هزینه های جانبی خرید ملک در ترکیه چیست؟
هزینه های جانبی خرید ملک در ترکیه، تنها مربوط به پرداخت ارزش ملک به صاحب آن نمیشود، بلکه هزینههای دیگری نیز دارد که در ادامه میخواهیم شما را با همه هزینه های خرید خانه در ترکیه آشنا کنیم؛ از هزینه ترجمه رسمی مدارک نوتر (noter)، هزینه انتقال سند، مالیات یا همان (KDV)، کمیسیون املاک، خرید انشعابات تا بقیه موارد. با پین تاتی همراه باشید.
مقصد اول مهاجرت ایرانیها، ترکیه است. هر گاه ایرانیها بخواهند برای زندگی بهتر از ایران خارج شوند، اولین مکانی که به ذهنشان میرسد، در کشورهای همسایه، ترکیه است و چه کشوری بهتر از آن که با امکاناتی که به شما میدهد، مرز عبور به اروپا را برای شما فراهم میکند. از مزایای ترکیه میتوان به نزدیک بودن فرهنگ آنها به زندگی ما اشاره کرد؛ ضمن آن، هزینههای زندگی در ترکیه نسبت به بعضی از کشورها پایین است.
میدانید که در همه کشورها، هزینه نهایی یک ملک، صرفا هزینه خود ملک نیست و بعضی هزینههای جانبی را نیز دارد که این هزینهها میتواند توسط خریدار، فروشنده یا هر دو پرداخت شود.
آنچه در این یادداشت میخوانید:
هزینه های جانبی خرید ملک در ترکیه
تنها هزینه خرید خانه در ترکیه، مربوط به ارزش واقعی ملک نیست. شما باید علاوهبر ارزش ملک، هزینهای را بابت انتقال سند، گزارش رسمی، مالیاتها و… پرداخت کنید تا در نهایت سند به نام شما زده شود.
شرایط دریافت پاسپورت ترکیه از طریق خرید ملک در ترکیه
هزینه های جانبی خرید ملک در ترکیه عبارتنداز:
هزینه انتقال سند یا همان سند زدن
یکی از مهمترین هزینههای جانبی خرید ملک در ترکیه، هزینه سند زدن است. این هزینه معادل 4 درصد ارزش ملک است که باید به اداره ثبت پرداخت شود. اگر خانه تازه باشد، این هزینه معمولا بین خریدار و فروشنده تقسیم میشود؛ اما اگر خانه تازه نباشد، این هزینه معمولا برعهده خریدار است. البته بسته به توافق بین آنها، ممکن است که کل هزینه را فقط یکی از طرفین پرداخت کند.
به مالیات بر ارزش افزوده KDV نیز میگویند. یکی دیگر از هزینهها، مالیات بر ارزش افزوده است. این هزینه به مساحت ملک، مکان و موقعیت جغرافیایی آن، سال پایان ساخت و… بستگی دارد و به طول معمول، عددی بین 1 تا 18 درصد ارزش ملک است و پرداخت آن به عهده خریدار است.
همه چیز درباره اخذ اقامت ترکیه!
هزینه مربوط به کارشناسی ملک
خریداران معمولا هزینهای را بابت کارشناسی ملک (اکسپرتیز) به کارشناس پرداخت میکنند که برای خریداران خارجی الزامی است. آنها باید قبل از سند زدن، یک گزارش کارشناسی از ارزش واقعی ملک را به اداره ثبت تحویل دهند.
هزینه مترجم
اگر خریدار به زبان ترکی تسلط نداشته باشد، باید یک مترجم رسمی را با خود به همراه داشته باشد تا کارهای مربوط به ترجمه را برایش انجام دهد و ارتباط مناسبی را بین خریدار و فروشنده برقرار کند.
