همه چیز درباره کیملیک ترکیه
کیملیک (kimlik)، یا همان کارت اقامت ترکیه یکی از مدارک مهم در ترکیه است که باید همیشه به همراه داشته باشید. به طور کلی دریافت کیملیک ترکیه، مراحل دریافت کارت اقامت ترکیه و مزایای کیملیک از جمله مواردی است که باید هر مهاجری که به ترکیه میآید بداند. ما در این مقاله به سوالات زیادی در از جمله کیملیک چیست؟ هزینهها، روشهای دریافت اقامت ترکیه پاسخ خواهیم داد، پس با پین تاتی همراه شوید!
آنچه در این یادداشت میخوانید:
کیملیک چیست و به چه کار ما می آید؟
یکی از مهمترین اوراق هویتی شما در ترکیه، کیملیک میباشد. کارت اقامت یا همان کیملیک به منزله تایید اقامت قانونی است و این مدرک در بسیاری از موارد مورد نیاز است. کارت اقامت، درواقع چیزی شبیه کارت ملی ما در ایران است.
بر روی این کارت اطلاعاتی نظیر: شماره هویتی شخص، نام و نام خانوادگی، تارخ تولد، ملیت، شهر محل اقامت، شماره سریال کارت به همراه عکس درج میشود. در پشت کارت هم نام پدر و مادر به همراه تاریخ صدور و انقضا کارت نوشته میشود.
انواع کیملیک ترکیه
به طور کلی در ترکیه ۵ مدل کیملیک (کارت اقامت ترکیه) صادر میشود:
- کارت صورتی (مخصوص اقامت کوتاه مدت)
- کارت آبی (مخصوص اقامت کاری چالیشما ایزین)
- کیملیک دانشجویی
- کارت تورکووزا (مخصوص افراد نخبه)
- کارت پناهندگی
اگر چنانچه اقامت مهاجر در طول مدت اقامت تغییر کند کارت اقامت هم تغییر خواهد کرد.
کارت کیملیک صورتی:
یکی از رایجترین کارتهایی که در ترکیه صادر میشود، کارت اقامت صورتی (Pembe Kimlik) است که برای اقامتهای کوتاه مدت نظیر توریستی صادر میشود. معمولا کارت های اقامت صورتی ۱ ساله و یا ۲ ساله صادر میشوند. راحتترین راه دریافت کارت اقامت ترکیه، از طریق خرید ملک و یا اجاره در ترکیه میباشد.
دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک
کیملیک آبی:
کارت اقامت آبی (Mavi Kimlik)، برای کسانی صادر میشود که دارای مجوز یا ویزای کار در ترکیه هستند. یکی از بهترین راههای دریافت شهروندی ترکیه از طریق ویزای کار یا همان چالیشما ایزین است.
چنانچه شخص به مدت ۵ سال ویزای کار خود را از طریق کارفرما تمدید نماید، می تواند درخواست شهروندی و اخذ پاسپورت ترکیه نماید. یکی دیگر از مزایای دریافت اقامت کاری ترکیه، بهرهمندی از مزایای بیمه درمانی و بازنشستگی است که بسیار ارزشمند است.
کیملیک دانشجویی:
کارت اقامت دانشجویی (Öğrenci Kimliği)، همانطور که از نامش پیداست برای اقامت دانشجویان خارجی صادر میشود. این کارت با توجه به دوره تحصیلی دانشجو در همان ابتدا صادر میشود. به طور مثال چنانچه دانششجو در مقطع لیسانس در یکی از دانشگاه های ترکیه پذیرش شده باشد، کارت اقامت ترکیه او برای ۴ سال صادر میشود.
کارت اقامت تورکووزا ترکیه:
یکی از کارت های اقامت ترکیه که به تازگی به انواع اقامت های ترکیه اضافه شده، کارت تورکووزا میباشد که برای افراد نامی، قهرمانان ورزشی و مدال آوران و یا نخبگان صادر میشود. اگر شخص دارای مقامهای ورزشی یا المپیادهای علمی است میتواند از این طریق اقدام کند. این اقامت هم دارای بیمه بسیار عالی است و شخص می تواند بعد از ۳ سال درخواست شهروندی دهد.
کیملیک پناهندگان:
کارت اقامت پناهنده (Mülteci Kimliği)، برای افرادی صادر میشود که پناهندگی آنها از طرف دولت ترکیه پذیرفته شده باشد. افرادی که به هر دلیل از کشورشان خارج شدهاند و به ترکیه پناهنده شدهاند میتوانند به شرط قبول پرونده پناهندگی از این امکان استفاده کنند.
نکته: با این کارت نمیتوان تحصیل و یا کار کرد.
مراحل گرفتن کارت اقامت ترکیه
برای گرفتن کارت اقامت ترکیه، ابتدا باید نوع درخواست اقامت خود را مشخص نمایید. اگر به دنبال دریافت اقامت از طریق اجاره یا خرید خانه در ترکیه هستید، متناسب با میزان سرمایهگذاری شما ( کمتر از ۴۰۰ هزار دلار و دریافت شهروندی) میتوانید درخواست اقامت از کوتاه مدت بدهید.
