بالات که در سالهای اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند، با خانههای رنگارنگ خود برجسته هستند. صدها گردشگر عکس های خود را در اینستاگرام به اشتراک می گذارند و به معرفی این محله های دنج کمک می کنند.
با این حال، فنر و بالات در واقع چیزهای بیشتری برای ارائه به شما دارند. این محله ها که در دوره عثمانی غیرمسلمانان در آن زندگی می کردند، میراث تاریخی زیادی دارند.
در سال های اخیر، بسیاری از کافی شاپ ها، رستوران ها و مغازه های عتیقه فروشی در این منطقه افتتاح شده است. از این رو، بازدید از بالات که چیزهای زیادی در زمینه های فرهنگی، خرید و خوراک شناسی ارائه میدهد، از جمله کارهای جالب در استانبول است.
جاهای دیدنی استانبول؛ استانبول کجا بریم؟
صبحانه در کنار بسفر
در سلطان احمد و تکسیم که از مناطق اصلی گردشگری استانبول هستند، رستورانهای زیادی برای صبحانه وجود دارد. با این حال، نمی توان آن را با لذت صرف صبحانه در تنگه بسفر و پل بغاز مقایسه کرد.
مکان های صبحانه شگفت انگیزی در بسفر وجود دارد. به خصوص خوردن صبحانه ترکی در اورتاکوی، ببک یا روملی حصاری از جمله کارهایی است که در استانبول باید انجام شود. اگر برای صرف صبحانه در تنگه بسفر نیاز به مشاوره دارید، می توانید به مقاله بهترین مکان ها برای صرف صبحانه در استانبول نیز نگاهی بیندازید.
تجربه حمام ترکی
اگر از حمامهای ترکی استانبول دیدن کنید، میتوانید ساختارهای چند صد ساله را تماشا کنید. بیشتر حمام های ترکی سنتی استانبول در شهر قدیمی و بی اوغلو واقع شده اند.
Hurem Sultan Hammam در کنار ایاصوفیه، در شهر قدیمی استانبول خودنمایی می کند. از طرفی حمام کیلیچ علی پاشا که با نزدیکی به میدان تقسیم خودنمایی می کند نیز بسیار محبوب است.
به غیر از این دو حمام، حمام های ترکی تاریخی زیادی در استانبول وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، پست وبلاگ با عنوان بهترین حمام های ترکی در استانبول را توصیه می کنم.
قدم زدن از اورتاکوی تا ببک
اورتاکوی یکی از محبوبترین مکانها برای تماشای مناظر تنگه بسفر و گذراندن اوقات خوش با دوستان در تعطیلات آخر هفته است. استانبولی ها دوست دارند بعد از صرف صبحانه یا ناهار خوب در اورتاکوی به سمت ببک پیادهروی کنند. جاده Ortakoy به Bebek زیباترین مسیر برای پیاده روی در امتداد بسفر است.
همراه با نسیم شیرینی که از دریا می آید، می توانید سازه های معماری اطراف را تماشا کنید و از ماهیگیران عکس بگیرید. پس از پیاده روی از Ortakoy به Bebek، می توانید قهوه ترک را در Baylan، یکی از بهترین رستوران های محلی استانبول، بنوشید.
تور تنگه بسفر
سفر با کروز بسفر در استانبول یک فعالیت سرگرم کننده است. به این ترتیب وسعت شهر را می بینید و غنای معماری آن را قدر می دانید.
می توانید به سواحل شمالی جایی که تنگه بسفر به دریای سیاه می رسد بروید. در اینجا می توانید از قلعه یوروس بالا رفته و عکس بگیرید.
پس از بازگشت از قلعه می توانید ناهار را در رستوران های ماهی ساحلی صرف کنید و با همان کشتی برگردید. سفر به تنگه بسفر یکی از کارهای رمانتیکی است که در استانبول برای زوج ها انجام می شود.
رفتن به تپه پیرلوتی با تله کابین
قبلاً پیشنهاد کردیم از محله های سلطان احمد و فنر و بالات دیدن کنید. حالا بیایید عمیقتر بگردیم و در مورد محله ایوپ صحبت کنیم.
تپه پیر لوتی که در بالای ایوپ قرار دارد برای گرفتن عکس های عالی در استانبول مناسب است. رفتن به تپه پیر لوتی از طریق تله کابین یکی از سرگرم کننده ترین کارهای استانبول است.
