نکات کلیدی و شرایط کنکور ترکیه!
آزمون ورودی یا همان کنکور ترکیه، از جمله مواردی است که محصلین و دانش آموزان باید به آن توجه ویژه داشته باشند. پین تاتی در این مقاله به همه سوالات شما در خصوص شرایط کنکور در ترکیه، سوالات کنکور ترکیه، سطح سوالات کنکور ترکیه و دادن کنکور در ترکیه پاسخ خواهد داد، پس بهتر است این مطلب را به دقت مطالعه نمایید.
ترکیه بهعنوان چهارراهی بین شرق و غرب، مقصدیست نمادین، چه برای مطالعه و چه برای تعطیلات. این واقعیت که هم به اروپا و هم به آسیا نزدیک است، ترکیه را به مکانی مناسب برای بسیاری از دانشجویان بینالمللی جهت کسب مدرک تحصیلی تبدیل کرده است. اگر قصد مهاجرت و یا سفر به ترکیه را دارید بد نیست تا اطلاعات لازم در مورد این کشور را داشته باشید.
آنچه در این یادداشت میخوانید:
- همه چیز درباره کنکور ترکیه
- آزمون یوس YÖS چیست؟
- کنکور در ترکیه: بخشنامهی جدید سازمان YOK در خصوص کنکور
- کنکور در ترکیه: کنسل شدن آزمون یوس (YÖS)
- کنکور در ترکیه: معرفی آزمون SAT و شرایط شرکت در آن
- کنکور ترکیه: مقایسهی آزمونهای YOS و SAT
- کنکور پزشکی ترکیه
- پذیرش بدون کنکور در ترکیه
- 3 دانشگاه برتر دولتی ترکیه
- کلاسهای آمادگی کنکور در ترکیه
- شرایط گذراندن کلاس های آمادگی کنکور ترکیه در ایران:
- مقایسهی کنکور ایران و ترکیه
- دریافت پذیرش از دانشگاههای ترکیه
همه چیز درباره کنکور ترکیه
یکی از موضوعاتی که ذهن بسیاری از دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه را به خود مشغول کرده است، کنکور در ترکیه یا همان آزمون ورودی دانشگاههای ترکیه و نحوهی برگزاری آن است.
بهتر است بدانید که در ترکیه یک آزمون جامع سراسری به سبک و سیاق آنچه در ایران برگزار میشود، وجود ندارد، اما آزمونهایی چون آزمون ورودی دانشجویان خارجی در ترکیه (YÖS)، آزمون سنجش استعداد تحصیلی (SAT)، آزمون ورودی پرسنل دانشگاهی و تحصیلات تکمیلی (ALES: Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitim Sınavı)، آزمون سنجش تواناییها و معلومات فارغالتحصیلان (GRE: Graduate Record Examinations)، آزمون ورودی تخصصی پزشکی (TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) و آزمون پذیرش کارشناسی ارشد مدیریت (GMAT: Graduate Management Admission Test) در این کشور برگزار میشوند.
آزمون یوس YÖS چیست؟
آزمون YÖS، آزمون ورودی دانشجویان خارجی در دانشگاههای ترکیه است و نتیجهی آن بهمدت یک سال معتبر است. هر دانشگاه، آزمون YÖS خاص خود را برگزار میکند، بنابراین سختی یا راحتی آن با توجه به ساختار هر دانشگاه متفاوت است. این آزمون به دانشجویان امکان میدهد در رشتههایی مانند پزشکی، حقوق، روانشناسی، داروسازی، مهندسی مکانیک، معماری و غیره به تحصیل بپردازند.
شهریهها نیز از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متغیر است و معمولاً بین حداقل 100 و حداکثر 600 دلار متغیر است و بهصورت سالیانه دریافت میشود. به بیانی دقیقتر، متوسط هزینهی سالانه دانشگاههای دولتی 200 تا 1000 دلار است. بهطور متوسط، هزینهی سالانهی دانشگاهی برای رشتههایی مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بین 1000 تا 5000 دلار و دانشگاههای خصوصی بین 3000 تا 30000 دلار است.
