برنامه سفر 3 روزه به استانبول قسمت دوم
قسمت دوم برنامه سفر به استانبول رو با پین تاتی از دست ندید.
قسمت دوم برنامه سفر به استانبول
روز دوم: محله سلطان احمد (قسمت دوم)
روز دوم را از بازار ادویه شروع میکنیم.
۱- بازار ادویه
بازار ادویه یا «بازار مصریها» یکی از رنگیترین مناطق استانبول است. برخلاف اسم آن، در این بازار غیر از ادویه چیزهای دیگری هم پیدا میشود: میوه های خشک شده، مغز و آجیل، شیرینیهای ترکی، انواع چایی، عسل، زیتون، روغنها و عودها.
در زمانهای قدیم این بازار مخصوص فروش ادویه بوده و نامش از آن دوران است. چرا به بازار ادویه میگویند بازار مصریها؟ چون این بازار با مالیاتهای مصریها ساخته شد و ادویهجات آن از قاهره به استانبول وارد میشد.
* بازدید از بازار ادویه 2 ساعت زمان نیاز دارد.
۲-مسجد جدید
این مسجد اصلا جدید نیست. چون در سال 1597 میلادی به فرمان مادر سلطان محمد سوم ساخت آن شروع شد. ولی به خاطر اختلافاتی که پیش آمد، ساخت آن تا 50 سال طول کشید.
در سال 1663 ساخت آن دوباره از سر گرفته شد و بعد از تکمیل در سال 1665 به روی عموم بازگشایی شد و به مسجد «جدید والده سلطان» مشهور شد که در طول سالها فقط قسمت اسم اول آن باقی ماند. این مسجد در زمان نماز بسته است و در روزهای جمعه از ساعت 2 بعدازظهر باز میشود.
* بازدید از مسجد جدید 1 ساعت زمان نیاز دارد.
۳- مسجد رستم پاشا
رستم پاشا یکی از کاراکترهای اصلی سریال «حریم سلطان» است. او با خرم سلطان (همسر سلطان و مادرزنش) دست به یکی میکنند تا حکومت عثمانی را به دست بگیرند.
او برای ولیعهد سلطان سلیمان، توطئهچینی میکند و باعث اعدام او میشود. رستم پاشا در آخرین سالهای عمرش دستور ساخت مسجدی را به معمار سینان میدهد که به اسم رستم پاشا معروف میشود.
مسجد رستم پاشا یکی از زیباترین مساجد استانبول است که الگوی کاشیکاری آن در استانبول منحصر به فرد است و در هیچ مسجدی تکرار نشده است. این مسجد بالاتر از سطح خیابانهای اطرافش ساخته شده است.
* بازدید از مسجد رستم پاشا 1 ساعت نیاز دارد.
زنگ تفریح: وقت استراحت است. حتما تا الان گرسنه و خسته شُدید. چون مقصد بعدی مسجد سلیمانیه است، پیشنهاد میکنیم از رستورانهای در مسیر این مسجد استفاده کنید که از وقت استفاده کرده باشید.
در اطراف مسجد پاشا و مسجد سلیمانیه، کلی رستوران و کافه با غذاهای خوشمزه است که منتظر ورود شما هستند: کافه شهر سعادت (Sehr-i Saadet cafe)، رستوران اوزکان پیده (Ozkan Pide ve Borek Salonu)، کافه رستوران صفایی هورم (Sefa-i Hurrem)، رستوران عالی بورک (Alli Borek)، کافه تراس یدی تپه (Yeditepe Teras Cafe) و …
۴- مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه به دستور سلطان سلیمان یکم ساخته شد. ساخت این مسجد بر عهده معمار سینان، معمار معروف عثمانی گذاشته شد. سریال «حریم سلطان» درباره سلیمان یکم و اتفاقاتی است که در حرمسرای او میافتد.
برای ساخت این مسجد 3500 نفر در طول 7 سال کار کردند. برای روشن کردن مسجد در زمانهای گذشته از 257 شمع استفاده میشد. دود ناشی از سوختن این شمعها به تدبیر معمار سینا در اتاقکی به نام «اتاقک دود» جمع میشد. مسجد سلیمانیه دارای 4 مناره به ارتفاعهای 74 و 56 متر است. ارتفاع گنبد اصلی آن 53 متر است.
مسجد سلیمانیه استانبول محل برگزاری نماز جمعه و عید فطر است.
* بازدید از مسجد سلیمانیه 2 ساعت زمان نیاز دارد.
نکته: موزه کورا آخرین مقصد روز دوم است. این موزه تا ساعت 7 باز است. از طرفی فاصله مسجد سلیمانیه تا این کلیسای کورا حدود نیم ساعت است. پس قبل از حرکت کردن یک برنامه ریزی کنید تا احیانا به در بسته نخورید. حالا چگونه به موزه کورا برویم؟ اگر وقت دارید، اتوبوس ارزانترین مسیر است.
فاصله مسجد تا ایستگاه اتوبوس، حدود 10 دقیقه (پیادهروی) است. این ایستگاه در خیابان وزنشیلر (vezneciler) قرار دارد. سوار اتوبوسهای خط 36V شوید و در هشتمین ایستگاه، ادیرنه کاپی سوردیشی (Edirnekapı Surdışı) پیاده شوید. از این ایستگاه تا موزه کورا فقط 8 دقیقه فاصله است.
اگر عجلهدارید یا حوصله اتوبوس را ندارید، سوار تاکسی شوید. کنار خیابان سلیمانیه عمارت (Süleymaniye Imareti) یا خیابان محمدپاشا (Mehmetpaşa) تاکسی پیدا میشود. با تاکسی یک ربع بعد به موه کورا میرسید.
۵- موزه کورا
سرنوشت کلیسای چورا یا کورا هم مانند موزه ایاصوفیه است. چورا اول کلیسا بود، بعد مسجد شد و حالا هم موزه است.
استانبولیها به موزه کورا، موزه کاریه میگویند. این کلیسا 17 قرن پیش ساخته شد.
موزاییکها و دیوارنگاریهای بیزانسی این کلیسا در جهان معروف است.
عثمانیها پس از روی کار آمدن، خوشبختانه صدمهای به موزاییکها و نقاشیهای داخل کلیسا وارد نکردند. آنها فقط لایهای گچ روی تصاویر کشیدند تا محل برای عبادت مسلمانان آماده شود.
* بازدید از موزه کورا 1 ساعت نیاز دارد.
با ادامه سفر همراه پینتاتی باشید:
روز اول: محله سلطان احمد (قسمت اول)
روز سوم : منطقه بیاوغلو