مسجد ایوپ که به عنوان مقدس ترین مسجد استانبول به شمار می رود نیز در این منطقه قرار دارد. پس از بازدید از مسجد می توانید به موزه مینیاتورک نیز بروید که شامل مدل های کوچکی از تمام بناهای تاریخی ترکیه است.
جاهای دیدنی استانبول؛ عکس گرفتن از بالای برج گالاتا
می توانید از برج گالاتا بالا بروید و استانبول را به صورت 360 درجه ببینید. این برج بازدیدکنندگان خود را قادر می سازد تا هفت تپه شهر قدیمی و همچنین منطقه بی اوغلو و تنگه بسفر را مشاهده کنند. اگر زمانی که آفتاب زیاد روشن نیست از برج بالا می روید، می توانید عکس های شگفت انگیزی بگیرید.
علاوه بر این، در میدان اطراف برج گالاتا، در سال های اخیر کافه های شگفت انگیزی افتتاح شده است. این یکی از لذت بخش ترین فعالیت ها برای گذراندن وقت در اطراف برج گالاتا و گشت و گذار در خیابان های پشتی استانبول است.
بالا رفتن از برج گالاتا و تماشای استانبول بهترین کاری است که می توان در استانبول انجام داد. برج گالاتا که اخیراً بازسازی شده است به یک موزه کاملاً جدید تبدیل شده است و امسال دوباره به یک جاذبه گردشگری تبدیل خواهد شد.
جاهای دیدنی استانبول؛ چرخیدن در خیابان استقلال
خیابان استقلال مکانی است که افراد در هر سنی در آن گرد هم می آیند و با هم وقت می گذرانند. علیرغم برنامه ریزی های بحث برانگیز محیطی اخیر در این منطقه، خیابان استقلال همچنان مرکز مهمی برای گردشگران است.
در حالی که خیابان استقلال را کاوش می کنید، باید از جاده اصلی خارج شده و وارد معابر شوید. ممکن است در گوشه های غیر جالبی که در ابتدا جذاب به نظر نمی رسند، با سازه های تاریخی ارزشمند روبرو شوید.
در مقاله ای به نام مکان های خرید در استانبول می توانید جزئیات مربوط به این معابر تاریخی را بیابید. همچنین لازم به ذکر است که این خیابان در زمان عثمانی توسط خارجی ها “Grand Rue de Pera” نامیده می شد.
در قرن آخر امپراتوری عثمانی (قرن 19) این منطقه سرزنده شد که هنوز هم نمونه هایی از زندگی جهانی آن دوره را به نمایش می گذارد.
بهترین نمونه های این زندگی جهانی را می توان در قسمت جلویی ساختمان های خیابان استقلال دید. اگر با دقت به آنها نگاه کنید، خواهید دید که سبک های مختلف معماری در ساخت این سازه ها آمیخته شده اند و در کمال تعجب هماهنگی بی نظیری ایجاد می کنند.
سر زدن به مغازههای آنتیک فروشی چوکور جوما
Cukurcuma یکی از محله های منحصر به فرد در منطقه بیاغلو Beyoglu است. این محله موزه معصومیت را نیز در خود جای داده است که کتاب اورهان پاموک، رماننویس مشهور جهان، بر اساس آن نوشته شده است. Cukurcuma به خاطر مغازه های عتیقه فروشی اش معروف است.
دیدن مغازه های عتیقه فروشی که در خیابان Cukurcuma ردیف شده اند و خرید کردن بسیار سرگرم کننده است. و اگر اهل عکاسی باشید، قطعا عکس های فوق العاده ای در این محله خواهید گرفت.
Cukurcuma و Cihangir همسایه دو تا از بهترین مکان ها برای پیاده روی در استانبول هستند. علاوه بر این، می توانید روز خود را در خیابان Cezayir (پر از بارها و کافه ها) به پایان برسانید تا با سرگرمی خود استراحت کنید.
بازدید از سازههای دوران بیزانس
روزهای ورود رومی ها به استانبول به سال 195 بعد از میلاد در زمان سلطنت سپتیموس سوروس باز می گردد. پس از 330 پس از میلاد امپراتور کنستانتین قسطنطنیه را به عنوان دومین پایتخت امپراتوری روم ساخت.