منابع آزمون یوس چیست؟
منابع آزمون یوس شامل سه درس توانایی عمومی (هوش)، ریاضی و هندسه می باشد. درس هوش شامل مباحث هوش عمومی و منطق عددی است و درس ریاضی شامل ریاضی عمومی و حل مسئله است.
کنکور در ترکیه؛ بخشنامهی جدید سازمان YOK در خصوص کنکور
آزمون ورودی دانشگاههای ترکیه یا یوس (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı:YÖS) برای پذیرش دانشجویان خارجی تا سال ۲۰۱۰ م / 1389 ش توسط سازمان سنجش ترکیه (ÖSYM: Orrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi) برگزار میگردید و از آن پس، انجام این کار به خود دانشگاههای ترکیه واگذار شد.
مفاد کلی بخشنامه بهشرح زیر عبارتند از:
۱- برگزاری آزمون متمرکز و مرکزی پذیرش دانشجوی خارجی، یوس مرکزی یا در اصطلاح ترکی امیوس (MYÖS) از سال ۲۰۲۲ توسط سازمان سنجش ترکیه (ÖSYM) انجام میپذیرد.
۲- افراد دارای ملیت ترکیه، ملیت غیرترک (خارجی)، ملیت ترک قبرس شمالی (KKTC: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) و استانبول کارت آبی / ماوی کارت (Mavi Kart) که با تأییدیهی آموزش رسمی موفق به تکمیل تحصیلات متوسطه خود در مؤسسات آموزش متوسطه خارج از کشور شدهاند یا در حال به پایان رساندن این روند هستند از امکان شرکت در آزمون مرکزی بهرهمند میگردند.
3- برای پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مهندسی، حقوق و آموزش تنها باید به نتایج آزمون مرکزی (MYÖS) استناد کرد و دارندگان نمرات پایه یا بالاتری که از سوی شورای آموزش عالی انتخاب میشوند قادر به دادن درخواست برای این رشتهها خواهند بود. رشتهی معماری نیز یکی از رشتههاییست که جدیداً به لیست رشتههایی که فقط بهواسطهی آزمون MYÖS قابلپذیرش هستند، اضافه گردیده است.
4- در رشتههایی بهجز آنچه در شمارهی سه ذکر شدهاند، نتایج آزمونهای مرکزی (MYÖS)، امتحان نهایی دیپلم دبیرستان (ABITUR) و یکی از آزمونهای ورودی دانشگاه بهنام آزمون استعداد تحصیلی (SAT: Scholastic Aptitude Test)، آزمونهای سراسری کشورها و ریزنمرات دیپلم دبیرستان حائز شرایط بینالمللی پذیرش دانشجو هستند و قابل قبول محسوب میشوند.
5- با در نظر گرفتن محدودیت سهمیهی پذیرش دانشجویان بینالمللی، دانشجویان ثبتنامی در مؤسسات آموزش عالی با توجه به موارد مندرج در شمارهی 3 میتوانند نسبت به گرفتن انتقالی بین مقاطع کاردانی و کارشناسی در مؤسسات آموزش عالی، انتقال اعتبار بینرشتهای و انتقال اعتبار بینمؤسسهای و بینشعبهای (شعبههای کوچک) اقدام کنند.
علاوه بر شرایط ذکرشده در آییننامهی مربوط، نتایج MYÖS هم مهم هستند و مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
6- آزمون MYÖS به زبانهای ترکی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، روسی و عربی برگزار میگردد و انتخاب کشورهای محل برگزاری این آزمون با تأیید شورای آموزش عالی صورت میپذیرد.
7- محدودهی مواردی که در آزمون گنجانده خواهند شد از طرف شورای آموزش عالی برای ارزیابی نتایج یادگیری پایه تعیین میشود.
8- الف) افرادی که قرار است طی سال تحصیلی ۲۰۲2-۲۰۲3 در مؤسسات آموزش متوسطهی ترکیه ثبتنام کنند، شهروندان جمهوری ترک قبرس شمالی، خارجشده از جمهوری ترکیه (TC)، اتباع خارجی و دارندگان کارت آبی، به استثنای مدارس سفارت (Embassy Schools) و آموزش خصوصی بینالمللی در سیستم MOBIS میتوانند تنها با گذراندن آزمون مؤسسات آموزش عالی (YKS) به این مؤسسات راه یابند.
