همه چیزی که برای ثبت ازدواج در ترکیه باید بدانید!
با مراحل ازدواج در ترکیه آشنا شوید! ازدواج و طلاق در هر کشوری قوانین مخصوص به خود را دارند و شهروندان و متقاضیان ازدواج باید در ثبت ازدواج خود از این قوانین تبعیت کنند.ازدواج در ترکیه توسط مهاجران، به یکی از اقدامات فراگیر در سالهای اخیر تبدیل شده است. دلیل این موضوع، قوانین ازدواج در ترکیه است که باعث میشود یکی از زوجین (خارجی) به واسطه همسر خود (شهروند ترکیه) از مزایای اقامت در ترکیه و دریافت پاسپورت این کشور بهرهمند شود. در این مطلب، به ثبت ازدواج در ترکیه و قوانین مرتبط با آن میپردازیم. با پین تاتی همراه شوید!
آنچه در این یادداشت میخوانید:
- قوانین ازدواج
- مدارک مورد نیاز ازدواج
- مراحل ازدواج و دریافت اقامت این کشور
- شرایط ازدواج و ثبت آن برای ایرانیان
قوانین ازدواج در ترکیه و مواردی که باید رعایت کنید!
شرایط ازدواج ترکیه شباهت های زیادی به کشور ایران دارد اما نکته مهم آگاه بودن از قوانین هر دو کشور و تفاوتهای آنهاست. دلیل اهمیت آگاه بودن از قوانین ازدواج یا هر کشور دیگر این است که ممکن است زوجین به واسطه خطای سهوی، قوانین را زیر پا گذاشته و اجبارا با تبعات جدی آن در هر دو کشور روبهرو شوند.
با شرایط دریافت شهروندی ترکیه آشنا شوید!
ازدواج افراد زیر هجده سال در ترکیه ممنوع!
بر اساس قوانین ترکیه، ازدواج افراد زیر هجده سال ممنوع است و فقط دختر یا پسری که سن او بیشتر از هجده سال کامل باشد، امکان ازدواج دارد. برای ثبت ازدواج (بین یک فرد ترک و یک فرد غیر ترک) لازم است که زوجین تمکن مالی خود را با گواهی رسمی اثبات کنند.
با شرایط اقامت افراد زیر ۱۸ سال در ترکیه آشنا شوید!!
سایر مدارک مورد نیاز ازدواج در ترکیه شامل گواهی تجرد میشود. گواهی تجرد، سندی است که اثبات میکند زوجین در عقد ازدواج با فرد دیگری نیستند (یا نبودهاند).
شرایط طلاق در ترکیه و مواردی که باید بدانید!
چند همسری درترکیه ممنوع است!
دلیل ضرورت ارائه این گواهی این است که در قوانین ازدواج، چند همسری مجاز نیست و در صورتی که فرد از همسر قبلی خود طلاق گرفته یا همسر وی فوت کرده باشد، باید گواهی فوت یا طلاق را در زمان ثبت ازدواج مجدد ارائه کند. علاوه بر این، زنان باید پس از طلاق یا فوت همسر، به مدت سیصد روز صبر کرده و بعد از آن میتوانند برای ازدواج مجدد اقدام کنند.
اجازه پدر در ترکیه برای ازدواج
ازدواج مردان و زنان در ترکیه منوط به دریافت اجازه پدر نیست و هر دو آنها میتوانند پس از هجده سالگی برای ازدواج اقدام کنند. اما در مورد اجازه پدر برای ازدواج ایرانیان در ترکیه باید بدانید که اگر دختر ایرانی بخواهد برای ازدواج با مردی از ملیت ترک اقدام کند، به ارائه گواهی تجرد نیاز دارد که توسط کشور ایران صادر میشود و برای صدور آن دریافت اجازه پدر ضروری است. همچنین، قانون مهریه در ترکیه وجود ندارد اما پس از طلاق اموال میان زوجین نصف خواهد شد.
ازدواج اتباع خارجی با ترک ها
افراد خارجی که با تبعه کشور ترکیه (فقط تبعه این کشور و نه پناهندگان ترکیه) ازدواج میکنند، با رعایت قوانین و ارائه مدارک خاص میتوانند درخواست اقامت و اخذ پاسپورت این کشور را به اداره مهاجرت ترکیه ارائه کنند.
در ترکیه، فقط افرادی مجوز ازدواج دارند که دارای ظرفیت و توانایی ذهنی لازم برای ازدواج باشند. ازدواج با محارم و بستگان نزدیک در کشور ترکیه ممنوع است و از این جهت محدودیت بیشتری نسبت به ازدواج در ایران وجود دارد. به طور مثال، ازدواج با فرزندان عمه، عمو، دایی، خاله و ازدواج فرزندخوانده با پدر و مادر سببی ممنوع میباشد.
چه مدارکی برای ازدواج در ترکیه نیاز است؟
برای ثبت ازدواج به ارائه مدارکی مانند گواهی تجرد نیاز است.