پس از تقسیم امپراتوری روم به دو بخش، قسطنطنیه تا سال 1453 به عنوان پایتخت امپراتوری روم شرقی (معروف به بیزانس) باقی ماند. ساختارهای بسیاری در شهر وجود دارد که با معماری رومی ساخته شده اند و بیش از 1000 سال قدمت دارند.
حتی با وجود اینکه برخی از سازههای دوران بیزانس در خلال غارت قسطنطنیه (جنگ صلیبی چهارم) در سال 1204 تخریب شد، هنوز هم میتوان از مکانهایی مانند کلیسای چورا، کلیسای سرجیوس و باکوس، کلیسای پاماکاریستوس و صومعه مسیح پانتوکراتور بازدید کرد.
میتوانید ردپای امپراتوری بیزانس را در محلههایی مانند سلطان احمد، وفا، زیرک، فنر، بالات دنبال کنید و عکسهای عالی بگیرید. همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر پست وبلاگ بناهای تاریخی بیزانس در استانبول را بررسی کنید.
کشف میراث بیزانسی به شما امکان می دهد از مسیر گردشگری خارج شوید. تعقیب گذشته مرموز یکی از کارهای غیرعادی است که در استانبول انجام می شود.
گشت و گذار در مسجدهای استانبول
می توان گفت مساجد استانبول از نظر سبک معماری به دو قسمت تقسیم می شوند. مساجد گروه اول «معماری کلاسیک عثمانی» هستند که در زمان ظهور امپراتوری عثمانی ساخته شده اند.
مساجدی که در اواخر دوره عثمانی ساخته شدهاند، مساجدی با سبک باروک و نئو کلاسیک هستند که به آنها «معماری مدرن» میگوییم.
مساجد کلاسیک عثمانی
ما بیشتر نمونه هایی از مساجد کلاسیک عثمانی را در شهر قدیمی استانبول می بینیم. برخی از این مساجد عبارتند از: مسجد کبود، مسجد سلیمانیه، مسجد سه زاده و مسجد فاتح. این مساجد امپراتوری توسط سلاطین امپراتوری عثمانی در قرون 15، 16 و 17 میلادی ساخته شده است.
مساجد مدرن عثمانی
از سوی دیگر، امپراتوری عثمانی از قرن هجدهم تحت تأثیر جنبش های معماری در جهان قرار گرفت. آثار این دوران را می توان در مساجدی که در کنار بسفر ردیف شده اند مشاهده کرد. برخی از این مساجد مدرن عثمانی عبارتند از: مسجد نصرتیه، مسجد اورتاکوی، مسجد دولما باغچه و مسجد بیلربی.
اطلاعات بیشتر درباره مساجد استانبول
البته هیچ یک از این دو سبک معماری بر دیگری برتری ندارند. هر دوی این سبکها هنوز نشانههای فرهنگی را دارند که به مدت 500 سال در استانبول حکمرانی کرد. در حالی که معماری کلاسیک با ساختارهای کوچک، ساده و بزرگ مشخص می شود، سبک معماری مدرن بر هنرهای تزئینی استادانه تاکید دارد.
سر زدن به جزایر پرنس
سفر با کشتی به جزایر پرنس یکی از بهترین کارهایی است که در استانبول برای خانواده ها انجام می شود. جزایر می توانند بسیار شلوغ باشند زیرا مردم محلی در تعطیلات آخر هفته به سمت آنها می روند. به همین دلیل، می توانید روزهای هفته را انتخاب کنید. محبوب ترین جزایر پرنس Buyukada، Heybeliada و Burgazada هستند.
بویوک ادا (بزرگترین جزیره)
اگر به Buyukada سفر کردید، می توانید یک دوچرخه کرایه کنید و در خیابان های تاریخی جزیره سوار آن شوید. علاوه بر این، بازدید از کلیسای سنت جورج (Aya Yorgi Kilisesi) در بالاترین نقطه جزیره، کاری ضروری است.
بیوک آدا، به عنوان یکی از مقاصد گردشگری برجسته، با طبیعت زیبا، جاذبههای تاریخی و فرهنگ محلی غنی، تجربهای خاص و فراموشنشدنی را به گردشگران هدیه میدهد. بویوک آدا با قلعههای تاریخی، بناهای زیبا، سواحل دلپذیر و فضاهای سر سبز، تنوعی از فعالیتها و تجربیات را برای همهی سلیقهها فراهم میکند.