ب) افرادی که پیش از سال تحصیلی ۲۰۲2-۲۰۲3 در مؤسسات آموزش متوسطه ثبتنام کرده و یا از آن فارغالتحصیل شدهاند، از جمله: شهروندان خارجشده از جمهوری ترکیه (TC)، اتباع خارجی و دارندگان کارت آبی، بهاستثنای مدارس سفارت و افراد آموزشدیدهی مؤسسات آموزش خصوصی بینالمللی در سیستم MOBIS، میتوانند در صورت برخورداری از شرایط لازم، با گذراندن آزمون مؤسسات آموزش عالی (YKS) و آزمون ورودی دانشگاههای ترکیه (YÖS) در مؤسسات آموزش عالی پذیرش شوند. این گروه از افراد تنها با پشت سر گذاشتن موفق آزمون YKS میتوانند در سال ۲۰۲۶ م / 1405 ش به مؤسسات آموزش عالی راه یابند.
9- فارغالتحصیلان دبیرستانی خارج شده از شهروندی ترکیه، دارندگان کارت آبی، مدارس سفارت کشور و اعضای سیستم MOBIS، دانشآموختگان مؤسسات آموزش خصوصی بینالمللی و ملیتهای غیرترک (خارجی) به مدرک قبولی در آزمون استعداد تحصیلی (SAT)، امتحان نهایی دیپلم دبیرستان (ABITUR)، آزمون مؤسسات آموزش عالی (YKS)، آزمونهای مرکزی (MYÖS) و آزمون های سراسری کشورها و ریزنمرات بالا برای دیپلم دبیرستان احتیاج دارند تا بتوانند در دانشگاههای ترکیه به تحصیل بپردازند.
کنکور در ترکیه؛ کنسل شدن آزمون یوس (YÖS)
بر اساس اخبار منتشر شده در سال 2021 م / 1400 ش از مصوبهی مورخ چهارشنبه، 23 ژوئن 2021 معادل با ۲ تیر ۱۴۰۰ شورای عمومی آموزش عالی، در خصوص پذیرش دانشجویان خارجی، امتحان یوس مرکزی (MYÖS) حذف و آزمون پذیرش دانشجوی خارجی ترکیه (TR-YÖS) بهجای آن جایگزین خواهد شد.
بدین ترتیب، اعلام شد که برگزاری این آزمون از سال 2023 م / 1402 ش اجرایی خواهد شد و تا آن زمان، دانشگاههای ترکیه موظف خواهند بود طبق روال معمول همیشگی عمل کرده و از تاریخ ذکرشده به بعد نیز بهصورت گزینشی با برگزاری آزمون TR-YÖS نسبت به پذیرش دانشجو اقدام کنند.
اولین دور آزمون TR-YÖS در ژانویه 2023 توسط سازمان سنجش ترکیه (ÖSYM) و به زبان های ترکی، آلمانی، عربی، فرانسوی، انگلیسی و روسی برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است که اشخاص ثبتنامی در مؤسسات آموزش متوسطه ترکیه از سال تحصیلی 2023-2022 تنها با داشتن مدرک قبولی و کسب حد نصاب نمرهی آزمون مؤسسات آموزش عالی (YKS) قادر خواهند بود به مؤسسات آموزش عالی راه یابند.
کنکور در ترکیه؛ معرفی آزمون SAT و شرایط شرکت در آن
آزمون SAT یکی از آزمونهای ورودی دانشگاهها جهت سنجش استعداد و مهارت علمی شرکتکنندگان و متقاضیان ورود به دانشگاههای آمریکایی در ترکیه و متشکل از دروس ریاضی، درک مطلب و نگارش به زبان انگلیسی با حداکثر 800 نمره برای هر درس است و بخش ریاضی و هندسهی آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
همچنین، شخص باید برای موفقیت در آن به زبان انگلیسی مسلط باشد. مدرک قبولی در این آزمون تا 2 سال اعتبار دارد و دانشجویانی با قصد ادامهی تحصیل در ترکیه بایست برای دستیابی به رشتهها و دانشگاههای مناسب از جمله پزشکی، نمرات بالایی را از آن کسب کنند که حداقل آن حدود ۱۳۰۰ است. این آزمون بنا به نظر کلی دانشآموزان نسبت به آزمون YOS دشوارتر و چالش برانگیزتر است.