لیست این مدارک به شرح زیر است:
• اصل پاسپورت دارای اعتبار زوجین و ترجمه آن با تاییدیه نوتر (هزینه حدود دویست و پنجاه لیر)
• عکس بیومتریک (دو قطعه)
• شناسنامه و ترجمه رسمی آن با مهر و امضای دفتر اسناد
• گواهی تجرد زوجین (دریافت از کنسولگری با هزینه هجده یورو)
• گواهی سلامت زوجین (این گواهی نشانگر عدم وجود بیماریهایی مثل تالاسمی، HIV، مشکلات ژنتیکی و غیره است)
در صورت آماده کردن مدارک مورد نیاز ازدواج، میتوانید در هر زمان برای ثبت ازدواج به نزدیکترین شعبه شهرداری در این کشور مراجعه کنید.
مراحل ازدواج در ترکیه و دریافت اقامت این کشور
همانطور که گفتیم، قبل از هر کاری لازم است مدارک نامبرده برای ازدواج را تهیه کنید. بعد از آن، باید این مدارک را به شهرداری محدوده خودتان ببرید تا آنها به بخشداری منطقه مورد نظر ارجاع دهند. در بخشداری باید مدارک و فرمها مهر و امضا شوند و بعد از آن باید مجددا به شهرداری مراجعه کنید تا زمان عقد رسمی را برای شما تعیین کنند. دقت کنید که هزینه مربوط به عقد در روزهای هفته و تعطیلات آخر هفته متفاوت است.
صدور کارت اقامت صورتی برای همسر خارجی
اگر حتی یکی از زوجین به زبان ترکی مسلط نباشد، باید از یک مترجم رسمی در زمان عقد کمک بگیرید و ثبت ازدواج را انجام دهید. پس از ثبت ازدواج، اقامت ترکیه (با کارت صورتی) به همسر خارجی تعلق میگیرد اما این اقامت به معنای شهروندی و دریافت پاسپورت این کشور نیست.
پس از گذشت سه سال از زمان ثبت عقد ازدواج، همسر خارجی میتواند درخواست پاسپورت ترکی خود را ارائه کند. کارشناسان اداره ثبت احوال کشور ترکیه، پس از بررسی شواهد و اطمینان از حقیقی بودن ازدواج، درخواست متقاضی را تایید و پاسپورت وی را صادر میکنند. زمان حدودی دریافت پاسپورت در این روش بین سه تا پنج سال است.
کیملیک کارت چیست؟
شرایط ازدواج ایرانیان در ترکیه
بسیاری از ایرانیان که به دنبال مزایای ثبت ازدواج بینالمللی هستند ترجیح میدهند در کشور ترکیه ازدواج کنند. در صورتی که دو فرد ایرانی بخواهند در کشور ترکیه ازدواج کنند مشمول قوانین ازدواج ایرانی میشوند. این قوانین عبارتند از مواردی مثل تعیین مهریه، اذن پدر برای دختری که قبلا ازدواج نکرده، حق طلاق یک طرفه برای مرد، و شروط ضمن عقد و غیره. در حقیقت ازدواج ایرانیان در ترکیه هیچ تفاوتی با ازدواج آنها در ایران ندارد و فقط ثبت آن به صورت بینالمللی انجام میشود و در تمام سفارتها معتبر است.
ازدواج ایرانیان در کنسولگری ایران در ترکیه انجام میشود و همزمان ثبت آن در ثبت احوال ایران نیز قابل انجام است. پس از ثبت قانونی، عقد شرعی (اسلامی) نیز برای زوجین خوانده میشود.
کلام آخر
در این مطلب به قوانین ازدواج در ترکیه و جزئیات مربوط به آن پرداختیم. همانطور که گفته شد، تفاوت چندانی میان قوانین ازدواج زنان و مردان در ترکیه وجود ندارد. همچنین، درباره نحوه ثبت ازدواج در ترکیه صحبت کردیم و اشاره کردیم که ثبت ازدواج در ترکیه در شهرداری انجام میشود.
فراموش نکنید که گر چه ایرانیان غیر مقیم ترکیه نیز میتوانند با ثبت ازدواج از مزایای ثبت بینالمللی بهرهمند شوند اما مشمول قوانین ترکیه نخواهند شد و این قوانین فقط در مورد ازدواج یک فرد ترک و یک خارجی اعمال میشوند. به یاد داشته باشید که مسئله ازدواج جزئیات و تبصرههای قانونی زیادی دارد که آگاهی از آنها ضروری است. بنابراین، پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، از مشاوره تخصصی مراکز مهاجرتی معتبر کمک بگیرید.
سوالات متداول:
- گواهی تجرد برای ازدواج در ترکیه چگونه است؟
شما می توانید با مراجعه به سفارت ایران درخواست گواهی تجرد نمایید. - شرایط ازدواج برای ایرانیان به چه صورت است؟
در حقیقت ازدواج برای ایرانیان هیچ تفاوتی با ازدواج آنها در ایران ندارد و فقط ثبت آن به صورت بینالمللی انجام میشود و در تمام سفارتها معتبر است. - آزمایش خون برای ازدواج در ترکیه شامل چه مواردی است؟
گواهی سلامت زوجین (این گواهی نشانگر عدم وجود بیماریهایی مثل تالاسمی، HIV، مشکلات ژنتیکی و غیره است)