Heybeliada (خیابان ها و ساختمان های قدیمی)
اگر ترجیح می دهید به Heybeliada برسید، می توانید از مدرسه الهیات Halki در بالای جزیره دیدن کنید و تجربیات گذشته را در مدرسه دنبال کنید. این مدرسه یکی از مهمترین میراث مسیحیت ارتدوکس در این شهر است.
Burgazada (مکان دنج برای خوردن و نوشیدن)
از طرف دیگر، بورگازادا به خاطر موزه Sait Faik Abasiyanik مشهور است. (Sait Faik شاعر معروف ترک بود) علاوه بر این، Burgazada شبیه بهشت است اگر شما یک فضای آرام و دنج را دوست دارید حتما به اینجا سر بزنید. همچنین می توانید در حین بازدید از یکی از کافه های جزیره لذت ببرید.
دیدن استانبول از بالای تپه چاملیجا
تپه Camlica نقطه ای است که می توانید از منظره خیره کننده استانبول لذت ببرید. بالا رفتن از تپه Camlica و گرفتن چند عکس عالی یکی از بهترین کارهایی است که می توانید در استانبول با دوستان خود انجام دهید.
قدم زدن در خیابان بغداد
راه های زیادی برای خرید در استانبول وجود دارد. در صورت تمایل می توانید از بازارهای تاریخی استانبول قدیم دیدن کنید و یا می توانید از بزرگترین مراکز خرید اروپا دیدن کنید.
سمت اروپایی استانبول دارای «خیابان استقلال» در تکسیم و «خیابان عبدی ایپکچی» در نیشانتاشی است. از سوی دیگر، محبوب ترین خیابان خرید در سمت آسیایی استانبول، خیابان بغداد است.
خیابان بغداد که از Bostanci شروع میشود و تا Kadikoy ادامه مییابد، مملو از مغازهها و کافههای لوکس است. در اینجا می توانید جریان زندگی محلی را دنبال کنید و از زندگی به سبک غربی استانبول لذت ببرید.
شرکت کردن در مارتن استانبول
هزاران نفر از دوستداران ورزش هر ساله در ماراتن اوراسیا شرکت می کنند. در این زمان پل بسفر که اروپا را به آسیا متصل می کند به روی اتوموبیل ها بسته می شود. در ماراتن اوراسیا، شرکت کنندگان با دویدن از قاره ای به قاره دیگر عبور می کنند. علاوه بر مردم محلی استانبول، ورزشکاران و گردشگران خارجی نیز به این رویداد علاقه نشان می دهند.
لذت بردن از شبهای زنده کومکاپی
کومکاپی محله ای تاریخی است که در مرکزی ترین نقطه شهر واقع شده است. کومکاپی در کنار سلطان احمد قرار دارد و گردشگران اغلب از کومکاپی دیدن می کنند. اینجا جایی است که صدها نفر از ملیت های مختلف دور هم جمع می شوند و شب ها صحنه ای رنگارنگ و سرگرم کننده را خلق می کنند.
کومکاپی یکی از بهترین مکان ها برای خوردن ماهی در استانبول است. در حالی که از غذای خود لذت می برید، می توانید به نوازندگان خیابانی گوش دهید و از عصر خود در فضایی زیبا لذت ببرید.
گشت و گذار در طبیعت استانبول
در استانبول، جایی که شهرنشینی در همه جا وجود دارد، به نظر میرسد که عبارت «در ارتباط با طبیعت» معنای خود را از دست داده است. با این حال، هنوز مناطق طبیعی زیبایی وجود دارد که باعث می شود فراموش کنیم که در استانبول هستیم. زیباترین مکان ها برای کشف طبیعت استانبول درختکاری آتاتورک و پارک یلدیز هستند.
آفتاب گرفتن در سواحل استانبول
وقتی صحبت از آفتاب گرفتن در ساحل می شود، نمی توان گفت که استانبول اولین جایی است که به ذهن می رسد. با این حال، اندازه گیری آب دریا که توسط وزارت بهداشت در استانبول انجام شده است نشان می دهد که شنا در بسیاری از نقاط امکان پذیر است. سواحل کاملاً قابل توجهی در بخش هایی از استانبول مانند شیله، کیلیوس، ریوا و بویوک ادا وجود دارد.