آزمون SAT دارای ۱۵۴ سؤال تستی است که ۵۲ سؤال به مهارت درک مطلب (Reading)، ۴۴ سؤال آن به مهارت زبان و نوشتار (Writing) و ۵۸ سؤال دیگر هم به درک ریاضیات دانشجویان اختصاص دارد و سطح دشواری آن در حد ریاضیات اول و دوم دبیرستان در ایران است.
این آزمون 7 بار طی سال در ماههای اکتبر، نوامبر، دسامبر، ژانویه، مارس، می و ژوئن برگزار میشود و هزینهی آزمون برای داوطلبان 47.50 دلار است و داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون نگارش مقاله یا همان انشاء (بخش اختیاری) را نیز دارند باید 64.50 دلار بپردازند. مدارک شناسایی لازم جهت ورود به جلسهی این آزمون نیز عبارتند از: کارت شناسایی عکسدار یا دانشآموزی معتبر.
کنکور ترکیه؛ مقایسهی آزمونهای YOS و SAT
– هزینهی ثبتنام در آزمون SAT بیشتر از YOS است و فرد در صورت داشتن تأخیر در ثبتنام یا تغییر تاریخ آن مشمول جریمه میشود.
– آزمون YOS به زبان ترکی و آزمون SAT به زبان انگلیسی برگزار میشود.
– آزمون YOS از دو بخش اصلی هوش و ریاضی و بررسی مهارت زبان ترکی شخص و آزمون SAT از دو بخش درک مطلب و ریاضیات و یک بخش اختیاری نوشتار مقاله تشکیل شده است.
– تعداد سؤالات دو آزمون متفاوت و مدت زمان برگزاری آزمون YOS، تقریباً ۱۰۰ تا ۱۳۰ دقیقه و مدت زمان آزمون SAT حدود ۱۸۰ دقیقه است.
کنکور پزشکی ترکیه؛ راحت و آسان یا ناممکن؟
تحصیل در دانشگاه یکی از راههای مهاجرت به ترکیه محسوب میشود. دانشجویانی متقاضی تحصیل در رشتهی پزشکی ترکیه پس از گذراندن دورههای 1 سالهی کالج جهت کسب آمادگی شرکت در آزمون ورودی دانشگاه و بهدست آوردن نمرهی قبولی در این آزمون، میتوانند بهمدت 6 سال در این رشته و بهمدت 5 سال در رشتههای دندانپزشکی و داروسازی به تحصیل مشغول شوند.
تحصیل پزشکی در دانشگاههای دولتی بدون دادن کنکور غیرممکن است اما در برخی از دانشگاههای خصوصی این امکان وجود دارد. این رشته به دو زبان انگلیسی و ترکی در دانشگاهها تدریس میشود. دو نوع آزمون ورودی پزشکی در ترکیه وجود دارد: آزمون YOS به زبان ترکی و برای تحصیل پزشکی در دانشگاههای دولتی و آزمون SAT به زبان انگلیسی برای تحصیل این رشته در دانشگاههای خصوصی.
نکتهی قابل توجه این که، دانشجویان باید از سال سوم دانشگاه در زبان ترکی تبحر یابند زیرا از این سال به بعد با افراد دیگر وارد ارتباط و گفتگو میشوند. در دو سال اول ورود به دانشگاه باید دروس علوم پایه گذرانده شوند. در طی دوران تحصیل نیز به تحقیقات آزمایشگاهی، آشنایی نظری و عملی با بیماریها، کارآموزی بالینی و تمرین عملی پزشکی در بیمارستانها (دورهی کارورزی نهایی) پرداخته خواهد شد.
هم چیز درباره شرایط تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه!
پذیرش بدون کنکور در ترکیه؛ راست یا دروغ؟
بسیاری از دانشگاههای ترکیه از جمله برخی دانشگاههای دولتی و تمامی دانشگاههای خصوصی، دانشجوی خارجی را با مدرک دیپلم میپذیرند، اما برای ورود به برخی از دانشگاهها، شرط قبولی در آزمون YÖS اجباری است.
