برنامه سفر 3 روزه به استانبول قسمت اول
برنامه سفر ۳ روزه استانبول بخش ۱. با پین تاتی همراه شوید!
برنامه سفر ۳ روزه استانبول بخش ۱
این که از کجا شروع کنید و به کجا بروید، به حال و حوصله شما بستگی دارد. شاید یک روز که از خواب بیدار میشوید، حس خرید داشته باشید. در صورتی که شب قبل برای بازدید از جاهای تاریخی استانبول کلی برنامهریزی کردهاید. یا این که یک روز خیلی گرم است و ترجیح میدهید به کشتی سواری در تنگه بسفر بروید؛ شاید هم خواستید تمام روز را بخوابید. شما آمدید مسافرت تا لذت ببرید. پس لذت ببرید و اگر خواستید از برنامه سفر ما استفاده کنید.
این برنامه سفر تاریخی کاملاً منعطف است. میتوانید هر طور که مایل هستید آن را بچینید. برنامه سفر پین تاتی بر اساس روز نیست؛ بلکه بر اساس منطقههای استانبول است. با منطقهبندی استانبول جاهای دیدنی و تفریحی هر منطقه مشخص شده تا در زمان صرفهجویی شود. خب اگر سوالی ندارید شروع کنیم!
این برنامه سفر در سه بخش ارایه می شود:
روز اول : محله سلطان احمد (قسمت 1)
روز دوم : محله سلطان احمد (قسمت دوم)
روز سوم : منطقه بیاوغلو
برنامه سفر ۳ روزه استانبول
روز اول: محله سلطان احمد (قسمت اول)
همه گردش در استانبول را با موزه ایاصوفیه شروع میکنند. ولی شما میتوانید از کاخ توپکاپی یا مسجد آبی شروع کنید. این بستگی به محل هتل شما دارد. پیشنهاد ما این است که از کاخ توپکاپی شروع کنید.
۱- کاخ توپکاپی
کاخ موزه توپکاپی بهترین نمونه قصرهای دوران عثمانی است که سن آن حدود 4 قرن است. ساخت کاخ توپکاپی در سال 1459 میلادی شروع شد و شش سال طول کشید. در این کاخ 700 هزار متری 25 سلطان عثمانی زندگی کردند. حرمسرای کاخ توپکاپی بیش از 400 اتاق دارد و جمعیت ساکنین آن به 480 نفر هم میرسید که فقط 200 نفر آنها را خواجهها تشکیل میدادند. ضمناً سریال «حریم سلطان» و «ماه پیکر» و در این کاخ فیلمبرداری شده است.
راستی لباس مناسب بپوشید! چون با دامن کوتاه یا تاپ و … کسی را به بخش آثار مذهبی و مقدس راه نمیدهند. اگر هم احیاناً بچه قنداقی دارید، باید زحمت حملش را خودتان بکشید. چون ورود کالسکه به داخل کاخ توپکاپی ممنوع است.
* دیدن کاخ توپکاپی حدود 3 ساعت وقت میخواهد.
۲- موزه ایاصوفیه (مسجد ایاصوفیه)
همه استانبول را با مسجد ایاصوفیه و گنبد و منارههای معروفش میشناسند. برای همین کلاً دو دسته توریست وجود دارد: دسته اول آنهایی که موزه ایاصوفیه استانبول را میشناسند ولی آن را ندیدهاند، دسته دوم آنهایی که ایاصوفیه را میشناسند و آن را دیدهاند. اکثر توریستها و مسافران استانبول، گردش خود را از اینجا شروع میکنند. ایاصوفیه در ابتدا کلیسا بوده، بعد تبدیل به مسجد شده و سرانجام اسم موزه روی آن گذاشتند.
قدمت موزه ایاصوفیه 1400 سال است. این موزه بیست متر از یک زمین فوتبال استاندارد کم دارد. گنبد اصلی مسجد ایاصوفیه 33 متر قطر دارد. ستونی در این مسجد یا کلیسا قرار دارد که همیشه مرطوب است و گفته میشود دردها را از بین میبرد. برای ساخت این ساختمان، 10 هزار کارگر و 100 استادکار، به مدت پنج سال عرق ریختند. ایاصوفیه یا همان حاجیا صوفیا، به معنی «حکمت مقدس» است.
* برای دیدن مسجد ایاصوفیه، 2 ساعت کافی است.