نوشیدن راکی در میخانههای استانبول
نوشیدن راکی در میخانه های ترکیه یک سنت قدیمی در استانبول است. منطقه شاخ طلایی و بسفر استانبول عثمانی برای قرن ها میزبان میخانه های زیادی بوده است.
معروف ترین میخانه ها در دوره عثمانی میخانه های یونانی بودند. در قرن نوزدهم، زمانی که یک سوم جمعیت استانبول غیرمسلمان بودند، مناطقی مانند کورتولوس، پرا و بالات وجود داشت که با میخانه های خود معروف بودند
امروزه بهترین میخانه های استانبول هنوز در این مناطق قرار دارند. جدای از این ها، مکان های خوشمزه ای در بشیکتاش، آرناووتکوی در سواحل بسفر و در کادیکوی در سمت آسیایی نیز وجود دارد.
مکانهای دیدنی استانبول
تاریخ چند صد ساله استانبول، قرارگیری این شهر در ساحل تنگه بسفر و از همه مهمتر، دو قارهای بودن آن، این شهر را بهیک استثنا در منطقه و جهان تبدیل کرده است. گردشگران استانبول کار زیادی در این شهر دارند. دیدن کلی موزه، بناهای تاریخی، مسجد، کلیسا، کاخ و … تنها بخشی از سفر در استانبول است. برای آسانتر شدن کار آنها، پینتاتی در این جا 10 تا از جاهای دیدنی استانبول را معرفی میکند و به همه پیشنهاد میکند گردش خودشان را از این مکانهای دیدنی در استانبول شروع کنند.
دیدنی های شهر استانبول
1- موزه ایاصوفیه
کنستانتین دوم، امپراطور بیزانس دستور ساخت کلیسای اعظم قسطنطنیه را داد. حدود 80 سال بعد از آن، در خاندان بیزانسی دعوایی رخ داد و کلیسا به آتش کشیده شد. کلیسایی جدید بر خرابه کلیسای سوخته ساختند و اسم آن را «حاجیا صوفیا» به معنی «حکمت مقدس» گذاشتند. کلیسای ایاصوفیه برای چند قرن بزرگترین کلیسای جهان بود. بعد از انقراض امپراتوری روم شرقی و ورود عثمانیها به مسجد ایاصوفیه تبدیل شد. بعدها آتاتورک، رئیس جمهور ترکیه، برای ختم کردن بر سر مسجد یا کلیسا بودن ایاصوفیه، آن را موزه اعلام کرد. ایاصوفیه یکی از زیباترین مکانهای دیدنی استانبول است.
2- کاخ توپکاپی
کاخ توپکاپی هم یکی از جاهای دیدنی استانبول است که باید ببینید. بعد از این که سلطان محمد قسطنطنیه را فتح کرد، به سلطان محمد فاتح مشهور شد. آن موقع بود که دستور داد یک کاخ شاهانه برایش بسازند. برای این کار از بهترین معماران آن زمان مثل معمار سنان، آسم علی، داوودآقا و سرکیس بالیان دعوت به همکاری شد. پس از ساخت کاخ توپکاپی، خود سلطان محمد بیشتر از سه سال نتوانست در آن زندگی کند؛ چون مرگ به سراغش آمد. با این حال توپکاپی بعد از او، به مدت 400 سال محل سکونت و مرکز حکومت 24 سلطان عثمانی بود. تا قرن نوزدهم که سلطانهای عثمانی به بهانه تجددخواهی از این کاخ به قصر دلمه باغچه که به سبک قصرهای اروپایی ساخته شده بود، اسبابکشی کردند.
3- مسجد آبی (مسجد سلطان احمد)
سلطان احمد عثمانی فقط 19 سال داشت که دستور ساخت این مسجد را به محمدآقا صدفکار داد. به خاطر کاشیکاریهای آبی رنگ داخل مسجد، به مسجد آبی معروف شد. یک سال پس از اتمام کار مسجد، سلطان احمد در اثر تیفوس از دنیا رفت. آرامگاه او در محوطه مسجد آبی قرار دارد. هر چند مسجد در قرن 17 میلادی ساخته شده، ولی هنوز از آن استفاده میشود. مسجد آبی هم یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول است که باید ببینید.