خرید کنتور یا آبونگی (تغییر نام کنتور)
اگر ملکی را خریدهاید که تازه بوده و هنوز کسی در آن زندگی نکرده است. شما باید کنتورهای آب، برق و گاز آن را به نام خود خریداری و ثبت کنید اما اگر ملک صفر نیست، شما باید پس از خرید، آبونگی آب، برق و گاز را به نام خود تغییر دهید.
هزینه آژانس املاک و مستغلات
براساس قوانینی که در ترکیه وجود دارد، هزینه آژانس املاک و مستغلات جز هزینههای جانبی خرید خانه است. خریداران باید مبلغی را به آژانس پرداخت کنند که این مبلغ معادل 2 درصد ارزش ملک است.
به یاد داشته باشید پیش از اقدام به خرید و فروش ملک در ترکیه، حتما پیرامون هزینه املاک با مدیر آژأنس صحبت کنید و مبلغ را مشخص نمایید زیرا برخی از آژانس ها ممکن است هزینه ای در حدود ۴ درصد را از شما مطالبه نمایند.
سایر هزینههای جانبی خرید ملک در ترکیه
هزینههای جانبی خرید ملک در ترکیه متفاوت هستند.
- هزینه تلفن و اینترنت
• هزینههای مربوط به وکیل
• نگهداری
• هزینه شارژ ساختمان
• بیمه املاک و زلزله
در زمان خرید ملک حتما از مالک بخواهید تا تسویه حسابهای مربوط به عایدات یا همان شارژ را انجام دهد و رسید آن را به شما تحویل دهد.
شرایط خرید ملک در استانبول و نکات مهمی که باید بدانید.
مزایای خرید ملک در ترکیه
اگر جزو افرادی هستید که قصد خرید ملک در ترکیه را دارید بهتر است با مزایای خرید خانه در این کشور نیز آشنا باشید. یکی از سادهترین راههای گرفتن اقامت در ترکیه، خرید ملک است.
شما با خرید یک ملک به ارزش 75 هزار دلار میتوانید اقامت یک ساله در ترکیه را دریافت کنید و اگر میتوانید یک خانه به ارزش بیش از 400 هزار دلار بخرید، شهروندی ترکیه را دریافت نمایید
از مزایای خرید ملک در ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اخذ اقامت و پاسپورت در ترکیه
• هزینه زندگی مناسب و پایین در ترکیه
• قیمت مناسب ملک در ترکیه
• سرمایهگذاری و سوددهی خرید ملک
• دسترسی به امکانات و تسهیلات در ترکیه راحتتر است.
• میتوانید در ترکیه به کمک وام بانکی و به صورت اقساط اقدام به خرید خانه نمایید.
سادهترین راه گرفتن اقامت در ترکیه با خرید ملک است.
سخن پایانی
در این مقاله از هزینه های جانبی خرید ملک گفتیم، هزینه های خرید ملک در ترکیه فقط شامل پرداخت ارزش ملک نمیشود و هزینههای دیگری نیز جزو هزینه پرداخت ملک هستند. این هزینه در همه کشورها مشابه است اما کاملا شبیه به هم نیستند. مثلا در ترکیه مثل ایران، شما باید هزینهای بابت انتقال سند پرداخت کنید. مالیات فروش ملک را به اداره مالیات پرداخت کنید. هزینههای مربوط به آبونمان و بدهیهای ملک را صفر کنید و… . البته هزینههای جانبی خرید ملک، شاید در زمان حال برای شما هزینه باشد اما در آینده میتواند به یک منبع سرمایهگذاری و سود دهی برای شما تبدیل شود.
سوالات متداول:
- هزینه های جانبی خرید ملک به چه صورت است؟
تلفن، اینترنت، بیمه املاک و زلزله، هزینه شارژ ساختمان، مالیات بر ارزش افزوده. - هزینه آژانس املاک چقدر است؟
زینه املاک در ترکیه بین ۲ تا ۴ درصد است اما عرف همان ۲ درصد است.
تاپو چیست؟
در زبان ترکی به سند ملکی تاپو می گویند.