10 جاذبه برتر گردشگری استانبول
جاهای دیدنی استانبول را بیشتر بشناسید. با پین تاتی همراه شوید.
جاهای دیدنی استانبول
مکانهای دیدنی استانبول
تاریخ چند صد ساله استانبول، قرارگیری این شهر در ساحل تنگه بسفر و از همه مهمتر، دو قارهای بودن آن، این شهر را بهیک استثنا در منطقه و جهان تبدیل کرده است. گردشگران استانبول کار زیادی در این شهر دارند. دیدن کلی موزه، بناهای تاریخی، مسجد، کلیسا، کاخ و … تنها بخشی از سفر در استانبول است. برای آسانتر شدن کار آنها، پینتاتی در این جا 10 تا از جاهای دیدنی استانبول را معرفی میکند و به همه پیشنهاد میکند گردش خودشان را از این مکانهای دیدنی در استانبول شروع کنند.
دیدنی های شهر استانبول
1- موزه ایاصوفیه
کنستانتین دوم، امپراطور بیزانس دستور ساخت کلیسای اعظم قسطنطنیه را داد. حدود 80 سال بعد از آن، در خاندان بیزانسی دعوایی رخ داد و کلیسا به آتش کشیده شد. کلیسایی جدید بر خرابه کلیسای سوخته ساختند و اسم آن را «حاجیا صوفیا» به معنی «حکمت مقدس» گذاشتند. کلیسای ایاصوفیه برای چند قرن بزرگترین کلیسای جهان بود. بعد از انقراض امپراتوری روم شرقی و ورود عثمانیها به مسجد ایاصوفیه تبدیل شد. بعدها آتاتورک، رئیس جمهور ترکیه، برای ختم کردن بر سر مسجد یا کلیسا بودن ایاصوفیه، آن را موزه اعلام کرد. ایاصوفیه یکی از زیباترین مکانهای دیدنی استانبول است.
2- کاخ توپکاپی
کاخ توپکاپی هم یکی از جاهای دیدنی استانبول است که باید ببینید. بعد از این که سلطان محمد قسطنطنیه را فتح کرد، به سلطان محمد فاتح مشهور شد. آن موقع بود که دستور داد یک کاخ شاهانه برایش بسازند. برای این کار از بهترین معماران آن زمان مثل معمار سنان، آسم علی، داوودآقا و سرکیس بالیان دعوت به همکاری شد. پس از ساخت کاخ توپکاپی، خود سلطان محمد بیشتر از سه سال نتوانست در آن زندگی کند؛ چون مرگ به سراغش آمد. با این حال توپکاپی بعد از او، به مدت 400 سال محل سکونت و مرکز حکومت 24 سلطان عثمانی بود. تا قرن نوزدهم که سلطانهای عثمانی به بهانه تجددخواهی از این کاخ به قصر دلمه باغچه که به سبک قصرهای اروپایی ساخته شده بود، اسبابکشی کردند.
3- مسجد آبی (مسجد سلطان احمد)
سلطان احمد عثمانی فقط 19 سال داشت که دستور ساخت این مسجد را به محمدآقا صدفکار داد. به خاطر کاشیکاریهای آبی رنگ داخل مسجد، به مسجد آبی معروف شد. یک سال پس از اتمام کار مسجد، سلطان احمد در اثر تیفوس از دنیا رفت. آرامگاه او در محوطه مسجد آبی قرار دارد. هر چند مسجد در قرن 17 میلادی ساخته شده، ولی هنوز از آن استفاده میشود. مسجد آبی هم یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول است که باید ببینید.
4- کاخ دولمه باغچه
بعد از فتح قسطنطنیه به دست سلطان محمد فاتح و سقوط امپراتوری روم شرقی، 25 سلطان عثمانی به خوبی و خوشی در کاخ توپکاپی زندگی کردند. تا اینکه نوبت به عبدالمجید اول رسید. او به بهانه تجددخواهی و نزدیک شدن به سبک زندگی اروپایی، دستور داد تا کاخ جدیدی بسازند. در سال 1843 میلادی به دستور سلطان عبدالمجید، ساختمانهای باغ خراب و طی 13 سال، کاخ باشکوهی جای آن ساخته شد. کاخ جدید به دلمه باغچه (به معنی باغ پر شده) مشهور شد. معماری این کاخ تلفیقی بود از سبکهای معماری باروک فرانسه، روکوکوی آلمان، نئوکلاسیک انگلیس، رنسانس ایتالیا و کمی هم عثمانی. مشهورترین شیء کاخ دلمه باغچه، چلچراغ چهارونیم تُنی با 750 حباب است. این چلچراغ را ملکه ویکتوریا به سلطان عثمانی اهدا کرده بود. این هم یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول.
5- برج گالاتا
در سال 1348 میلادی رومیان نزدیک تنگه بسفر، برجی ساختند و اسم آن را «برج مسیح» گذاشتند. از این برج برای دیدهبانی رفتوآمد کشتیها استفاده میکردند. برج مسیح بلندترین ساختمان آن روزهای قسطنطنیه بود. در سال 1453 میلادی قسطنطنیه به دست سلطان محمد فاتح فتح شد و نام آن به استانبول تغییر کرد. چون عثمانیها ملتی مسلمان بودند، نام برج مسیح را باید تغییر میدادند. نام تپهای که برج روی آن ساخته شده بود، گالاتا بود. برای همین اسم برج را هم گذاشتند «برج گالاتا». از بالای برج گالاتا میتوان از استانبول یک پانارومای 360 درجه گرفت. از بالای این برج موزه ایاصوفیه، مسجد آبی، تنگه بسفر و خیلی از بناهای دیگر استانبول را هم میتوان دید.
6- مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه بزرگترین مسجد استانبول است، یکی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول، که در حال حاضر هم مورد استفاده قرار میگیرد و نمازهای جمعه و عید فطر در آن برگزار میشود. این مسجد در سال 1550 میلادی به دستور سلطان سلیمان عثمانی ساخته شد. معمار سنان هم مسجد را روی یکی از هفته تپه معروف استانبول، در منطقه امینونو در نزدیکی خلیج شاخ طلایی ساخت. برای ساخت آن 3500 نفر به کار گرفته شدند. نتیجه مسجدی شد با دو مناره 74 متری، دو مناره 56 متری، 400 پنجره و گنبدی به ارتفاع 53 متر شد.
7- کلیسای کورا
در قرن چهارم میلادی، یعنی حدود 17 قرن پیش، ژوستینین یکم بعد از ساخته شدن کلیسای ایاصوفیه، دستور داد بیرون از شهر قسطنطنیه کلیسای دیگری بسازند. در آن زمانها شهرها دیوار داشت و آن طرف دیوار میشد بیرون شهر. برای همین به نام «کلیسای کورا» معروف شد. کورا در زبان یونانی به معنی حومه شهر است. با ورود عثمانیها دین اسلام جای مسیحیت را گرفت و خیلی از کلیساها به مسجد تبدیل شدند. از جمله کلیسای کورا که به مسجد کورا یا «کاریه» تبدیل شد. ولی از آنجایی که به تصویر کشیدن مقدسات در اسلام ممنوع است، با لایهای گچ موزاییکها و تصاویر را پوشاندند تا هم آن آثار ارزشمند از بین نروند و هم فضای مسجد برای عبادت آماده شود.
8- بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول، یکی از جاهای دیدنی استانبول و از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان است. ساخت این بازار در سال 1455 میلادی شروع و شش سال بعد تمام شد.
گرند بازار استانبول از دو بخش اصلی تشکیل شده:
بازار اصلی و بازار صندل.
این دو بخش از هم جدا بودند و به مرور زمان به هم متصل شدند. این بازار از زمان ساختش تا به الآن دست کم 14 بار دچار آتشسوزی شده است. در حال حاضر بازار بزرگ استانبول بیش از 3000 مغازه زرگری، سفال، محصولات چرمی، فرش، و … را در خود جای داده است.
9- آب انبار باسیلیکا (باسیلیکا سیسترن)
باسیلیکای سیسترن یکی از جاهای دیدنی استانبول و در کنار موزه ایاصوفیه قرار دارد. آنقدر زیبا و عجیب است که یکی از صحنههای فیلم جیمز باند (از روسیه با عشق) در آن فیلمبرداری شده است. باسیلیکا سیسترن، یعنی آبانبار باسیلیکا؛ ولی خود باسیلیکا یعنی چی؟ بعضی از کلیساهای دوره بیزانس، به صورت مستطیل درازی ساخته میشد که در آن ورودی و محراب در یک محور (محور طولی) قرار میگرفتند. این نوع معماری را باسیلیکایی مینامند و معمولاً این کلیساها را با نام باسیلیکا میشناختند. آب انبار چون در زیر باسیلیکا قرار داشت، به آب انبار باسیلیکا معروف شد. باسیلیکا سیسترن بزرگترین آب انبار شهر استانبول است. برای ورود به آب انبار باسیلیکا باید 52 پله را پشت سر بگذارید. این آب انبار 1500 ساله، 336 ستون دارد.
10- خیابان استقلال
معروفترین و محبوبترین خیابان استانبول، دنجترین و شلوغترین مکان، محلی برای :پیادهروی، خرید، گشتوگذار، خوردن یا نوشیدن، تماشای فیلم یا تئاتر، بازدید از موزه، کلیسا، مسجد یا کنیسه و سواری با تراموای قدیمی، بازار فروشِ ابزارآلات موسیقی و انواع ساز و عتیقهجات و گالریهای هنری این جاست! از شیرمرغ تا جان آدمیزاد را اینجا میتوان پیدا کرد.
خیابانی سنگفرششده که میدان تکسیم را به برج گالاتا وصل میکند: خیابان استقلال آخر جاهای دیدنی استانبول است.
چگونه با مترو به مکانهای دیدنی استانبول برویم؟
جاهای دیدنی استانبول با مترو را به راحتی میتوانید ببینید.
پین تاتی فکر همه چیز را کرده، کافی است روی هر کدام از مراکز دیدنی استانبول کلیک کنید تا علاوه بر آشنایی بیشتر با آن مکان، نحوه دسترسی را هم دریافت کنید.
خدمات پینتاتی
لطفا اگر سوال یا تجربهای از جاهای دیدنی استانبول دارید به صورت کامنت در زیر پست بنویسید.
ممنون که با پینتاتی همراه هستید.