4- کاخ دولمه باغچه
بعد از فتح قسطنطنیه به دست سلطان محمد فاتح و سقوط امپراتوری روم شرقی، 25 سلطان عثمانی به خوبی و خوشی در کاخ توپکاپی زندگی کردند. تا اینکه نوبت به عبدالمجید اول رسید. او به بهانه تجددخواهی و نزدیک شدن به سبک زندگی اروپایی، دستور داد تا کاخ جدیدی بسازند. در سال 1843 میلادی به دستور سلطان عبدالمجید، ساختمانهای باغ خراب و طی 13 سال، کاخ باشکوهی جای آن ساخته شد. کاخ جدید به دلمه باغچه (به معنی باغ پر شده) مشهور شد. معماری این کاخ تلفیقی بود از سبکهای معماری باروک فرانسه، روکوکوی آلمان، نئوکلاسیک انگلیس، رنسانس ایتالیا و کمی هم عثمانی. مشهورترین شیء کاخ دلمه باغچه، چلچراغ چهارونیم تُنی با 750 حباب است. این چلچراغ را ملکه ویکتوریا به سلطان عثمانی اهدا کرده بود. این هم یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول.
5- برج گالاتا
در سال 1348 میلادی رومیان نزدیک تنگه بسفر، برجی ساختند و اسم آن را «برج مسیح» گذاشتند. از این برج برای دیدهبانی رفتوآمد کشتیها استفاده میکردند. برج مسیح بلندترین ساختمان آن روزهای قسطنطنیه بود. در سال 1453 میلادی قسطنطنیه به دست سلطان محمد فاتح فتح شد و نام آن به استانبول تغییر کرد. چون عثمانیها ملتی مسلمان بودند، نام برج مسیح را باید تغییر میدادند. نام تپهای که برج روی آن ساخته شده بود، گالاتا بود. برای همین اسم برج را هم گذاشتند «برج گالاتا». از بالای برج گالاتا میتوان از استانبول یک پانارومای 360 درجه گرفت. از بالای این برج موزه ایاصوفیه، مسجد آبی، تنگه بسفر و خیلی از بناهای دیگر استانبول را هم میتوان دید.
6- مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه بزرگترین مسجد استانبول است، یکی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول، که در حال حاضر هم مورد استفاده قرار میگیرد و نمازهای جمعه و عید فطر در آن برگزار میشود. این مسجد در سال 1550 میلادی به دستور سلطان سلیمان عثمانی ساخته شد. معمار سنان هم مسجد را روی یکی از هفته تپه معروف استانبول، در منطقه امینونو در نزدیکی خلیج شاخ طلایی ساخت. برای ساخت آن 3500 نفر به کار گرفته شدند. نتیجه مسجدی شد با دو مناره 74 متری، دو مناره 56 متری، 400 پنجره و گنبدی به ارتفاع 53 متر شد.
7- کلیسای کورا
در قرن چهارم میلادی، یعنی حدود 17 قرن پیش، ژوستینین یکم بعد از ساخته شدن کلیسای ایاصوفیه، دستور داد بیرون از شهر قسطنطنیه کلیسای دیگری بسازند. در آن زمانها شهرها دیوار داشت و آن طرف دیوار میشد بیرون شهر. برای همین به نام «کلیسای کورا» معروف شد. کورا در زبان یونانی به معنی حومه شهر است. با ورود عثمانیها دین اسلام جای مسیحیت را گرفت و خیلی از کلیساها به مسجد تبدیل شدند. از جمله کلیسای کورا که به مسجد کورا یا «کاریه» تبدیل شد. ولی از آنجایی که به تصویر کشیدن مقدسات در اسلام ممنوع است، با لایهای گچ موزاییکها و تصاویر را پوشاندند تا هم آن آثار ارزشمند از بین نروند و هم فضای مسجد برای عبادت آماده شود.
8- بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول، یکی از جاهای دیدنی استانبول و از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان است. ساخت این بازار در سال 1455 میلادی شروع و شش سال بعد تمام شد.
گرند بازار استانبول از دو بخش اصلی تشکیل شده:
بازار اصلی و بازار صندل.