پس از تکمیل مدارک، دریافت بیمه درمانی یکساله، نوماراتاژ و ورگی نمره شما میتوانید درخواست خود را از طریق سیستم اقامت الکترونیکی (e-ikamet) ارسال و نسبت به دریافت راندوو اقدام کنید. برای آشنایی با دریافت اقامت ترکیه کلیک کنید.
پس از انجام مصاحبه و تحویل مدارک، درصورت تایید اداره مهاجرت ظرف مدت ۱ ماه کارت اقامت شما صادر و به آدرس پستی محل سکونتتان ارسال میشود.
با انواع اقامت ترکیه آشنا شوید!
مزایای کیملیک ترکیه:
کارت اقامت ترکیه (کیملیک)، هویت شما محسوب میشود و همراهی آن برای مهاجران الزامیاست. علاوه براین شما با داشتن کارت اقامت میتوانید نسبت به افتتاح حساب بانکی در ترکیه اقدام نمایید. درنظر داشته باشید بدون داشتن کارت اقامت شرایط اقامت در ترکیه بسیار سخت خواهد بود، زیرا حتی از خدمات اینترنت وای فای برای منزل و تلفن همراه دائمی هم نمیتوانید بهره مند شوید.
صرفنظر از تمامی مواردی که ذکر شد، باتوجه به حساسیت پلیس ترکیه بر عدم ورود مهاجران غیر قانونی،در بسیاری از مراکز خرید، ایستگاههای مترو ومتروبوس و حتی محلهها پلیس به صورت اختیاری و گزینشی از رهگذران، مدارک شناسایی و هویتی را بررسی مینماید که درصورت نداشتن مدارک، ممکن است شخص را دادگاهی و دیپورت نمایند.
مدارک لازم برای دریافت کارت اقامت ترکیه
مدارک لازم برای دریافت کارت اقامت عبارتند از:
- تکمیل فرم راندوو
- پاسپورت
- کپی نوتر شده آخرین مهر ورود به ترکیه
- نوتر کردن اجاره نامه همراه با مالک در نوتر (باید حضور مالک در اجاره نامه نوتر شده قید شود)
- خرید بیمه سلامت
- دریافت کد مالیاتی (Vergi Numarası)
- واریز حق خاک و هزینه صدور کیملیک
- کپی سند منزل (تاپو) و نوماراتاژ
- ۴ قطعه عکس ۶X۴
- تکمیل فرم تمکن مالی و میزان موجودی خود در بانک ترکیه
لازم به ذکر است فرایند دریافت کیملیک (کارت اقامت ترکیه)، با درخواست اقامت یکی است و پذیرفته شدن درخواست شما از طریق اداره مهاجرت به منزله تایید اقامت و صدور کارت اقامت میباشد.
با قوانین جدید اخذ شهروندی ترکیه آشنا شوید!
تمدید کیملیک ترکیه
به طور معمول برای اقامت های یکساله کارت اقامت یا همان کیملیک، با اعتبار یکساله صادر میگردد. برای تمدید کارت اقامت، میبایست پروسه اخذ اقامت ترکیه را هر ساله طی نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اقامت و تمدید کیملیک ترکیه کلیک کنید.
گام های مهم برای خرید خانه در ترکیه و نکاتی که باید بدانید!
سخن پایانی:
کیملیک چیست؟ سوالای که بسیاری از مهاجران به ترکیه میپرسند، ما در این مقاله به بررسی کیملیک (kimlik) یا همان کارت اقامت ترکیه پرداختیم و شرایط دریافت کارت اقامت، انواع کیملیک و مدارک مورد نیاز برای صدور کارت اقامت را شرح دادیم. درصورت نیاز به مشاوره رایگان با کارشناسان پین تاتی در ارتباط باشید.
سوالات متداول
- آیا با خرید خانه در ترکیه میتوانم کیملیک بگیرم؟
بلی شما با خرید ملک در ترکیه به ارزش ۷۵ هزار دلار به بالا میتوانید نسبت به اخذ اقامت ترکیه و کارت اقامت اقدام نمایید. - آیا با داشتن کیملیک اجازه کار در ترکیه را خواهم داشت؟
خیر کیملیک یک اوراق شناسایی محسوب میشود و به صرف داشتن اقامت یکساله شما اجازه کار نخواهید داشت. برای اجازه کار میبایست اقدام به دریافت مجوز کار یا چالیشما ایزین نمایید. - هزینه کیملیک ترکیه چقدر است؟
به طور کلی شرایط سنی، انتخاب نوع بیمه از جمله مواردی است که در تعیین قیمت کیملیک تاثیر گذارند. اما درکل چیزی حدود ۳ تا ۴ هزار لیر به ازا هر نفر هزینه کارت اقامت برای یکسال میباشد.