در مجموع 76 دانشگاه وجود دارد که دانشجویان خارجی میتوانند بدون شرکت در آزمون خاص خود در آنها تحصیل کنند. برای این کار به مدارک زیر نیاز است: اصل و ترجمهی رسمی دیپلم دبیرستان به زبان ترکی، اصل و ترجمهی رسمی کارنامهی دبیرستان به زبان ترکی، کپی گذرنامه و ترجمهی معتبر ترکی آن، گواهی معادل که باید از ادارهی آموزش ملی یا سفارت ترکیه تهیه شود و عکس پاسپورتی.
3 دانشگاه برتر دولتی ترکیه کدامند؟
3 دانشگاه برتر ترکیه از لحاظ رتبهی جهانی:
- دانشگاه بوغازیچی (Boğaziçi) در استانبول؛
2. دانشگاه فنی خاورمیانه (METU: Middle East Technical University) در آنکارا؛
3. دانشگاه بیلگی استانبول (Istanbul Bilgi)؛
برخی از دانشگاههایی که برنامههای تحصیلی خود را به زبان انگلیسی ارائه میدهند عبارتند از:
– دانشگاه سابانچی (Sabanci)؛
– دانشگاه اوکان استانبول (Istanbul Okan)؛
– دانشگاه آیدین استانبول (Istanbul Aydin)؛
– دانشگاه تد (TED University / TEDU)؛
– دانشگاه بیلکنت (Bilkent)؛
– دانشگاه کوک (Koc)؛
– دانشگاه سهیر استانبول (Istanbul Sehir)؛
کلاسهای آمادگی کنکور در ترکیه؛ راه ورود به دانشگاه
کلاسهای آمادگی کنکور ترکیه (YOS) در هر دو کشور ایران و ترکیه قابلتشکیل است. تعداد سؤالات این آزمون معمولاً بین ۸۰ تا ۱۰۰ سؤال و فرصت پاسخگویی به آنها بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه است. هرچند، برای دانستن اطلاعات دقیقتر در مورد این آزمون باید به سایت رسمی هر دانشگاه و اطلاعیههای مربوطه مراجعه شود. شرایط حاکم بر این آزمون در ترکیه بهشرح زیر است:
– ریاضی، هندسه و هوش جزء دروس اصلی این آزمون محسوب میشوند و از آنجا که این کلاسها به زبان ترکی برگزار میشوند، بهتر است برای درک سخنان اساتید دربارهی محتوای این دروس، فراگیری زبان ترکی در اولویت قرار گیرد. بنابراین، شخص باید برای گرفتن مدرک تومر (Tomer) نیز اقدام کند.
– صرفنظر از هزینههای زندگی در ترکیه، هزینهی برگزاری کلاسهای آمادگی کنکور در مقایسه با ایران و با در نظر گرفتن قیمت رو به رشد دلار بسیار بالاتر و معمولاً مبلغی بالغ بر 4 الی 5000 دلار و در بعضی موارد کمی بیشتر است. برای کلاسهای نیمهخصوصی هم این مبلغ به 14.000 لیر یا کمی بیشتر میرسد.
– از آنجا که بستههای آموزشی یوس تنها نقش یک کمک آموزشی را ایفا میکنند و بهدلیل عدم پاسخگویی به نیازهای اصلی آموزش از جمله عدمداشتن تعامل با استاد در زمان مواجه با مشکل، هرگز نباید بهعنوان جایگزین آموزش تلقی شوند، خریداری آنها باید با دقت و حساسیت بیشتری صورت بپذیرد.
در این بین، افراد سودجویی وجود دارند که از تمایل افراد برای شرکت در این آزمون سوءاستفاده میکنند و وعدهی فروش سؤالات آن و حتی خرید صندلیهای دانشگاهی ترکیه آنهم در رشتههای پرطرفداری چون پزشکی را میدهند که در جای خود نتیجهای جز هدررفت زمان و صرف هزینههای بسیار زیاد را در پی نخواهد داشت.
آیا با تحصیل در ترکیه می توان شهروندی ترکیه را دریافت کرد؟ برای پاسخ به این سوال و آشنایی با شریط دریافت پاسپورت ترکیه کلیک کنید.