این دو بخش از هم جدا بودند و به مرور زمان به هم متصل شدند. این بازار از زمان ساختش تا به الآن دست کم 14 بار دچار آتشسوزی شده است. در حال حاضر بازار بزرگ استانبول بیش از 3000 مغازه زرگری، سفال، محصولات چرمی، فرش، و … را در خود جای داده است.
9- آب انبار باسیلیکا (باسیلیکا سیسترن)
باسیلیکای سیسترن یکی از جاهای دیدنی استانبول و در کنار موزه ایاصوفیه قرار دارد. آنقدر زیبا و عجیب است که یکی از صحنههای فیلم جیمز باند (از روسیه با عشق) در آن فیلمبرداری شده است. باسیلیکا سیسترن، یعنی آبانبار باسیلیکا؛ ولی خود باسیلیکا یعنی چی؟ بعضی از کلیساهای دوره بیزانس، به صورت مستطیل درازی ساخته میشد که در آن ورودی و محراب در یک محور (محور طولی) قرار میگرفتند. این نوع معماری را باسیلیکایی مینامند و معمولاً این کلیساها را با نام باسیلیکا میشناختند. آب انبار چون در زیر باسیلیکا قرار داشت، به آب انبار باسیلیکا معروف شد. باسیلیکا سیسترن بزرگترین آب انبار شهر استانبول است. برای ورود به آب انبار باسیلیکا باید 52 پله را پشت سر بگذارید. این آب انبار 1500 ساله، 336 ستون دارد.
10- خیابان استقلال
معروفترین و محبوبترین خیابان استانبول، دنجترین و شلوغترین مکان، محلی برای :پیادهروی، خرید، گشتوگذار، خوردن یا نوشیدن، تماشای فیلم یا تئاتر، بازدید از موزه، کلیسا، مسجد یا کنیسه و سواری با تراموای قدیمی، بازار فروشِ ابزارآلات موسیقی و انواع ساز و عتیقهجات و گالریهای هنری این جاست! از شیرمرغ تا جان آدمیزاد را اینجا میتوان پیدا کرد.
خیابانی سنگفرششده که میدان تکسیم را به برج گالاتا وصل میکند: خیابان استقلال آخر جاهای دیدنی استانبول است.
چگونه با مترو به مکانهای دیدنی استانبول برویم؟
جاهای دیدنی استانبول با مترو را به راحتی میتوانید ببینید. پین تاتی فکر همه چیز را کرده، کافی است روی هر کدام از مراکز دیدنی استانبول کلیک کنید تا علاوه بر آشنایی بیشتر با آن مکان، نحوه دسترسی را هم دریافت کنید.
سخن آخر:
ما در این مقاله به معرفی جاهای دیدنی استانبول پرداختیم و سعی کردیم تا بهترین مناطق دیدنی استانبول را معرفی کنیم و به سوالاتی در خصوص استانبول کجا بریم و چکار کنیم پاسخ دادیم. اگر به استانبول سفر میکنید حتما به مناطق توریستی و گردشگری استانبول سر بزنید استانبول پر از نقاط دیدنی، تفریحی و تاریخی است. از محله های استانبول نیز غافل نشوید.
پارک جنگلی آتاتورک مانند واحه ای در بیابان برای استانبولی هایی است که می خواهند از زندگی شلوغ شهری فرار کنند. در درختکاری می توان در طبیعت قدم زد و عکس های عالی گرفت.
از طرف دیگر پارک یلدیز در وسط یکی از شلوغ ترین محله های شهر مانند بشیکتاش واقع شده است. به محض ورود به پارک، از ترافیک و ازدحام بشیکتاش جدا می شوید.
رفتن به یک پیاده روی زیبا در پارک و تماشای سنجاب ها مانند بالا از جمله کارهای ماجراجویانه در استانبول است. عکس بالا را هم هنگام قدم زدن در پارک برای بازدید از کاخ ییلدیز گرفتم.
سوالات متداول:
- جاهای دیدنی رایگان استانبول کجاست؟
مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، مسجد سلیمانیه، پارک ییلدیز، کارکوی، گالاتاپورت و … - جاهای دیدنی استانبول نزدیک تکسیم کجاست؟
خیابان استقلال، برج گالاتا، ساحل کاباتاش، موزه مادام توسو، مولوی خانه و … - جاهای دیدنی استانبول و مراکز خرید کجاست؟
مرکز خرید جواهر، مرمره فروم، فروم استانبول و …