زنگ تفریح:
اگر ساعت 9 هم از هتل بیرون آمده باشید، طبق زمانبندی ما الان حدود ساعت 2 باید باشد که وقت استراحت است. برای خوردن ناهار و استراحت کردن میتوانید از بین رستورانهای نزدیک ایاصوفیه و مسجد آبی یکی را انتخاب کنید. رستورانهای معروفی در این محله قرار دارند: کافه سه دوست، رستوران باغ مزه، کافه رستوران استانبول کباب و … . اگر هم قصد نماز خواندن داشتید، مسجد آبی بهترین محل برای این کار است. چون محل بعدی در برنامه ما، همینجاست.
۳- مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی
مسجد آبی به دستور سلطان احمد عثمانی در سال 1609 میلادی و طی هفت سال ساخته شد. مسجد آبی در استانبول از شهرت زیادی برخوردار است. یک سال پس از اتمام کار مسجد، سلطان احمد در اثر تیفوس از دنیا رفت. آرامگاه او در محوطه مسجد آبی قرار دارد. مسجد سلطان احمد را به دو دلیل آبی مینامند: کاشیهای آبی داخل مسجد و انعکاس آسمان بر روی بدنه آن. معمار مسجد محمدآقا صدفکار بود. او اشتباهاً به جای پنج مناره، شش مناره برای مسجد سلطان احمد ساخت که با تعداد منارههای مسجدالحرام یکی بود. برای همین سلطان احمد مجبور شد دستور ساخت مناره هفتم برای مسجد حرام را بدهد.
مسجد سلطان احمد در حال حاضر فعال است؛ برای همین بازدید از مسجد آبی در وقت نماز ممنوع است. برای ورود به مسجد باید پوشش مناسب داشته باشید. ورود غیرمسلمانان تنها از دروازه غربی امکانپذیر است.
* نهایتاً 2 ساعت برای دیدن مسجد آبی کافی است.
۴- باسیلیکا سیسترن یا آب انبار باسیلیکا
باسیلیکا یعنی چی؟ بعضی از کلیساهای دوره بیزانس، به صورت مستطیل درازی ساخته میشد که در آن ورودی و محراب در یک محور (محور طولی) قرار میگرفتند. این نوع معماری را باسیلیکایی مینامند و معمولاً این کلیساها را با نام باسیلیکا میشناختند. سیسترن هم یعنی آب انبار. این آب انبار چون در زیر باسیلیکا قرار داشت، به آب انبار باسیلیکا معروف شد. مردم استانبول به آن «یرباتان سارایی» به معنای «قصر غرق شده» میگویند.
از آب انبار باسیلیکا برای تأمین آب کاخ امپراتوری و چند ساختمان اطرافش استفاده میشد. باسیلیکا سیسترن بزرگترین آب انبار شهر استانبول است. مساحت آب انبار استانبول 9800 مترمربع است و ظرفیت آن 80 هزار متر مکعب آب. برای ورود به آب انبار باسیلیکا باید 52 پله را پشت سر بگذارید. باسیلیکا سیسترن 336 ستون و 1500 سال قدمت دارد. ضمناً یکی از صحنههای فیلم جیمز باند (از روسیه با عشق) در اینجا فیلمبرداری شده است
* زمان لازم برای دیدن باسیلیکا سیسترن، حدود 1:30 ساعت است.
نکته: مقصد آخر ما در این گردش، بازار بزرگ استانبول است. اگر خسته هستید، میتوانید بیخیال بازار شوید و بگذارید برای روزهای بعد. ضمنا بازار تا ساعت 7 بعدازظهر بیشتر باز نیست و روزهای یکشنبه و تعطیلات رسمی، بسته است.
۵- بازار بزرگ استانبول
ساخت بازار در سال 1455 میلادی شروع و شش سال بعد تمام شد. گرند بازار استانبول از دو بخش اصلی تشکیل شده: بازار اصلی و بازار صندل. این دو بخش از همه جدا بودند و به مرور زمان به هم متصل شدند. این بازار از زمان ساختش تا به الان دست کم 14 بار دچار آتشسوزی شده است. برای همین کشیدن سیگار در بازار بزرگ استانبول به شدت ممنوع است. خیلی از مساجد تاریخی استانبول در داخل یا اطراف بازار قرار دارند؛ مثل مسجد بایزید، مسجد فاتح، مسجد رستم پاشا، مسجد سلیمانیه، مسجد شاهزاده. بازار بزرگ استانبول بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است که شامل راسته عتیقهجات، فرشفروشان، ادویهجات، کفاشها، مسگرها، صرافها و …
* قطعاً نمیشود گفت که بازار چقدر وقت از شما میگیرد. این کاملاً بستگی به شما دارد.
با ادامه سفر همراه پینتاتی باشید:
روز دوم : محله سلطان احمد (قسمت دوم)
روز سوم : منطقه بیاوغلو