شرایط گذراندن کلاس های آمادگی کنکور ترکیه در ایران:
– کلاسها به زبان فارسی برگزار میشوند و بنابراین دانشآموزان در زمان رویارویی با مشکل یا پیش آمدن یک سؤال ذهنی میتواند بهراحتی در تعاملی مستقیم با اساتید، به رفع ابهامات خود بپردازد.
– در بیشتر کلاسها علاوه بر آموزش دروس پایه مانند هندسه، ریاضی و هوش، دروس منطق و پرابلم و زبان ترکی گاه بهصورت رایگان هم تدریس میشوند.
– بهدلیل رقابتی بودن سیستم آموزشی ایران در زمینهی کنکور، کیفیت برگزاری کلاسهای یوس در ایران بالاتر از کلاسهای مشابه در ترکیه است.
– پس از بهعمل آمدن آزمون تعیین سطح در اکثر مؤسسات ارائهدهندهی کلاسهای این آزمون، برای هر دانشآموز متناسب با نتیجهی آزمون، یک برنامهریزی تحصیلی طراحی میشود که دربرگیرندهی بهترین منابع و شیوههای آموزشی است.
– غالباً کلاسها به دو صورت حضوری و آنلاین قابلبرگزاری هستند.
با شرایط دریافت بورسیه در دانشگاه های ترکیه آشنا شوید!
۷ تفاوت کنکور ترکیه با ایران
- آزمون ورودی دانشگاههای دولتی ترکیه (YOS) به زبان ترکی و انگلیسی برگزار میشود.
- آزمون YOS، آزمونیست که اغلب دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه بر اساس آن به جذب دانشجویان خارجی مبادرت میورزند. کار برگزاری و طراحی آزمون SAT هم هر سال 4 بار توسط مؤسسه کالج برد آمریکا صورت میپذیرد در حالیکه کنکور ایران سالی یکبار توسط سازمان سنجش و زیر نظر وزارت علوم برای پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبانهای خارجی و هنر برگزار میگردد.
- دشواری و گستردگی موضوعات آزمون کنکور ایران و زمان اختصاص داده به آن بیشتر از آزمونهای YOS و SAT است.
- ظرفیت دانشگاههای ترکیه برای برگزاری آزمون SAT بسیار کمتر از آزمون YOS است ولی ظرفیت پذیرش دانشگاههای ایران بیشتر است و حتی برخی از رشتههای دانشگاه سراسری بدون کنکور به پذیرش دانشجو اقدام میکنند، بهویژه در چند سال اخیر.
- هزینهی شرکت در آزمون یوس بهدلیل پرداخت از طریق لیر بیشتر از کنکور است.
- مدارک مورد نیاز برای ثبتنام در آزمون یوس بیشتر از کنکور ایران است و پیشتر در این مقاله به آن پرداخته شده است.
- تنوع پذیرش در کنکور ایران اندک است؛ بهعنوان مثال، گرچه فارغالتحصیل رشتهی ریاضی و فیزیک از دبیرستان بهواسطهی کنکور قادر به شرکت در رشتههای مختلفی است ولی نمیتواند در دانشگاه به تحصیل پزشکی مشغول شود و باید در کنکور همان رشته (ریاضی و فیزیک) شرکت کند در حالیکه امکان تحصیل در رشتههای متنوع از طریق شرکت در آزمون یوس وجود دارد و حتی اگر از دبیرستان در رشتهی ریاضی و فیزیک فارغالتحسیل شده باشید امکان تحصیل دانشگاهی در رشتهی حقوق را خواهید داشت.
توجه داشته باشید که تنها یک نوع آزمون یوس وجود دارد و افراد غیربومی (و نه بومیان ترکیه) صرفنظر از رشتهی تحصیلی خود در مقطع دبیرستان باید برای ورود به دانشگاههای ترکیه در این آزمون شرکت کنند.
دریافت پذیرش از دانشگاههای ترکیه
مراحل گرفتن پذیرش از دانشگاه های ترکیه بهشرح زیر است:
- در مورد رشته و دانشگاهی که قصد ادامهی تحصیل در آنها را دارید، تحقیق کنید.
2. مدارک تحصیلی خود را معادلسازی کنید.
3. پس از تعیین دانشگاه، فرم پذیرش آن را تکمیل کرده و پس از ذکر درخواست های خود مبنی بر خوابگاه و زبان مورد نظر و … در فرم درخواست، آن ها را بههمراه مدارک تحصیلی مورد نیاز برای دانشگاه ارسال نمایید.
4. پیش از به پایان رسیدن زمان تعیینشده، ترجمهی مدارک تحصیلی خود را به دانشگاه تسلیم کنید.
5. اگر فرد متقاضی از سوی دانشگاه پذیرفته شود، دانشگاه یک نامهی پذیرش برای او صادر خواهد کرد.
6. در مرحله نهایی، شخص میتواند برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه وارد عمل شود.
اگر قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل را دارید بهتر است برای آشنایی با شرایط ویزای تحصیلی ترکیه کلیک کنید.
سخن آخر
ما در این مقاله به سوالاتی از قبیل، شرایط کنکور در ترکیه، سوالات کنکور ترکیه، سطح سوالات کنکور ترکیه و دادن کنکور در ترکیه، آزمون یوس، آزمون پزشکی ترکیه و … پاسخ دادیم.
به طور کلی تحصیلات عالی در ترکیه تفاوت چندانی با آنچه در سیستم بولونیای اتحادیهی اروپا (EU) متشکل از سه دورهی کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا میگذرد، ندارد. صرفنظر از نوع مدرکی که دنبال میکنید، میتوانید در یکی از 104 دانشگاه دولتی و 62 دانشگاه خصوصی تحصیل کنید.
آنچه مهم است بدانید این است که دولت ترکیه هر سال تعداد ثابتی از دانشجویان خارجی را بهواسطهی برگزاری کنکور در ترکیه برای رشتههای مختلف پذیرش میکند که باید پیشتر توسط شما بررسی شود و شانس قبولیتان ارزیابی گردد. به یاد داشته باشید هر چه تعداد افراد مورد پذیرش کمتر باشد، رقابت بالاتر خواهد بود. برای انجام مشاوره رایگان و اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه با پین تاتی در تماس باشید.
سوالات متداول:
-
آیا پذیرش در دانشگاه های ترکیه بدون کنکور است؟
در برخی از دانشگاه ها امکان پذیرش بدون کنکور می باشد اما برای همه دانشگاه های ترکیه صدق نمی کند.
-
سطح سوالات کنکور ترکیه به چه صورت است؟
کنکور ترکیه (آزمون SAT) که متشکل از دروس ریاضی، درک مطلب و نگارش به زبان انگلیسی با حداکثر 800 نمره برای هر درس است و بخش ریاضی و هندسهی آن از اهمیت زیادی برخوردار است. معمولا با توجه به آزمونی که به زبان انگلیسی یا ترکی برگزار می شود کمی شرایط برای دانشجوهای ایرانی سخت تر می باشد.
-
چگونه در کنکور ترکیه شرکت کنیم؟
برای شرکت در کنکور ترکیه شما می بایست متناسب دانشگاه و رشته مدنظرتان را انتخاب و ثبت نام کنید تا بتوانید در آزمون دانشگاه مورد نظرتان شرکت کنید.
مهسا
بهمن 13, 1401 at 10:04 ق.ظیعنی برای دانشگاه های ترکیه هم باید کنکور بدیم؟ دانشگاه بدون کنکور نداره ترکیه
زانیار
بهمن 8, 1401 at 4:10 ب.ظمگه ترکیه کنکور داره
Ali
دی 12, 1401 at 10:32 ق.ظآیا برای کنکور ترکیه در سال ۲۰۲۳شرایط جدیدی اعلام شده
ساینا میرعلایی
دی 12, 1401 at 9:13 ق.ظمن شنیدم که ترکیه کنکور نداره که
صبا
دی 7, 1401 at 8:23 ب.ظهمه میتونن توی کنکور ترکیه شرکت کنند؟ مشاوره تحصیلی دارید؟
رامتین
آبان 16, 1401 at 10:00 ب.ظشما خدمات تحصیلی و اعزام دانشجو به ترکیه تم دارید؟
pintati
آبان 18, 1401 at 9:55 ق.ظبرای اطلاعات بیشتر از طریق ایمیل با شما در ارتباط خواهیم بود.